AZ ÖN FIÓKJA
Kereső naturavetal.hu
Golden Retriever auf einer Blumenwiese

A Naturavetal szabadalom

La rica sustancia

A Canis Plus teljesértékű eledelhez felhasznált rizst a Naturavetal szabadalmaztatott pároló eljárásával tárjuk fel. Maga az innovatív eljárás azonban még nem jelent egészséges kutyaeledelt. A laikusoknak gyakran nehézséget okoz a rizsfajták megkülönböztetése. Létezik nyers rizs abban az állapotban, ahogyan a rizsföldekről learatták, és melyen a héj összes rétege rajta van. Ez 8 – 9 % nyersrostot tartalmaz. Amikor a héj első rétegét eltávolítjuk, akkor kapjuk a barna rizst. Ezt is körülveszi még egy héj. Az utolsó héj lehántolásával kapjuk a fehér rizst. A különböző helyen termesztett rizsnek más-más neve van. A Naturavetal kutyaeledelhez felhasznált nyersrizst a rizsföldekről történő betakarítás után megtisztítjuk, és normál légköri nyomáson hőkezeljük (a pattogatott kukoricához hasonlóan). Ezzel a nyersrost struktúrákat elválasztjuk egymástól anélkül, hogy károsítanánk azokat. Az egyedi nyomáskezeléssel a terméket stabilizáljuk anélkül, hogy bármilyen tartósítószert adnánk hozzá. Mivel a mag tartalmazza a vitaminokat és az ásványi anyagokat, teljes kiőrlésű rizsről beszélünk. Az átlagos állateledelek, melyek csomagolásán a “rizzsel” kifejezés olvasható, a fényezett és hiányosan feltárt rizst csak nyomokban tartalmazzák. Ezek már alig tartalmaznak ásványi anyagokat vagy nyersrostokat. A mi feltárt, hántolatlan nyers rizsünk tartalmazza az értékes nyersrostokat és cellulózt, melyek elősegítik a bél perisztaltikus mozgását, és folyadékot vonnak el a bélből. Ez elősegíti a rendszeres emésztést és a bélnyálkahártya tisztulását.

Elvből tartalmas

Zab

Itt is a hántolatlan zabról van szó. Megtisztítjuk és hántoljuk, mivel a legkülső héja túl kemény ahhoz, hogy a kutya meg tudja emészteni. A szabadalmaztatott gőzölő eljárás után a zabszemek úgy néznek ki mint a zabpehely, és így könnyen emészthetők.

Kukorica

A kukorica géntechnológiai eljárástól mentes, és nagyon ízletes. Gluténmentes, B-vitaminokat és különösen a szív, és a vesék számára fontos ásványi anyagokat tartalmaz, és energiát ad. A kukoricát is normál légköri nyomáson tárjuk fel, így a fehérjék gyakorlatilag teljes mértékben megmaradnak. A kukorica esetleges viselkedészavart okozó hatásáról nem tudunk nyilatkozni, ez a mennyiségtől és a minőségtől függ.

Köles

A barna köles a legrégebbi kultúrnövények egyike, barna, kemény héja van, és már ősidők óta teljes értékű, természetes táplálékkiegészítőnek számít, és gazdag mikrotápanyagokban.  Sötét pigmentációja miatt a barna köles egyáltalán nem érzékeny a nedvességre, ezért a Naturavetal, csak ezt használja fel válogatott minőségben. Feldolgozáskor kizárólag a legkülső héját távolítjuk el, mert azt a kutya nem tudja megemészteni. Így nem csak az egészséges, belek mozgását elősegítő, ballasztanyagokban gazdag nyersrostok maradnak meg, hanem az ásványi anyagok, vitaminok, nyomelemek és mindenekelőtt az értékes szilícium is.

Naturavetal Newsletter
Naturavetal Logo

Hírlevelünk értékes tippekkel, információkkal és újdonságokkal

Regisztráljon most gyorsan és egyszerűen hírlevelünkre! Ebben tájékoztatjuk Önt a tisztán természetes, egészséges kutyaeledeleinkről és a megfelelő összetételű macskaeledeleinkről szóló újdonságainkról – és értékes tippeket adunk az etetéshez és tartáshoz is, mely hosszú és egészséges életet biztosít kutyájának és macskájának.