Naturavetal Logo

A Naturavetal® macska-kalauz

Kétségtelen, hogy a doromboló négylábúak nagyon különleges háziállatok. Szépségük és eleganciájuk éppúgy inspirál minket, embereket, mint játékosságuk és ölelésigényük. De nincs két egyforma macska: különböznek jellemükben, temperamentumukban és természetesen táplálkozási preferenciáikban is. Ebben számos tényező játszik szerepet, például az életkor vagy az állat neme. 

A Naturavetal® macska-kalauzában többet megtudhat a fiatal macskákról, valamint az idősödő állatokról. Számos egészséggel kapcsolatos témát világítunk meg, mint például a szőrzetápolás, a BARF és az olyan stressztényezők, mint a szilveszteri tűzijáték. Olvasson el mindent kedvenc háziállatunkról itt a macska-kalauzban!

Naturavetal® szakértői tanácsadás

Szakértőink személyesen segítenek.

Ha kérdése van ezzel a témával kapcsolatban, szívesen segítünk egyénre szabott tanácsokkal. 

Hétfőtől péntekig 8.00 és 16.00 óra
között érhet el minket

A macskaetetés áttekintése

A Naturavetal® éppen az ínyenceknek megfelelő macskaeledelt kínál - megfelelő és egészséges, rendkívül magas hal- vagy hústartalommal. A nedves táplálék különösen fontos a cicák számára, mivel testük kétharmada vízből áll. Erről és arról, hogy miért csak kiegészítésként szerepelhet a száraz eledel az étrendben, macska-kalauzunkban olvashat bővebben. A kiscicáknak is különleges szerep jut a macskaetetés során, hiszen már a kezdetektől fogva a legjobb természetes, egészséges táplálékot, valamint sok szeretetet és figyelmet igényelnek. Végül, de nem utolsósorban pedig az allergiás és az intoleranciával vagy betegséggel küzdő macskáknak is speciális etetési igényeik vannak. A macska-kalauzban ezért az etetés speciális eseteivel is foglalkozunk, kiscicáktól az idős macskákig.

Tippek a macskatartáshoz

Az etetés mellett számos más területen is felmerülhetnek kérdések a macskatulajdonosok számára. Mit kell tudni például az ivartalanításról? Vagy milyen természetes védekezési módok léteznek kullancsok ellen? Noha egyes témák a kijárós macskákra szabottak, a legtöbb tipp és trükk a lakásban tartott cicákra is vonatkozik, akik inkább a meleg kandalló mellett vagy a napsütötte erkélyen érzik jól magukat. Az olyan alapvető ismeretek, mint az ásványi anyagokkal, vitaminokkal vagy gyógynövényekkel kapcsolatos információk szerves részét képezik macska tanácsadó oldalunknak, amelyet rendszeresen új cikkekkel egészítünk ki. Nézzen vissza tehát gyakran, hogy doromboló kedvencével együtt profitálhasson az alapos macskaismeretekből.

Útmutató szeretett háziállatainkhoz

A Naturavetal® nemcsak a macskáknak kínál megfelelően egészséges állateledelt és hasznos tudást. A kutyák etetésének is szakértői vagyunk, és kutya-kalauzunkban számos különböző témában gyűjtöttünk össze információkat az Ön számára. A kutyatartás és gondozás Eugyanolyan fontos, mint az etetés és a BARF. Ha egy kiskutyát szeretne befogadni, a kölyökkutyákról szóló útmutatóban praktikus ehhez a életszakaszhoz is hasznos tippeket talál. Böngésszen most a Naturavetal®-Blogban!

Naturavetal®-Tipp

A kutyatulajdonosok a kutya-kalauzunkban olvashatnak a kutyákkal kapcsolatos érdekességekről.

További információk és gyakran ismételt kérdések (GYIK) a macska-kalauzban

Mikor kell a macskával orvoshoz menni?

Ha macskája sérülésekkel érkezik haza, vagy megváltozik a viselkedése, például hirtelen visszahúzódik, megtagadja az ételt, állandóan vakarózik, vagy más, rá nem jellemző viselkedést mutat, akkor forduljon állatorvoshoz.

A fajnak megfelelő táplálás nagyban befolyásolja macskája egészségi állapotát. Ha többet szeretne megtudni, kérjük, olvasson tovább itt, vagy lépjen kapcsolatba szakértői csapatunkkal.

Milyen táplálékkiegészítők kellenek a macskáknak?

A macskáknak szánt táplálékkiegészítők mindig hasznosak, ha macskájának fokozott szükséglete van, például azért, mert a lábadozási fázisban van, vagy mert ki szeretné egészíteni az alapellátását.

Használhat például bio tojáshéjport természetes kalciumforrásként vagy zöld ajkú kagylóport természetes taurinforrásként.

A macskáknak szánt természetes táplálékkiegészítők széles választékát itt találja.

Milyen tápanyagok fontosak a macskák számára?

A macskáknak mindenekelőtt fehérjére, azaz húsra van szükségük, ami a legfontosabb tápanyagnak számít. A hústartalomnak tartalmaznia kell a belsőségeket, például a májat és a szívet, mivel ezek fontos vitaminokat és ásványi anyagokat biztosítanak. Az állati zsírokat és a növényi rostokat kisebb mennyiségben szintén igénylik a macskák. 

Különösen a kalcium és a taurin nem hiányozhat, és általában ajánlatos a nedves eledelt szintetikus adalékanyagok nélkül etetni, mivel a macskák így tudják a legjobban hasznosítani a természetes tápanyagokat. Az eledel sokszínűségét biztosítja a tápanyagok változatossága is.

Milyen tápanyagokra van szüksége a kiscicáknak?

A cicáknak ugyanolyan tápanyagokra van szükségük, mint a felnőtt macskáknak, azaz főként fehérjére, kevesebb zsírra és némi rostra. A kalcium és a taurin szintén nagyon fontos a növekedés során. A növésben lévő macskát szintetikus anyagtól mentes nedves eledellel kell etetni, és 6 hónapos koráig annyit kell belőle enni, amennyit csak akar. Az eledel sokszínűségét biztosítja a tápanyagok változatossága is.

Jó a lazacolaj a macskáknak?

A lazacolaj értékes omega-3 és omega-6 zsírsavakat, egészséges anyagcserét, valamint egészséges bőrt és fényes szőrzetet biztosít. Ráadásul a legtöbb macska szívesen fogyasztja a lazacolajat, ezért rendszeresen keverheti azt macskája eledelébe.

Adható-e a macskáknak C-vitamin?

A macskák maguk is képesek kis mennyiségű C-vitamint szintetizálni. Ha a fajnak megfelelő, magas hústartalmú, belsőségeket, például májat is tartalmazó nedves eledelt etet, és a macska egészséges, akkor nincs szükség C-vitamin-kiegészítésre. Ha betegség vagy egyéb tényezők miatt megnövekedett C-vitamin-szükségletete van, adhat neki például csipkebogyóport.

Ha kérdése merülne fel, kérjük, forduljon hozzánk bizalommal telefonon, átfogó tanácsokkal állunk rendelkezésére. Hétfőtől péntekig 8.00-tól 16.00-ig a 06 70 883 4343-as telefonszámon vagy e-mailben a info@naturavetal.hu címen érhet el minket.

Naturavetal® Termékminta

Szívesen küldünk Önnek termékminta és segítünk kiválasztani a megfelelő fajtát.
 

A Naturavetal®-hírlevél

Hírlevelünkben a természetes, egészséges kutyaeledelekkel és a faj igényeinek megfelelő macskaeledelekkel kapcsolatos legfrissebb híreinkről tájékoztatjuk.