Naturavetal Logo

Natura Vet® Healthcare - termékcsaládunk az egészség holisztikus támogatásáért

Hozzáadom a kedvencekhez

Natura Vet® Healthcare termékeinket úgy terveztük, hogy holisztikus, azaz átfogó szemléletű támogatást nyújtsanak a kutyáknak. Ez azt jelenti, hogy nem csak egy adott területet, például a kutya emésztőrendszerét erősítik, hanem szisztematiuksan is támogatják az általános állapotát, hogy egyidejűleg nyújtsanak támogatást a különböző tünetek gyökerénél, az etetésen keresztül.  

Gyakran előfordul, hogy egy kutya olyan tüneteket mutat, amelyeket Ön mint kutyatulajdonos nem feltétlenül hoz összefüggésbe egymással - mi köze lehet például a kutya száraz bőrének a bélrendszeréhez? Pedig éppen ez az összefüggés határozza meg, hogy tudja-e a probléma igazi gyökerét kezelni, vagy csak a különböző tünetek enyhítésével tud foglalkozni. 

Kutyáink fajuknak megfelelő, természetes összetevőkből készült eledellel és táplálékkiegészítőkkel való etetése ugyanolyan fontos a fizikai, mint a mentális egészségük szempontjából. Az egészséges és magát jól érző kutya kiegyensúlyozott természetű, és makkegészségesnek látszik. Éber és érdeklődő, de nem túlságosan izgatott. Az aktív és nyugodt viselkedés harmonikus váltakozását mutatja; izgalomba tud jönni, de könnyen meg is tud nyugodni.

Természetesen a nevelés, a lakókörnyezet és a korábbi tapasztalatok - jók és rosszak egyaránt - nagy szerepet játszanak a kutya viselkedésében. Más tényezők is befolyásolják a kutya egészségét - a genetikától, az esetleges túltenyésztéstől, a túlzott oltásoktól és a környezeti tényezőktől kezdve a gyógyszerek mellékhatásáig. Az antibiotikumok és a kémiai féreghajtók kedvezőtlen hatással lehetnek a bélflóra jóindulatú, létfontosságú baktériumaira, és ez hosszú távon megzavarhatja az általános közérzetet. Ennek fizikai irritációk és viselkedési problémák is lehetnek a következményei. 

Ha például egy kutya folyamatosan lágy ürüléket ürít, nemcsak azt kell tisztázni, hogy allergiás-e vagy parazitáktól szenved-e, hanem érdemes megnézni a viselkedését is. Ha a kutya gyakran nagyon izgatott vagy stresszes, akkor ez is lehet az oka a lágy széklettel kapcsolatos problémáknak. Például nagyon rossz lenne egy hasmenésre hajlamos viselkedésű kutyának, ha állandóan változtatnák a eledelét, vagy állandóan antibiotikumokat és egyéb gyógyszereket kapna, csak azért, mert allergia vagy gyomor-bélrendszeri fertőzés jeleit mutatja. Ez a kis példa világosan mutatja, hogy egyetlen tünetet soha nem szabad elszigetelten vizsgálni. Nagyon fontos, hogy a szervezetet egészében lássuk, és megértsük, hogy a szervezetben zajló különböző folyamatok hogyan kapcsolódnak egymáshoz, és hogyan befolyásolhatják egymást. Ellenkező esetben nagyon könnyen kialakulhat egy ördögi kör, amelyben a probléma igazi oka apránként eltűink a szem elől a tünetek és azok kezelése miatt, amíg a szervezet annyira túlterhelt nem lesz, hogy a problémák megkerülhetetlenekké válnak. 

A Naturavet® Healthcare termékeinket nem csak különleges helyzetekben ajánljuk, mert minden kutya, kortól és testmérettől függetlenül hasznát veheti. Rendszeresen, évente 1-2 alkalommal beépítheti őket kutyája étrendjébe, és meglátja, mennyire támogatják kutyáját. Ezután az etetési ritmust kutyája egyéni igényeihez igazíthatja. 

Naturavetal® szakértői tanácsadás

Szakértőink személyesen segítenek.

Ha kérdése van ezzel a témával kapcsolatban, szívesen segítünk egyénre szabott tanácsokkal. 

Hétfőtől péntekig 8.00 és 16.00 óra
között érhet el minket

Natura Vet® Healthcare - Holisztikus termékek az egész szervezet természetes támogatására

Ahogy említettük, a Natura Vet® Healthcare esetében holisztikus megközelítést alkalmazunk. Vannak például olyan kutyák, amelyek nagyon nehezen tudnak megnyugodni. Nagyon feszültek, nyugtalanok, szoronganak és stresszelnek, esetleg rossz élményeket tapasztaltak, és természetesen vannak olyan kutyák is, amelyeknek természetüknél fogva érzékeny az idegrendszerük, anélkül, hogy ennek bármilyen felismerhető oka lenne. A probléma eredete belső - de a tünetek külsőleg sokféleképpen jelentkezhetnek, például állandó vakarózás, hasmenés vagy akár evés-zavar formájában.

Natura Vet® Healthcare 

Canis Extra Idegerő 

A Canis Extra Idegerő természetes módon támogatja az idegrendszer normál működését. Elősegítheti a belső nyugalmat és a békés, pihentető alvást, ami hozzájárulhat ahhoz, hogy a kutya kevesebbet stresszeljen, és szervezete kisebb megterhelésnek legyen kitéve. Ez megteremti az alapot a probléma hosszú távú megoldásához. Segítheti a koncentrációt a nagyon ideges kutyáknál, akik nehezen tudnak megnyugodni, míg a gyenge idegzetű kutyák nyugodtabban vészelik át a napot, mivel az Idegerő őket is megnyugtatja. A kapszulákat stresszhelyzetekben rövid ideig, vagy szükség szerint hosszabb ideig is lehet etetni. 

Natura Vet® Healthcare 

Canis Extra Petflora

Rossz bőr, visszatérő fertőzések, intoleranciás reakciók, fülgyulladás, állandó parazitafertőzés, az immunrendszer általános gyengesége, hasmenés, hányás, ideges nyugtalanság - mindezek a betegségtünetek a bélflóra zavarának a tünetei is lehetnek. Ahhoz, hogy itt is elősegítsük az egészséges egyensúlyt, elengedhetetlen alapot jelent a fajnak megfelelő, természetes etetés. Bizonyos esetekben a jó bélbaktériumok további támogatására is szükség van. Erre alkalmas a Canis Extra Petflora, amely laktobacillusokkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal, valamint az immunrendszert támogató béta-glükánokkal támogatja a kutya bélrendszerének egyensúlyát.

Naturavetal®-Info

laktobacillusokkal történő erjesztés

A laktobacillusokkal történő erjesztés során tisztán természetes tejsav keletkezik (pH 3,0). Ez javítja a tápanyagok biológiai hozzáférhetőségét és támogatja a természetes gyomor-bélrendszeri működést, hogy elősegítse a rendszeres emésztést, a stabil immunrendszert és serkentse az anyagcserét. A tejsav javítja a sejtek szabályozását, harcol a kutya bélflórájában lévő patogén baktériumok ellen, és a szervezet saját védekezőképességének aktiválásával megelőzi a fertőzéseket. A tejsavbaktériumok átmenetileg megtelepednek a bélben, és pozitív hatást gyakorolnak a bélnyálkahártya felszínére, így a kötőhelyeket a kórokozó mikroorganizmusok már nem tudják használni. A tejsavbaktériumok nem válnak a szervezet saját mikroflórájának részévé, hanem célzott, ismételt táplálkozással újra és újra érvényesülni tudnak, ahelyett, hogy a szervezet saját baktériumtörzseinek sokaságában eltűnnének.

Ha kérdése merülne fel, kérjük, forduljon hozzánk bizalommal telefonon, átfogó tanácsokkal állunk rendelkezésére. Hétfőtől péntekig 8.00-tól 16.00-ig a 06 70 883 43 43-as telefonszámon vagy e-mailben a info@naturavetal.hu címen érhet el minket.

Naturavetal® Termékminta

Szívesen küldünk Önnek termékminta és segítünk kiválasztani a megfelelő fajtát.
 

A Naturavetal®-hírlevél

Hírlevelünkben a természetes, egészséges kutyaeledelekkel és a faj igényeinek megfelelő macskaeledelekkel kapcsolatos legfrissebb híreinkről tájékoztatjuk.