Adj egy kutyát az embernek és meggyógyul a lelke!
Hildegard von Bingen

Az állatok táplálásának másfajta módja

A kutyák teljesebbé teszik életünket, és nagyon sok örömöt okoznak nekünk. Hűséges társunk minden élethelyzetben, családunk tagja, és a legjobb barátunk. Ha az ember barátjának a legjobbat akarja nyújtani, ahhoz hozzátartozik az optimális, kiegyensúlyozott és egészséges táplálék is. A kutya fajának megfelelő jóléte érdekében minden tettünket és cselekedetünket arra összpontosítjuk, hogy jót tegyünk vele, hogy egészséges és vidám legyen. Mert ha a kutya egészséges – illetve jó étvággyal eszik, annak az ember is örül. Ám eledel és eledel között nagy lehet a különbség! Az egyes nyersanyagok és a gyártási eljárás minőségének különbségei jelentősek, és nagy mértékben befolyásolhatják négylábú kedvenceink egészségét.

Sok betegség ugyanis genetikailag kódolt, de nagy részük környezeti tényezőkön alapul, melyeknél a táplálkozás döntő szerepet játszik. Az allergiás esetek növekvő száma, az ízületi fájdalmak, a bőr- és szőrzetproblémák, a rák, a gyomor- és bélpanaszok, vese- és májbetegségek, illetve az emésztési zavarok könnyen összefüggésbe hozhatók az egészségtelen, rossz táplálkozással. Különösen a gyakori allergiás megbetegedések és az érzékeny kutyák esetében kell a kutyatulajdonosnak olyan táplálékot keresnie, mely az egyes kiváltó allergéneket nem tartalmazza. Ebben az esetben tanácsos gluténmentes recept alapján készült táplálékot választani, még pedig olyat, mely csak egyféle proteinforrást tartalmaz – mint ahogyan a Canis Plus teljesértékű kutyaeledelek készülnek, és ahogyan azt az állatorvosok és az állat-természetgyógyászok is ajánlják.

A hosszú, egészséges élet alapja

A viselkedészavarban szenvedő kutyák számának növekedése sem csak a helytelen tartás és nevelés következménye, hanem reakció a táplálék túl magas vegyianyag tartalmára: a mesterséges tartósítószerek neurotoxikus alkotórészei befolyásolhatják a kutyák viselkedését. A kutyatulajdonos kezében azonban ott a lehetőség, hogy kiváló minőségű táplálékkal közvetlenül befolyásolja kedvencének egészségét.

Ezen túlmenően a biológiai szempontból megfelelő tápláléknak az állat természetes életmódjához is igazodnia kell. Az egyéni igényekkel, és az életkörülményekkel összeegyeztetett táplálás a hosszú, egészséges élet alapja. Ebből kiindulva igaz: ha kutyáját annak természetével összhangban, és teljes értékű táplálékkal eteti, azt négylábú kedvence életörömmel és egészséges szervezettel hálálja meg.