AZ ÖN FIÓKJA
Kereső naturavetal.hu
Nahaufnahme eines Hundes

Naturavetal tanácsok speciális kutya etetéshez és BARFhoz

Számos oka lehet annak, ha egy kutyának speciális étrendre van szüksége. Nem csak a betegségek tehetik szükségessé az étrend hosszú távú megváltoztatását. A gazdikhoz hasonlóan a négylábúak is lehetnek allergiásak, vagy bizonyos összetevőkre intoleranciát mutathatnak. A kutya egyéni preferenciái és igényei révén sem tudja egyedül meghatározni étrendjét. Gazdájaként Ön dönti el, hogy kedvence mit eszik. És nem csak különböző száraz és nedves eledelek között lehet dönteni – a BARF is nagyon népszerűvé vált az utóbbi években. Tudjon meg többet a BARF-ról, és a speciális etetési módszerekről a Naturavetal útmutatójában.

BARF - több mint egy trend

A BARF szó a “Born-again raw feeders” szócsoport rövidítése, amely “újjászületett nyers etetők”-nak fordítható. A barfolás az állat nyers hússal való etetését jelenti. Az etetésnek ez a fajnak megfelelő formája a kutya farkastól eredő gyökereihez nyúlik vissza. Mivel azonban az állat a zsákmány húsán, szőrén és belsőségein kívül a gyomortartalmat, valamint erdei gyökereket és gyümölcsöket is eszik, a BARF többről szól ennél: a gyümölcsök, zöldségek és gyógynövények is az eledel állandó alkotóelemei. Ha barfolni szeretné a kutyáját, átfogó ismereteket kell szereznie, hogy ne lépjen fel vitamin- vagy tápanyag-hiány. A túlzott mennyiségű fehérje szintén árthat az állatnak. A Naturavetal speciális etetésről szóló útmutatójában ezért foglalkozunk az alapokkal, az előnyökkel, de a kockázatokkal is.

Értékes tippek allergiás kutyák számára

Az, hogy a kutyáknál allergia alakul ki, civilizációs probléma, ami elsősorban a környezetszennyezésnek, de a helytelen etetésnek is köszönhető. A ételallergia elsősorban a gabonaféléket, például a búzát érinti. Ezért kínál a Naturavetal többféle gabonamentes kutyaeledelt, melyek különösen allergénszegények, és csak egyetlen állati fehérjeforrást tartalmaznak. Még ha az állatorvos “csak” pollenallergiát diagnosztizált kutyájánál, akkor is érdemes átállni a teljesen természetes, egészséges táplálékra. Ennek oka, hogy a fajoknak megfelelő étrend központi szerepet játszik az egészség megőrzésében. A szenvedő kutyák tünetmentessé válhatnak és visszanyerhetik életminőségüket egy kiváló minőségű speciális étrend segítségével. Ez például vitalitásukban, fényes szőrzetükben és erős izmaikban is meg tud mutatkozni. A tanácsadó oldalunkon összegyűjtöttük Önnek az allergiás kutyák számára megfelelő húsforrásokat, valamint mindent, amit a jótékony bélregenerálásról tudni kell, és még sok más hasznos információt.

Útmutató a speciális kutya étrendhez: a legjobb eledel minden állat számára

Bizonyos fajtáknak, korcsoportoknak vagy speciálisan kiképzett kutyáknak pontosan az igényeiknek megfelelő táplálékra van szükségük. Például egyes kutyafajták, mint a labradorok vagy a golden retrieverek hajlamosak a túlsúlyra. Ha túlságosan elkényeztetik őket a finomságokkal, mert mindig olyan éhesnek tűnnek, akkor hamar megjelennek a felesleges kilók. A túlsúlyos kutyák etetése ezért fontos téma a speciális kutyatáplálásról szóló útmutatónkban. Két ellentétes esettel is foglalkozunk: a nyugodt idős kutyákkal, akiknek elegendő a kisebb mennyiségű táplálék, és a mozgékony kutyákkal, akiknek sok energiára van szükségük a kutyasportokhoz vagy munkakutya élethez. Végül, de nem utolsósorban pedig gyakorlati tippeket adunk az ivartalanítás utáni etetéshez.

Naturavetal tipp

A speciális diéták nem csak a kutyákat érintik, mert a macskák is szenvedhetnek allergiától és intoleranciától. A macska tanácsadó oldalunkon számos témában talál tippeket és információkat. Tudjon meg többet például a macskák BARF nyers etetéséről vagy az idős cicák számára megfelelő táplálékról!

Naturavetal Newsletter
Naturavetal Logo

Hírlevelünk értékes tippekkel, információkkal és újdonságokkal

Regisztráljon most gyorsan és egyszerűen hírlevelünkre! Ebben tájékoztatjuk Önt a tisztán természetes, egészséges kutyaeledeleinkről és a megfelelő összetételű macskaeledeleinkről szóló újdonságainkról – és értékes tippeket adunk az etetéshez és tartáshoz is, mely hosszú és egészséges életet biztosít kutyájának és macskájának.