AZ ÖN FIÓKJA
Kereső naturavetal.hu
Nahaufnahme eines Hundes

"Adj egy kutyát az embernek és meggyógyul a lelke!" - Hildegard von Bingen

Az állatok táplálásának másfajta módja

A kutyák teljesebbé teszik életünket, és nagyon sok örömöt okoznak nekünk. Hűséges társunk minden élethelyzetben, családunk tagja, és a legjobb barátunk. Ha az ember barátjának a legjobbat akarja nyújtani, ahhoz hozzátartozik az optimális, kiegyensúlyozott és egészséges táplálék is. A kutya fajának megfelelő jóléte érdekében minden tettünket és cselekedetünket arra összpontosítjuk, hogy jót tegyünk vele, hogy egészséges és vidám legyen. Mert ha a kutya egészséges – illetve jó étvággyal eszik, annak az ember is örül. Ám eledel és eledel között nagy lehet a különbség! Az egyes nyersanyagok és a gyártási eljárás minőségének különbségei jelentősek, és nagy mértékben befolyásolhatják négylábú kedvenceink egészségét. Sok betegség ugyanis genetikailag kódolt, de nagy részük környezeti tényezőkön alapul, melyeknél a táplálkozás döntő szerepet játszik. Az allergiás esetek növekvő száma, az ízületi fájdalmak, a bőr- és szőrzetproblémák, a rák, a gyomor- és bélpanaszok, vese- és májbetegségek, illetve az emésztési zavarok könnyen összefüggésbe hozhatók az egészségtelen, rossz táplálkozással. Különösen a gyakori allergiás megbetegedések és az érzékeny kutyák esetében kell a kutyatulajdonosnak olyan táplálékot keresnie, mely az egyes kiváltó allergéneket nem tartalmazza. Ebben az esetben tanácsos gluténmentes recept alapján készült táplálékot választani, még pedig olyat, mely csak egyféle proteinforrást tartalmaz – mint ahogyan a Canis Plus teljesértékű kutyaeledelek készülnek, és ahogyan azt az állatorvosok és az állat-természetgyógyászok is ajánlják.

A hosszú, egészséges élet alapja

A viselkedészavarban szenvedő kutyák számának növekedése sem csak a helytelen tartás és nevelés következménye, hanem reakció a táplálék túl magas vegyianyag tartalmára: a mesterséges tartósítószerek neurotoxikus alkotórészei befolyásolhatják a kutyák viselkedését. A kutyatulajdonos kezében azonban ott a lehetőség, hogy kiváló minőségű táplálékkal közvetlenül befolyásolja kedvencének egészségét. Ezen túlmenően a biológiai szempontból megfelelő tápláléknak az állat természetes életmódjához is igazodnia kell. Az egyéni igényekkel, és az életkörülményekkel összeegyeztetett táplálás a hosszú, egészséges élet alapja. Ebből kiindulva igaz: ha kutyáját annak természetével összhangban, és teljes értékű táplálékkal eteti, azt négylábú kedvence életörömmel és egészséges szervezettel hálálja meg.

Naturavetal Newsletter
Naturavetal Logo

Hírlevelünk értékes tippekkel, információkkal és újdonságokkal

Regisztráljon most gyorsan és egyszerűen hírlevelünkre! Ebben tájékoztatjuk Önt a tisztán természetes, egészséges kutyaeledeleinkről és a megfelelő összetételű macskaeledeleinkről szóló újdonságainkról – és értékes tippeket adunk az etetéshez és tartáshoz is, mely hosszú és egészséges életet biztosít kutyájának és macskájának.