Naturavetal Logo

Milyen étrend-kiegészítők hasznosak a beleknek, allergia esetén & immunrendszer számára?

Hozzáadom a kedvencekhez

Minden a belek körül forog. Akár kicsi, akár nagy, akár fiatal, akár idős a kutya, a bélrendszer az egészség központi szerve, és az első számú kiindulópont, amikor hasmenés vagy más betegségek esetén a szervezetben lévő kórokozó tényezőket keressük.

A nyiroksejtek nagy száma miatt a bél átveszi az immunfunkciók nagy részét. A bélnyálkahártyát elképzelhetetlenül sok baktérium kolonizálja. A kutya bélflórája azonban csak egészséges egyensúlyban képes elhárítani a kórokozókat és a parazitákat, csak így tudja felépíteni a táplálékból a saját testanyagait.  Ha rendszeresen támogatjuk kutyánkat ezen a téren, azzal megteremtjük a hosszú távú egészség alapjait.

Kutyája anyagcsereproblémáktól, allergiától, autoimmun betegségektől, túlsavasodástól szenved? Vagy hajlamos a fertőzésekre? Ennek a bélrendszeri mikroorganizmusok egyensúlyának felborulása is lehet az oka. A hosszan tartó stressz, a gyógyszerek, például az antibiotikumok, a bizonytalanság és az agresszió, valamint a helytelen vagy nem megfelelő táplálás gyakran vezet a bélnyálkahártya vagy a bélflóra károsodásához. De a rossz minőségű táplálékban lévő szintetikus anyagok bevitele is lehetséges kiváltója a kutya bélrendszerének egyensúlyhiányának. Az egyensúly helyreállítása érdekében a jótékony bélregenerálás értékes támogatást nyújt a kutya számára, és növeli az életminőségét.

Bélrehabilitáció étrend-kiegészítőinkkel - az útmutató  

A béltisztítás alatt nem egy fix, mindig ugyanolyan eljárást kell érteni, hanem egy olyan folymatot, ami egyénileg a kutya igényeihez és szükségleteihez igazítható. Bélrehabilitációs útmutatónk alapvetően az egyes lépések helyes sorrendjét mutatja meg - hogy az egyes lépéseket mennyi ideig kell alkalmazni, az az Ön kutyájának igényeitől függ. 

Fázis 1

A táplálkozás optimalizálása 

A bélrehabilitáció megkezdése előtt meg kell fontolnia, hogy szükséges-e változtatni az etetésen. Ha kutyája allergiás vagy nagyon érzékeny az eledelre, és nem tolerálja jól a jelenlegi táplálékát, akkor a bélrehabilitáció megkezdése előtt érdemes optimalizálni az étrendjét, hogy a régi táplálék ne irritálja tovább a szervezetét, és így ne zavarja a bélrehabilitáció teljes folyamatát.

Fázis 2

Férgesség ellenőrzése 

Mielőtt béltisztításba és a kutya bélflórájának helyreállításába kezdene, mindenképpen ellenőriztesse kutyája székletét - kimutathatóak-e férgek, giardia vagy más paraziták, amelyek zavarják az emésztőrendszert? Próbálja meg először ezeket a problémákat ellenőrizni, mielőtt elkezdené a bélműködés helyreállítását. Ha további információra van szüksége a helyes etetésről féregfertőzés esetén, olvassa el az erről szóló részletes útmutató cikkünket.

Fázis 3

A szervezet tisztulási folyamatainak elősegítése 

Miután megbizonyosodott arról, hogy kutyája nem rendelkezik parazitákkal, például férgekkel vagy giardiával, indítsa el a béltisztítást azáltal, hogy támogatja a kutya béltisztulását, és ily módon támogatja a szervezet saját méregtelenítését.

Etesse a Canis Extra Chlorella és a Canis Extra Ásványláp kiegészítőket naponta, külön étkezésekben, 2-3 héten keresztül. A szervezet méregtelenítését így segítjük, miközben már az emésztőrendszer nyálkahártyájának regenerálódását is támogatjuk.

Ha kutyája ismeretlen okokból folyamatosan puffad, nem hasznosítja optimálisan a táplálékát, vagy gyakran szemetet eszik az utcán, amitől aztán rossz a gyomra, akkor a Canis Extra Bélregeneráló cseppek segítségével támogathatja a bélrendszer gyors tisztulását, és emellett beindíthatja kutyája bélregenerációját is.

Naturavetal®-Tipp: Béltisztítás irritált belek esetén

A Canis Extra Bélregeneráló csepp almaecetet tartalmaz, ezért nem adható az emésztőrendszer nyálkahártyájának irritációjával járó betegségek esetén. Ha tehát kutyája nagyon gyomorérzékeny, vagy gyulladások vannak az emésztőrendszerben, akkor a bélrehabilitációt legjobb, ha csak a fent leírtak szerint Ásványláppal és Chlorellával kezdi el.

Ha kutyája gyomra stabil, de a fent említett problémák még mindig jelentkeznek, akkor a Bélregeneráló cseppeket a bélrehabilitáció kezdetén 10 napig Chlorellával és Ásványláppal kombinálhatja, az etetési javaslatnak megfelelően. A 10 nap elteltével hagyja el a Bélregeneráló cseppeket, és folytassa a Chlorella és Mineralmoor kiegészítését a fent leírtak szerint.

Fázis 4

Támogassa a bélflórát

Ha 2-3 hétig támogatta a béltisztítást, és most szeretné elkezdeni a bélflóra támogatását, vagy ha megelőzésképpen szeretné támogatni kutyája bélrendszerét, például egy tavaszi kúra során, akkor ezt a Canis Extra Petflora és Canis Extra Ásványláp segítségével teheti meg.

A Petflora az etetési ajánlásnak megfelelően egy étkezésben etethető, vagy két étkezésre osztható. Ha ketté szeretné felosztani, akkor etesse az Ásványlápot és a Petflora felét egy étkezésben, a Petflora másik felét pedig a második étkezésben. 

Erzékeny kutyák esetében a Petflora-t lassan kell elkezdeni adagolni, és az első 3-5 napban az etetési ajánlásnak csak a felét kell etetni. Ezt 2 étkezésre kell elosztani. Ha a kutya ezt jól tolerálja, akkor etetheti a normál mennyiséget.

Miután legalább 6-8 hétig, vagy súlyosabb problémák esetén 3 hónapig etette a Ásványlápot és a Petflora-t, és kutyája jobban érzi magát, hagyja el a Ásványlápot, és kezdje el fokozatosan kivezetni a Petflora-t is. Ehhez csökkentse a Petflora aktuális etetési ajánlását 25%-kal 3 napos ritmusban.

Fázis 5

A tápanyagok jobb hasznosulása: az immunrendszer erősítése 

Egy kiterjedt béltisztítás után a táplálék és a kiegészítőkből származó tápanyagok gyakran jobban hasznosulnak. Ha tehát a kutya korábban tápanyaghiánnyal küzdött, most itt a tökéletes alkalom, hogy elkezdje a táplálékkiegészítést a Canis Extra Ezerzöld bio BARF zöldfűszerekkel, a Canis Extra Bogyóerővel vagy a Canis Extra Aktívvalamint egy kiváló minőségű olajjal, például a Canis Extra 3-6-9 BARF olajjal. A kiegészítők felpörgetik a kutya anyagcseréjét, feltöltik a tápanyagtartalékokat és összességében erősítik az egészséges immunrendszert.

Naturavetal®-Tipp: 

A férgekkel szembeni ellenséges bélkörnyezet elősegítése a bélrehabilitáció után

A béltisztítást követően hasznosnak bizonyult a Canis Extra Vermprevet kiegészítése, hogy a megtisztított bélben olyan táplálkozási környezet alakuljon ki, amely megnehezíti a férgek megtelepedését.

Ha kérdése merülne fel, kérjük, forduljon hozzánk bizalommal telefonon, átfogó tanácsokkal állunk rendelkezésére. Hétfőtől péntekig 8.00-tól 16.00-ig a 06 70 883 43 43-as telefonszámon vagy e-mailben a info@naturavetal.hu címen érhet el minket.

Naturavetal® Termékminta

Szívesen küldünk Önnek termékminta és segítünk kiválasztani a megfelelő fajtát.
 

A Naturavetal®-hírlevél

Hírlevelünkben a természetes, egészséges kutyaeledelekkel és a faj igényeinek megfelelő macskaeledelekkel kapcsolatos legfrissebb híreinkről tájékoztatjuk.