Naturavetal Logo

Rágcsálnivalók macskáknak

Hozzáadom a kedvencekhez

Nemcsak a kutyák szeretnek nassolni, hanem a cicák is szeretik a kis finomságokat az étkezések között. Ám míg a kutyák a legkülönfélébb rágnivalók egész sorából válogathatnak, addig a macskáknak sokkal nehezebb megtalálni a megfelelő jutalomfalatot. Ők ugyanis kényeztetésre vágynak, és nem elégszenek meg akármilyen "odadobott" jutalomfalattal. Ha azonban egyszer megtalálta a macskája számára megfelelő jutalmat, még a legbüszkébb tigris is szívesen megtanulja majd az olyan trükköket, mint például az ülő- vagy az apportírozó játékok. Csak az ösztönzésnek kell megfelelőnek lennie.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a kutyáknak szánt egyes rágcsálnivalók a macskák körében is nagyon népszerűek. Az alábbiakban szeretnénk ezek közül néhány példát bemutatni.

Rágnivalók minden macskának

Ezekkel a rágnivalókkal - amelyek közül néhány a kutyáknak szánt kínálatunkból származik - nem lehet hibázni, mivel a szárazeledelt szerető macskák általában ezeket a finomságokat is szeretik.

Felins Plus® Szárnyas & Hal

Egyedi, hidegen sajtolt macskaeledel magas hús- és haltartalommal, természetes jutalomfalatként is kiválóan használható.

Cans Plus® Csillagok halas jutalomfalat

Változatos mini juti csomag, amely három különböző típusú halból áll. Az értékes haltartalom mellett a tönkölyliszt és a lazacolaj különösen egészséges falatokat biztosít.

Canis Plus® Mini jutalomfalatok marhahúsból vagy bárányból

A klasszikus marha vagy bárány tüdődarabkáink alacsony kalóriatartalmú, kemény mini jutalomfalatok, amelyek erős ízélményt nyújtanak.

Canis Plus® Mini jutalomfalatok lóból vagy kecskéből

A ló- vagy kecsketüdőből készült, alacsony kalóriatartalmú mini jutalomfalatok különösen alkalmasak allergiás vagy táplálékérzékeny macskák számára.

Snackek a "haladó nassolóknak"

A "haladó" macskáknak szánt snackjeinknél különböző tényezők játszanak szerepet. Ismeri már a macska a kissé nagyobb rágnivalókat? Szereti a halat? Szeret időt szánni a "zsákmány" megrágására?

Canis Plus® Sprotni

Értékes, jól emészthető fehérjeforrás, amely ásványi anyagokat, nyomelemeket és omega-3 zsírsavakat is tartalmaz, igazán egészséges snack. Így egyszerre etethet és jutalmazhat egészségesen.

Canis Plus® Szarvastüdő-falatok

Ideális rágcsálnivaló az intoleranciával vagy allergiával küzdő macskák számára. Emellett viszonylag puhák, könnyen vághatók, egészségesek és alacsony kalóriatartalmúak.

Canis Plus® Goldband Selar

A kíméletesen levegőn szárított goldband selar a makréla egyik fajtája, és különösen sovány hal. Egészséges, telítetlen zsírsavakkal gazdagítja az étrendet, és könnyen emészthető. A vékony darabok könnyen kisebb darabokra is vághatók.

Naturavetal®-Tipp

Amikor először eteti macskáját rágó snackkel, maradjon mellette, és figyelje meg, hogyan kezeli a macska a rágnivalót. A rágós falatkák kezelését először meg kell tanulni. A rágnivaló méretétől függően kell a napi eledel mennyiségét módosítani. A macskának mindig legyen hozzáférése friss vízhez. Ha azt veszi észre, hogy a macska megpróbál lenyelni egy nagyobb darabot a rágnivalóból, távolítsa el azt, és etesse a macskát kisebb snackekkel, nehogy félrenyeljen.

Még több macska jutalomfalat ötlet

Néhány nagyon tapasztalt/lelkes BARF-os macska a nagyobb rágnivalókat, például a csirke- vagy kacsanyakat is szereti. Hogy ez az Ön macskájánál is így van-e, azt csak kipróbálni lehet.

Canis Plus® Csirkefilé

A zsenge csirkefilé levegőn szárított formában népszerű a négylábú ínyencek körében, és emellett könnyen emészthető.

Canis Plus® Csirkenyak

A 100%-ban természetes csirke nyakak csodálatosan ropogós és egészséges rágnivalót biztosítanak.

Canis Plus® Kacsanyak

A 100%-ban természetes kacsanyak kifinomult, ropogós és egészséges rágnivaló, és nagyobb, mint a csirkenyak.

Canis Plus® Nyúlfülek szőrrel

A népszerű, ropogósra szárított, rövid, sima szőrű nyúlfülek nagyon népszerűek a macskák körében, mivel nem olyan kemények, mint például a marhabőr csíkok, de még így is alaposan meg kell rágni őket. A szőr segíthet a fogak tisztításában és a bélrendszer ápolásában is.

További információk és gyakran ismételt kérdések (GYIK) a macskáknak szánt snackekről

Egészségesek-e a jutalomfalatok macskáknak?

A finomságok egészségesek macskája számára, ha nem tartalmaznak szintetikus adalékanyagokat vagy rejtett cukrot, és ha mértékkel eteti őket. Ez azt jelenti, hogy az esetleges elhízás elkerülése érdekében mindig figyelnie kell arra, hogy mennyi jutalomfalatot kap a macskája naponta.

Miért szeretik a macskák a jutalomfalatokat?

A jutalomfalat gyakran tiszta húsból áll, néha zsiradékkal, és mivel a macskák hús- és zsírimádók, szívesen eszik ezeket. Ráadásul sok macska a jutalomfalatokat a gazdájukkal való figyelemhez vagy játékidőhöz társítja, amit mindketten élveznek.

Milyen rágnivalók vannak macskáknak?

Különböző rágnivalók alkalmasak a macskáknak, attól is függ, hogy milyen snackekkel ismerkedett már meg a macske eddig. Sok macska szereti a szárnyasból vagy halból készült rágnivalókat. Mindig fontos, hogy a snackek 100%-ban természetesek legyenek, és ne tartalmazzanak rejtett ízesítőket, színezékeket vagy tartósítószereket.

Milyen zöldségek adhatók macskáknak?

Ha Ön maga állítja össze macskája eledelét, akkor a macskának a napi étrendjében körülbelül 5% rostra is szüksége van. A "Kezdő lépések a macska BARF-hoz" című cikkünkben megmutatjuk, hogyan számítsa ki macskája BARF-adagját, és azt is, hogy milyen növényi kiegészítőket adhat a BARF-hoz.

Mennyi jutalomfalatot kapjon naponta a macska?

Mivel a legtöbb macskáknak szánt snack egy száraz rágnivaló, általában mértékkel kell bánni velük. Mint egykori sivatagi állatnak, a macskáknak mindig a "zsákmányukon" keresztül kell folyadékot fogyasztaniuk, hogy szerveiket megkíméljék.

Ha kérdése merülne fel, kérjük, forduljon hozzánk bizalommal telefonon, átfogó tanácsokkal állunk rendelkezésére. Hétfőtől péntekig 8.00-tól 16.00-ig a 06 70 883 43 43-as telefonszámon vagy e-mailben a info@naturavetal.hu címen érhet el minket.

Naturavetal® Termékminta

Szívesen küldünk Önnek termékminta és segítünk kiválasztani a megfelelő fajtát.
 

A Naturavetal®-hírlevél

Hírlevelünkben a természetes, egészséges kutyaeledelekkel és a faj igényeinek megfelelő macskaeledelekkel kapcsolatos legfrissebb híreinkről tájékoztatjuk.