Naturavetal Logo

Ebben vagyunk mások: a gyártási folyamataink

Nem minden eledel egyforma! Az egyes nyersanyagok minősége és a gyártási folyamatok gyakran jelentősen eltérnek egymástól. De csak a legjobb minőségű alapanyagok és a kíméletes gyártási folyamatok párosításával lehet olyan eledelt készíteni, amely igazán pozitív hatással lehet négylábú barátaink egészségére. A gondosan kiválasztott alapanyagok számos tápanyagot biztosítanak, amelyek természetes módon, hamisítatlan formában vannak benne, míg a kíméletes előállítási folyamat biztosítja, hogy ezek a tápanyagok a lehető legjobban megmaradjanak. Mesterséges adalékanyagokra, például szintetikus vitaminokra nincs szükség, ha a természet ereje biztosítja a kiváló minőségű alapanyagokat, melyeket kíméletes feldolgozási folyamatokkal kombinálunk.

Naturavetal® szakértői tanácsadás

Szakértőink személyesen segítenek.

Ha kérdése van ezzel a témával kapcsolatban, szívesen segítünk egyénre szabott tanácsokkal. 

Hétfőtől péntekig 8.00 és 16.00 óra
között érhet el minket

A hidegen sajtolt szárazeledel gyártása 

A kiváló minőségű szárazeledelnek hidegen sajtoltnak és szintetikus adalékanyagoktól mentesnek kell lennie - mint a Canis Plus® kutyáknak és a Felins Plus® macskáknak. 

Hidegen sajtolt szárazeledeleink különlegessége, hogy a nyersanyagokat egyedileg és gondosan dolgozzuk fel a gyártás során:

A húst megfőzzük és ledaráljuk, hogy préselni lehessen.

A szénhidrátforrásokat, mint például a hajdina vagy a barna köles, egy egyedülálló párolási eljárással, forró gőz fölött tárjuk fel, hogy értékes tápanyagaik a lehető legjobban megmaradjanak. A nyersrost-szerkezetek egymástól elválnak anélkül, hogy megsemmisülnének - így az állat számára optimálisan emészthetőek, és továbbra is elősegíthetik az egészséges bélmozgást.

A zöldségeket, gyümölcsöket és gyógynövényeket ledaráljuk, kíméletesen levegőn szárítjuk, majd csak hidegsajtolás előtt adjuk hozzá - mivel a levegőn szárítás biztosítja a különböző tápanyagok lehető legjobb megőrzését.

A különleges gyógynövényekből és algákból készült DogProMin természetes vitaminokkal, ásványi anyagokkal és nyomelemekkel egészíti ki egészséges, hidegen sajtolt szárazeledel-fajtáink receptjeit. 

Hidegen sajtolt szárazeledeleink előállítása során alacsony hőmérsékleten dolgozunk: a létfontosságú anyagokat kímélő hidegsajtolás kb. 39°C-on, rövid környezeti nyomás alatt történik, amely az összetevőket pelletformába préseli. Ezáltal a vitaminok, ásványi anyagok és másodlagos növényi anyagok a lehető legnagyobb mértékben megmaradnak.

Hidegen sajtolt szárazeledelünk nem duzzad meg a gyomorban, hanem összetevőire bomlik. Hidegen sajtolt eljárásunknak köszönhetően lemondhatunk minden szintetikus adalékanyagról, és kiváló minőségű, tisztán természetes szárazeledelt készítünk. Igényeitől függően rugalmasan választhat a különböző etetési koncepciók között, vagy akár kombinálhatja is őket, akár nyers (BARF) vagy főtt étellel kombinálva, a hidegen sajtolt eljárás mindezt lehetővé teszi.

Kíméletesen főzött nedves eledeleink gyártása 

Legyen szó a Canis Plus® Komplett Menükről vagy a kutyáknak szánt tiszta hústálakról és húsroládokról, vagy a Felins Plus® menü-roládokról macskák számára - minden nedves eledelünk esetében hidegen keverjül össze a megfelelő összetevőket, mint például a hús, a zöldségek, a gyümölcsök, a fűszernövények és az olaj, és így töltjük a konzervekbe vagy roládokba ezeket. Az egészet ezután a lehető legrövidebb ideig főzzük. Ez az előállítási módszer különösen kíméletes, és mesterséges adalékanyagok használata nélkül biztosítja az eltarthatóságot.

A természetes étrendkiegészítőink gyártása 

Különböző étrendkiegészítőink gyártása során is figyelmet fordítunk a magas nyersanyagminőségre és a kiváló feldolgozási módszerekre. 

A természetes táplálékkiegészítőinkben található gyógynövényeket, bogyókat, zöldségeket és gyümölcsöket kíméletesen, levegőn szárítjuk. Ez a szárítási forma biztosítja, hogy a fontos tápanyagok, beleértve az értékes másodlagos növényi anyagokat is, a lehető legjobban megmaradjanak.

Természetes rágósnackeink gyártása 

A rágnivalók erősítik a rágóizmokat, szórakozást biztosítanak, tápanyagokban gazdag csemegét vagy alacsony kalóriatartalmú uzsonnát kínálnak. Azonban nem minden rágnivaló egyforma. Ha a gyártó a zárt összetevőlistát választja, és nem közli, hogy pontosan mit tartalmaz a kutya rágósnackje, az nem jó jel. Az olyan kifejezések, mint "gabonafélék", "állati és növényi melléktermékek", "olajok és zsírok" vagy "ásványi anyagok", anélkül, hogy további információt kapna arról, hogy pontosan miről is van szó, fel kell, hogy hívják erre a figyelmet. Ha cukrot, szintetikus vitaminokat, színezéket vagy tartósítószert is tartalmaznak, akkor nem egészséges rágcsálnivalóról van szó. Ha nyugodt lelkiismerettel szeretne rágcsálnivalókat etetni, akkor győződjön meg róla, hogy ne tartalmazza ezeket az összetevőket. 

A Naturavetal® snack termékcsalád szigorú minőségellenőrzést és hibátlan termékeket garantál, amelyeket nyugodt lelkiismerettel lehet etetni. Rágcsálnivalóink különleges gyártási jellemzői egy pillantásra: 

  • Magas tolerancia az allergiás kutyák számára
  • Tartósítószertől mentes
  • Szintetikus adalékanyagoktól mentes
  • Színezőanyagoktól mentes
  • Kímélő, levegőn szárított eljárással készül.

Jó eledelek - a hosszú, erős élet alapja

A táplálkozás mindig kulcsszerepet játszik, ha az egészségről van szó. Az allergiák, az ízületi problémák, a bőr- és szőrzetproblémák, a rák, a gyomor- és bélrendszeri rendellenességek, a vese- és májbetegségek, valamint az emésztési zavarok növekvő száma minden bizonnyal az egészségtelen, helytelen táplálkozással hozható összefüggésbe. 

Különösen a számos táplálékallergiás és érzékeny állat esetében kell a gazdiknak olyan eledeleket és megfelelő snackeket keresniük, amelyek nem tartalmazzák az adott allergéneket, és kíméletes gyártási eljárásokkal, például hidegsajtolással, főzéssel vagy légszárítással teljesen természetes, tápanyagokban gazdag energiaforrást kínálnak. A kutya- és macskatulajdonosoknak a saját kezükben van a döntés, hogy a kiváló minőségű eledelek és rágcsálnivalók révén közvetlenül legyenek hatással kedvenceik egészségére.

Kérdése van az eledeltípusainkkal kapcsolatban, vagy segítségre van szüksége a kutyája vagy macskája számára tökéletes étrend kiválasztásában? Rengeteg tippet talál a "Melyik eledel való a kutyámnak" című cikkünkben és a macska-kalauzunkban. Személyre szabott tanácsért pedig hívja szakértői csapatunkat. 

További információk és gyakran ismételt kérdések (GYIK) arról, hogy miben más a Canis Plus®

Mivel kell etetni a kutyákat?

A kutyáknak olyan természetes táplálékot kell kapniuk, amely nem tartalmaz szintetikus adalékanyagokat, például mesterséges vitaminokat, színezékeket, ízesítőket vagy tartósítószereket. Az eledelnek a faj igényeinek megfelelő hústartalommal kell rendelkeznie, ne tartalmazzon rosszabb minőségű állati vagy növényi melléktermékeket. Kíméletesen kell előállítani, hogy a kutya számára optimálisan emészthető legyen. 

Ha mindezek a tényezők adottak, akkor természetesen az is fontos, hogy olyan koncepció szerint etesse kutyáját, amelyet kiválóan hasznosít a szervezete, és amely jól illeszkedik az Ön mindennapjaiba is, hiszen Önnek is jól kell éreznie magát az etetés közben. A “Milyen típusú a kutyád?” című ajánlónkban megtudhatod, hogy a kutyád természete mit árul el a neki optimális táplálkozásáról.

Mit főzhetek a kutyámnak?

Sokféle hozzávaló alkalmas a hús kiegészítésére kutya etetésénél. Legyen szó sütőtökről, édesköményről, cukkiniről, almáról vagy málnáról, amennyiben kutyája nem allergiás egy adott ételre, az összetevők széles skálája áll rendelkezésére, amelyeket nyersen, párolva vagy főzve is etethet. A “BARF-hozzávalók a kutyák nyers étrendjéhez” című útmutatónkban megtalálja a megfelelő zöldség- és gyümölcsfajták listáját, valamint sok más hasznos információt is a kutyák BARF étrendjével kapcsolatban.

Milyen húsok megfelelőek a kutyának?

Amennyiben kutyája nem allergiás, számos különböző húsfélével etetheti őt. A nyers sertéshúst azonban mindig kerülje el. Az érzékeny gyomrú kutyáknak a zsengébb, fehér húsok, mint a csirke, a pulyka vagy a bárány, és a halak, mint pl. a lazac előnyösek. Vegye azonban figyelembe a következőket: nem muszáj a összes kapható húsforrást felkínálni a kutyának. Korlátozza az étrendjét 3-4 különböző húsforrásra, beleértve a halat is, amelyet főeledelként és rágcsálnivalóként is adhat kutyájának. Így ha a későbbiekben esetleg allergia miatt más húsforrásokra kell váltania, akkor még mindig sokféle, a kutya számára ismeretlen húsforrás áll majd rendelkezésére. Allergiás a kutyám – most mit tegyek“ című útmutatónkban értékes információkat és tippeket talál az allergiás kutyák etetésével kapcsolatban.

Melyik a legegészségesebb szárazeledel kutyáknak?

Az olyan természetes, hidegen sajtolt szárazeledel a legegészségesebb kutyája számára, amely nem tartalmaz szintetikus adalékanyagokat, például mesterséges vitaminokat vagy tartósítószereket, mentes az olyan gyenge minőségű állati és növényi melléktermékektől, mint a toll, karom, gyökerek vagy szárak, és megfelelően magas húsarányt tartalmaz. 

Milyen zöldségeket ehetnek a kutyák?

A kutyák sokféle zöldséget ehetnek. Ezek közé tartozik a cukkini, a sütőtök, az uborka és a sárgarépa. A “Első lépések a kutyák BARF etetéséhez” című útmutatónkban BARF receptötleteteket mutatunk be kutyáknak különböző zöldségfajtákkal.

Mit ehet a kutyám, ha cukorbeteg?

Ha a kutyának cukorbetegsége van, fontos odafigyelni az eledele cukortartalmára. Ez azt jelenti, hogy fontos, hogy az eledel ne tartalmazzon nagy arányban szénhidrátot. Mivel bármilyen száraztáp általában több szénhidrátot tartalmaz, mint a nedves eledelek, a szárazeledel etetése ilyenkor általában kerülendő. A “Cukorbetegség kutyáknál” című útmutatónkban további hasznos tippeket és információkat talál a kutyák cukorbetegségével kapcsolatban.

Ha kérdése merülne fel, kérjük, forduljon hozzánk bizalommal telefonon, átfogó tanácsokkal állunk rendelkezésére. Hétfőtől péntekig 8.00-tól 16.00-ig a 06 70 883 43 43-as telefonszámon vagy e-mailben a info@naturavetal.hu címen érhet el minket.

Naturavetal® Termékminta

Szívesen küldünk Önnek termékminta és segítünk kiválasztani a megfelelő fajtát.
 

A Naturavetal®-hírlevél

Hírlevelünkben a természetes, egészséges kutyaeledelekkel és a faj igényeinek megfelelő macskaeledelekkel kapcsolatos legfrissebb híreinkről tájékoztatjuk.