AZ ÖN FIÓKJA
Kereső naturavetal.hu
Közelkép egy kutyáról

Miben más a Canis Plus?

Adj egy kutyát az embernek és meggyógyul a lelke! - Hildegard von Bingen

Az állatok táplálásának másfajta módja

A kutyák teljesebbé teszik életünket, és nagyon sok örömöt okoznak nekünk. Hűséges társunk minden élethelyzetben, családunk tagja, és a legjobb barátunk. Ha az ember barátjának a legjobbat akarja nyújtani, ahhoz hozzátartozik az optimális, kiegyensúlyozott és egészséges táplálék is. A kutya fajának megfelelő jóléte érdekében minden tettünket és cselekedetünket arra összpontosítjuk, hogy jót tegyünk vele, hogy egészséges és vidám legyen. Mert ha a kutya egészséges – illetve jó étvággyal eszik, annak az ember is örül. Ám eledel és eledel között nagy lehet a különbség! Az egyes nyersanyagok és a gyártási eljárás minőségének különbségei jelentősek, és nagy mértékben befolyásolhatják négylábú kedvenceink egészségét. Sok betegség ugyanis genetikailag kódolt, de nagy részük környezeti tényezőkön alapul, melyeknél a táplálkozás döntő szerepet játszik. Az allergiás esetek növekvő száma, az ízületi fájdalmak, a bőr- és szőrzetproblémák, a rák, a gyomor- és bélpanaszok, vese- és májbetegségek, illetve az emésztési zavarok könnyen összefüggésbe hozhatók az egészségtelen, rossz táplálkozással. Különösen a gyakori allergiás megbetegedések és az érzékeny kutyák esetében kell a kutyatulajdonosnak olyan táplálékot keresnie, mely az egyes kiváltó allergéneket nem tartalmazza. Ebben az esetben tanácsos gluténmentes recept alapján készült táplálékot választani, még pedig olyat, mely csak egyféle proteinforrást tartalmaz – mint ahogyan a Canis Plus teljesértékű kutyaeledelek készülnek, és ahogyan azt az állatorvosok és az állat-természetgyógyászok is ajánlják.

A hosszú, egészséges élet alapja

A viselkedészavarban szenvedő kutyák számának növekedése sem csak a helytelen tartás és nevelés következménye, hanem reakció a táplálék túl magas vegyianyag tartalmára: a mesterséges tartósítószerek neurotoxikus alkotórészei befolyásolhatják a kutyák viselkedését. A kutyatulajdonos kezében azonban ott a lehetőség, hogy kiváló minőségű táplálékkal közvetlenül befolyásolja kedvencének egészségét. Ezen túlmenően a biológiai szempontból megfelelő tápláléknak az állat természetes életmódjához is igazodnia kell. Az egyéni igényekkel, és az életkörülményekkel összeegyeztetett táplálás a hosszú, egészséges élet alapja. Ebből kiindulva igaz: ha kutyáját annak természetével összhangban, és teljes értékű táplálékkal eteti, azt négylábú kedvence életörömmel és egészséges szervezettel hálálja meg.

További információk és gyakran ismételt kérdések (GYIK) arról, hogy miben más a Canis Plus

 • Mivel kell etetni a kutyákat?

  A kutyáknak olyan természetes táplálékot kell kapniuk, amely nem tartalmaz szintetikus adalékanyagokat, például mesterséges vitaminokat, színezékeket, ízesítőket vagy tartósítószereket. Az eledelnek a faj igényeinek megfelelő hústartalommal kell rendelkeznie, ne tartalmazzon rosszabb minőségű állati vagy növényi melléktermékeket. Kíméletesen kell előállítani, hogy a kutya számára optimálisan emészthető legyen. Ha mindezek a tényezők adottak, akkor természetesen az is fontos, hogy olyan koncepció szerint etesse kutyáját, amelyet kiválóan hasznosít a szervezete, és amely jól illeszkedik az Ön mindennapjaiba is, hiszen Önnek is jól kell éreznie magát az etetés közben. A “Milyen típusú a kutyád?” című ajánlónkban megtudhatod, hogy a kutyád természete mit árul el a neki optimális táplálkozásáról.

 • Mit főzhetek a kutyámnak?

  Sokféle hozzávaló alkalmas a hús kiegészítésére kutya etetésénél. Legyen szó sütőtökről, édesköményről, cukkiniről, almáról vagy málnáról, amennyiben kutyája nem allergiás egy adott ételre, az összetevők széles skálája áll rendelkezésére, amelyeket nyersen, párolva vagy főzve is etethet. A “BARF-hozzávalók a kutyák nyers étrendjéhez” című útmutatónkban megtalálja a megfelelő zöldség- és gyümölcsfajták listáját, valamint sok más hasznos információt is a kutyák BARF étrendjével kapcsolatban.

 • Milyen húsok megfelelőek a kutyának?

  Amennyiben kutyája nem allergiás, számos különböző húsfélével etetheti őt. A nyers sertéshúst azonban mindig kerülje el. Az érzékeny gyomrú kutyáknak a zsengébb, fehér húsok, mint a csirke, a pulyka vagy a bárány, és a halak, mint pl. a lazac előnyösek. Vegye azonban figyelembe a következőket: nem muszáj a összes kapható húsforrást felkínálni a kutyának. Korlátozza az étrendjét 3-4 különböző húsforrásra, beleértve a halat is, amelyet főeledelként és rágcsálnivalóként is adhat kutyájának. Így ha a későbbiekben esetleg allergia miatt más húsforrásokra kell váltania, akkor még mindig sokféle, a kutya számára ismeretlen húsforrás áll majd rendelkezésére. “Allergiás a kutyám – most mit tegyek “ című útmutatónkban értékes információkat és tippeket talál az allergiás kutyák etetésével kapcsolatban.

 • Melyik a legegészségesebb szárazeledel kutyáknak?

  Az olyan természetes, hidegen sajtolt szárazeledel a legegészségesebb kutyája számára, amely nem tartalmaz szintetikus adalékanyagokat, például mesterséges vitaminokat vagy tartósítószereket, mentes az olyan gyenge minőségű állati és növényi melléktermékektől, mint a toll, karom, gyökerek vagy szárak, és megfelelően magas húsarányt tartalmaz. Az “Egészséges kutyaeledel: minden, amit tudnia kell” című útmutatónkban többet megtudhat a fajoknak megfelelő kutyatápokról.

 • Milyen zöldségeket ehetnek a kutyák?

  A kutyák sokféle zöldséget ehetnek. Ezek közé tartozik a cukkini, a sütőtök, az uborka és a sárgarépa. A “Első lépések a kutyák BARF etetéséhez” című útmutatónkban BARF receptötleteteket mutatunk be kutyáknak különböző zöldségfajtákkal.

 • Mit ehet a kutyám, ha cukorbeteg?

  Ha a kutyának cukorbetegsége van, fontos odafigyelni az eledele cukortartalmára. Ez azt jelenti, hogy fontos, hogy az eledel ne tartalmazzon nagy arányban szénhidrátot. Mivel bármilyen száraztáp általában több szénhidrátot tartalmaz, mint a nedves eledelek, a szárazeledel etetése ilyenkor általában kerülendő. A “Cukorbetegség kutyáknál” című útmutatónkban további hasznos tippeket és információkat talál a kutyák cukorbetegségével kapcsolatban.

Naturavetal Newsletter
Naturavetal Logo

Hírlevelünk értékes tippekkel, információkkal és újdonságokkal

Regisztráljon most gyorsan és egyszerűen hírlevelünkre! Ebben tájékoztatjuk Önt a tisztán természetes, egészséges kutyaeledeleinkről és a megfelelő összetételű macskaeledeleinkről szóló újdonságainkról – és értékes tippeket adunk az etetéshez és tartáshoz is, mely hosszú és egészséges életet biztosít kutyájának és macskájának.