AZ ÖN FIÓKJA
Kereső naturavetal.hu
Welpen

Kölyök kutya tanácsok: Tippek az új családtag etetéséhez

Kicsin és ügyetlenül, csillogó szemekkel és egy nagy adag kíváncsisággal: így érkezik egy kiskutya az új otthonába. Minden új neki, mások a szagok, mint amiket eddig tapasztalt, de a puha kis négylábúnak legelőször is meg kell ismernie új gazdáját. Egy fiatal kutya együtt növekszik és változik a családjával. Így természetes, hogy ez alatt az idő alatt kérdések merülnek fel – különösen, ha ez az első kölyökkutya a családban. A kölyök kutya tanácsadó oldalunkon értékes tippeket és hasznos információkat kaphat minden olyan kérdéssel kapcsolatban, amelyek a kölyökkutyák gazdái számára fontosak. Így segítünk abban, hogy az új családtag már a kezdetektől fogva jól érezze magát.

Milyen alapfelszerelésre van szüksége egy kölyökkutyának?

A kölyök kutya tanácsok között nagy szerepet játszik a hazaérkezés, hiszen a kiskutyának már a kezdetektől fogva jól kell éreznie magát. Ehhez megfelelő alapfelszerelés kell, hogy várja az új otthonában. Ez magában foglalja a könnyen tisztítható étel- és itatótálakat, valamint a megfelelő játékokat és egy kényelmes kutyaágyat is. Mivel a kölykök gyorsan nőnek, ez akár már egy nagyobb modell is lehet. Egy nagy kutyapárnával ellátott kosár is megfelelő, de inkább ne legyen fonott: amikor a kiskutya fogváltása megkezdődik, és elkezdi rágni a fonott kosarat, fennáll a veszélye, hogy az szilánkosan törik és sérülést okozhat. A kutyaágy és kutyatakaró ezért jobb választás a pihenéshez. A kölyök kutya tanácsadónk ezen kívül a kiskutya gondozásával is foglalkozik. A kölyökkutyák alapfelszereléséhez mindenképpen hozzátartozik még egy kutyatörölköző, egy kullancs-csipesz, egy kefe vagy fésű, egy szőr- és karomvágó olló, valamint egy elsősegélycsomag. Ahhoz, hogy a kölyökkutya felfedezhesse a világot, feltétlenül szüksége van egy hámra vagy nyakörvre is, megfelelő pórázra illetve egy szállítóboxra az autóban.

A természetesen egészséges táplálkozás nem a kutya életkorának függvénye

A fajnak megfelelő táplálék jelentősen hozzájárul a kutyák egészségének megőrzéséhez. Ezért fontos, hogy a kölyökkutyát természetesen egészséges táplálékkal etessük. Feltétlenül beszéljen részletesen a tenyésztővel, hogy megtudja, milyen kutyatápot szokott meg a kölyök eddig. Az igazán egészségtudatos kutyatenyésztők között már egyre többet találunk, aki elhatárolódik a kereskedelemben kapható extrudált kölyökkutyatápoktól, és áttérnek a hidegen sajtolt tápokra, vagy akár a kölyökkutyák barfolására. A szintetikus vitaminok és aromák nélküli természetes táplálék a legegészségesebb és leginkább a fajnak megfelelő étrend. Ezért ajánlatos a kölyökkutyát közvetlenül a Canis Plus® hidegen sajtolt kölyökeledelre átszoktatni. A kölyökkutyákról szóló tanácsadó oldalunkon megtudhatja, hogyan lehet egy fiatal kutyát új etetési módszerre szoktatni. A Naturavetal kölyökkutya eledelt a kutya lassú, folyamatos növekedésére terveztük. Ez védi az ízületeit, és megalapozza a kutya egészséges, hosszú életét. Legalább az első életévének betöltéséig etesse a kölyökeledelt, hogy az optimális energiatartalommal támogassa az egészséges növekedést. A BARF, azaz nyers etetés is könnyen kombinálható a Naturavetal Canis Plus® eledeleivel.

Zwei kleine Hunde auf einer Wiese

Miről olvashat a Naturavetal kölyökkutya tanácsadó oldalán

A kölyökkutyák megfelelő felszerelése és a fajnak megfelelő etetés mellett a kölyökkutya tanácsadó oldal cikkei a kölyökkutyák gondozásával és nevelésével is foglalkoznak. Ez magában foglalja a szőrzet ápolását, a karomvágást és az egészségmegőrzéssel kapcsolatos valamennyi tennivalót, valamint a következetes nevelést: a fogzástól kezdve az egészséges béltisztításig. Akár féregteleníteni szeretné kiskutyáját, akár a védőoltásokról szeretne tájékozódni – sokéves tapasztalatunk és az állatok iránti szeretetünk alapján adunk Önnek tanácsokat. A kölyökkutya tanácsadó oldalunk támogatja Önt a mindennapokban, és tippeket ad a kiskutyával való játékhoz és szórakoztató elfoglaltságaihoz is.

Naturavetal Newsletter
Naturavetal Logo

Hírlevelünk értékes tippekkel, információkkal és újdonságokkal

Regisztráljon most gyorsan és egyszerűen hírlevelünkre! Ebben tájékoztatjuk Önt a tisztán természetes, egészséges kutyaeledeleinkről és a megfelelő összetételű macskaeledeleinkről szóló újdonságainkról – és értékes tippeket adunk az etetéshez és tartáshoz is, mely hosszú és egészséges életet biztosít kutyájának és macskájának.