Naturavetal Logo

A farkas a kutyában

Hozzáadom a kedvencekhez
„Mi lenne a kutya az ember nélkül? Megmaradt volna farkasnak!"“
Peter F. Keller, svájci író

A kutyában élő húsevő farkas

A tudományos eredmények szerint a kutya valójában egy háziasított farkas. Az biztos, hogy minden kutya evolúciós eredete és DNS-e szinte megegyezik a szürke farkaséval, mivel az azonos genetikai kódot a kutyaféléktől örökölték. Vadon élő őseikhez és fajtársaikhoz hasonlóan kutyáink is ragadozó állatok. Az anatómiai jellemzők egyértelműek: éles, hegyes fogak a hús tépésére és szélesre nyitott állkapocsízület. Rövid, egyszerű felépítésű emésztőrendszerük és nagyon savas pH-jú gyomruk optimálisan emészti és metabolizálja a fehérjében gazdag táplálékot.

Naturavetal® szakértői tanácsadás

Szakértőink személyesen segítenek.

Ha kérdése van ezzel a témával kapcsolatban, szívesen segítünk egyénre szabott tanácsokkal. 

Hétfőtől péntekig 8.00 és 16.00 óra
között érhet el minket

Természetközeli és húsalapú étrend

A háziasítás évezredei alatt a táplálkozási szokások szinte változatlanok maradtak a ragadozó kutyák esetében, ami a természetközeli, húsalapú étrendet biológiailag még inkább relevánssá teszi. Ezért nem meglepő, hogy az összes kutyafajta nemcsak hogy fogyaszthatja ugyanazt a táplálékot, mint közös őseik, hanem kifejezetten erre van szükségük az egészségük érdekében.

Tehát a kutyában élő farkas húst igényel, hiszen a vadonban is állati fehérjére lenne szüksége a túléléshez és az egészséges növekedéshez. Zsákmányevőként azonban kutyáink ősei nemcsak hússal táplálkoztak, hanem belsőségekkel, például bendővel, előemésztett füvekkel és növényekkel, testnedvekkel és szőrrel is, az élőhelytől és az évszaktól függően. Emellett férgek, rovarok, halak, egerek, kis rágcsálók, gyökerek, bogyók, gyógynövények vagy gyümölcsök is szerepeltek az étlapon. A szinte kompletten elfogyasztott zsákmány így nemcsak fehérjével és zsírral látta el a kutyát, hanem más létfontosságú tápanyagokkal is, mint például a csontokból származó kalcium, a vérből származó nátrium, a zsírban oldódó vitaminok - különösen a májból és a veséből -, valamint a vízben oldódó vitaminok a belekből és a béltartalomból, a testzsírból származó esszenciális zsírsavak - de a béltartalomból származó emészthetetlen rostok is, amely nélkülözhetetlen az emésztés működéséhez. A természet „zsákmány-receptjét“ pedig nemcsak a hidegen sajtolt eledeleink tükrözik, hanem gazdag húsválasztékunk is, természetes összetételben, kifejezetten a kutya igényeihez igazodva. A Naturavetal® így természetes módon teríti meg kutyája asztalát - változatos, kompatibilis és könnyen emészthető, lédús húsokból álló étrenddel -, amely megfelel annak a tápláléknak, amelyet az állat természetes környezetében találna és fogyasztana.

Hús és még több

Magától értetődik, hogy a Naturavetal® minden felhasznált húst szigorú kritériumok szerint tesztelt és jóváhagyott. Legyen szó a Canis Plus® Komplett-Menükről, hústálakról vagy húsroládokról: ezek mind fehérjében gazdagok, és baromfi, vörös húsok vagy halak széles választékát kínálják - kutyája farkaséhségére, és pontosan úgy, ahogy a modern, tudatos állattartó is megkívánja. Mivel a mai kutya természetes táplálkozása tőlünk emberektől függ, meg kell értenünk különleges igényeit, és felelősségteljesen, a fajnak megfelelő táplálékot kell biztosítanunk számára. Hozzáértő gyártóként kiváló termékekkel támogatjuk Önt hűséges társa egészségének és erőnlétének megőrzésében - és emellett mindig szívesen segítünk a gazdiknak az állatok jólétéhez kapcsolódó összes felmerülő kérdésben.

Ha kérdése merülne fel, kérjük, forduljon hozzánk bizalommal telefonon, átfogó tanácsokkal állunk rendelkezésére. Hétfőtől péntekig 8.00-tól 16.00-ig a 06 70 883 43 43-as telefonszámon vagy e-mailben a info@naturavetal.hu címen érhet el minket.

Naturavetal® Termékminta

Szívesen küldünk Önnek termékminta és segítünk kiválasztani a megfelelő fajtát.
 

A Naturavetal®-hírlevél

Hírlevelünkben a természetes, egészséges kutyaeledelekkel és a faj igényeinek megfelelő macskaeledelekkel kapcsolatos legfrissebb híreinkről tájékoztatjuk.