Az Naturavetal
Kereső naturavetal.hu

A Naturavetal szabadalom

La rica sustancia

A Canis Plus teljesértékű eledelhez felhasznált rizst a Naturavetal szabadalmaztatott pároló eljárásával tárjuk fel. Maga az innovatív eljárás azonban még nem jelent egészséges kutyaeledelt. A laikusoknak gyakran nehézséget okoz a rizsfajták megkülönböztetése. Létezik nyers rizs abban az állapotban, ahogyan a rizsföldekről learatták, és melyen a héj összes rétege rajta van. Ez 8 – 9 % nyersrostot tartalmaz. Amikor a héj első rétegét eltávolítjuk, akkor kapjuk a barna rizst. Ezt is körülveszi még egy héj. Az utolsó héj lehántolásával kapjuk a fehér rizst. A különböző helyen termesztett rizsnek más-más neve van. A Naturavetal kutyaeledelhez felhasznált nyersrizst a rizsföldekről történő betakarítás után megtisztítjuk, és normál légköri nyomáson hőkezeljük (a pattogatott kukoricához hasonlóan). Ezzel a nyersrost struktúrákat elválasztjuk egymástól anélkül, hogy károsítanánk azokat. Az egyedi nyomáskezeléssel a terméket stabilizáljuk anélkül, hogy bármilyen tartósítószert adnánk hozzá. Mivel a mag tartalmazza a vitaminokat és az ásványi anyagokat, teljes kiőrlésű rizsről beszélünk. Az átlagos állateledelek, melyek csomagolásán a “rizzsel” kifejezés olvasható, a fényezett és hiányosan feltárt rizst csak nyomokban tartalmazzák. Ezek már alig tartalmaznak ásványi anyagokat vagy nyersrostokat. A mi feltárt, hántolatlan nyers rizsünk tartalmazza az értékes nyersrostokat és cellulózt, melyek elősegítik a bél perisztaltikus mozgását, és folyadékot vonnak el a bélből. Ez elősegíti a rendszeres emésztést és a bélnyálkahártya tisztulását.

Elvből tartalmas

Zab

Itt is a hántolatlan zabról van szó. Megtisztítjuk és hántoljuk, mivel a legkülső héja túl kemény ahhoz, hogy a kutya meg tudja emészteni. A szabadalmaztatott gőzölő eljárás után a zabszemek úgy néznek ki mint a zabpehely, és így könnyen emészthetők.

Kukorica

A kukorica géntechnológiai eljárástól mentes, és nagyon ízletes. Gluténmentes, B-vitaminokat és különösen a szív, és a vesék számára fontos ásványi anyagokat tartalmaz, és energiát ad. A kukoricát is normál légköri nyomáson tárjuk fel, így a fehérjék gyakorlatilag teljes mértékben megmaradnak. A kukorica esetleges viselkedészavart okozó hatásáról nem tudunk nyilatkozni, ez a mennyiségtől és a minőségtől függ.

Köles

A barna köles a legrégebbi kultúrnövények egyike, barna, kemény héja van, és már ősidők óta teljes értékű, természetes táplálékkiegészítőnek számít, és gazdag mikrotápanyagokban.  Sötét pigmentációja miatt a barna köles egyáltalán nem érzékeny a nedvességre, ezért a Naturavetal, csak ezt használja fel válogatott minőségben. Feldolgozáskor kizárólag a legkülső héját távolítjuk el, mert azt a kutya nem tudja megemészteni. Így nem csak az egészséges, belek mozgását elősegítő, ballasztanyagokban gazdag nyersrostok maradnak meg, hanem az ásványi anyagok, vitaminok, nyomelemek és mindenekelőtt az értékes szilícium is.