Naturavetal Logo

Kölyök-kalauz: Tippek az új családtag érkezéséhez

Kicsi kis ügyetlen, aranyos szőrgombóc nagy szemekkel és óriási kíváncsisággal: így érkezik haza a kiskutya. Minden új neki, más szagokat érez, mint korábban, és a bolyhos négylábúnak is először meg kell ismernie az új otthonát és gazdáját. A kis kutya gyorsan beszokik a családjába, és ez után velük együtt fejlődik majd. 

Teljesen természetes, hogy e folyamat során kérdések merülnek fel - különösen, ha ez az első kiskutya a családban. A kölyök-kalauz értékes tippeket és hasznos információkat nyújt minden olyan témában, amely a kölyökkutyatulajdonosok számára fontos, hogy az új családtagja már a kezdetektől fogva jól érezze magát otthon.

Naturavetal® szakértői tanácsadás

Szakértőink személyesen segítenek.

Ha kérdése van ezzel a témával kapcsolatban, szívesen segítünk egyénre szabott tanácsokkal. 

Hétfőtől péntekig 8.00 és 16.00 óra
között érhet el minket

Milyen alapfelszerelésre van szüksége egy kölyökkutyának?

A kölyök-kalauzban nagy szerepet játszik a kölyök érkezése körüli időszak, hiszen a kiskutyának már a kezdetektől fogva jól kell éreznie magát. Ennek érdekében bizonyos mennyiségű alapfelszerelésnek már meg kell lenni otthon. Ide tartoznak a könnyen tisztítható etető- és itatótálak, valamint a megfelelő játékok és egy kényelmes kutyaágy. Mivel a kölyökkutyák gyorsan nőnek, ez lehet egy kicsit nagyobb modell is.

Egy párnás kosár is megfelelő, de ne legyen fonott kosár: a kiskutya a fogváltása idején megrágcsálhatja a fonott kosarat, ami veszélyes lehet, ha szálkásan törik. Egy kutyatakaró jobban megfelel a napközbeni pihenéshez. A kölyök-kalauz a kiskutya gondozásával is foglalkozik. A kölyökkutyák alapfelszereléséhez tartozik még egy kutyatörölköző, kullancscsipesz, kefe vagy fésű, szőr- és karomcsipesz, valamint egy elsősegélycsomag. Ahhoz, hogy a kölyök felfedezhesse a világot, feltétlenül szüksége van hámra és nyakörvre, valamint egy utazóboxra is az autóhoz.

A természetesen egészséges táplálkozás a kutya minden korában fontos

A fajnak megfelelő táplálék jelentősen hozzájárul a kutyák egészségének megőrzéséhez. Ezért fontos, hogy a kölyökkutyákat természetesen egészséges táplálékkal etessük. Mindenképpen beszéljen részletesen a tenyésztővel, hogy megtudja, milyen eledelt szokott eddig meg a kölyök. Sok kutyatenyésztő már eltávolodott a nagyipari extrudált kölyökkutyatápoktól, és áttért a hidegen sajtolt eledelre, vagy akár a kölyökkutyák barfolására. A szintetikus vitaminok és ízesítők nélküli természetes eledel a legegészségesebb és legfajhűbb táplálék. 

Ezért ajánlatos a kölyökkutyát közvetlenül a hidegen sajtolt Canis Plus® kölyökeledelre átállítani. A kölyök-kalauzunkban megtudhatja, hogyan kell a fiatal kutyát átállítani a másfajta táplálási módra. A Naturavetal® kölyökkutyatápot a kutya lassú, folyamatos növekedésére tervezték. Ez kíméli a kutya ízületeit, és megalapozza az egészséges, hosszú életet. Legalább az első születésnapjáig etesse ezzel a kölyökkutyát, és az optimalizált energiatartalommal pozitívan támogassa a növekedését. A BARF étrend is könnyen kombinálható a Canis Plus® eledelekkel.

Amit a Naturavetal® kölyök-kalauzában megtudhat

A kölyökkutyák felszerelése és a fajnak megfelelő táplálkozás mellett a kölyökkutyakalauz cikkei a kölyökkutyák gondozásával és képzésével is foglalkoznak. Ide tartozik a szőrzetápolás, a karmok nyírása, valamint az egészségmegőrzéssel és a következetes neveléssel kapcsolatos valamennyi dolog: a fogak ápolásától az egészséges bélhigiéniáig. Akár féregteleníteni szeretné kiskutyáját, akár a védőoltásokról szeretne tájékozódni - sokéves tapasztalatunk és az állatok iránti szeretetünk alapján adunk megalapozott tippeket adni. A kölyök-kalauz támogatja Önt a mindennapi életben, és megmutatja, hogyan foglalkoztassa kis kutyáját játékokkal. 

További információk és gyakran ismételt kérdések (GYIK) a kölyökkutyatápokról

Hány gramm ételt kapjon naponta kutya?

A kutya számára optimális táplálékmennyiség különböző tényezőktől függ. Ha kutyája növésben van, más igényei vannak, mint egy felnőtt kutyának. Természetesen a vérmérséklete és aktivitási szintje is szerepet játszik. Az "Egészséges kölyökeledel: megfelelő étrend a kezdettől fogva" című útmutatónkban többet megtudhat a kölyökkutyák és fiatal kutyák számára legmegfelelőbb eledelről.

Mire kell figyelnem egy kölyökkutyával kapcsolatban?

A kiskutya a fejlődés döntő fontosságú szakaszában van. Sok minden még teljesen új számára, és még meg kell tanulnia a szabályokat. Ezzel egyidejűleg zajlik a szocializálódása és a növekedése. 

Milyen tej való kölyökkutyáknak?

A kecsketej különösen alkalmas kölyökkutyák számára, mivel sok tápanyagot és rövid szénláncú zsírsavakat tartalmaz, amelyek általában könnyen emészthetők. A tehéntejből készült termékek viszont sokszor intoleranciához vezetnek, mivel szerkezetük hosszú láncú zsírsavakból áll, amelyeket nehezbb megemészteni A Canis Extra kecsketejpor ideális a kecsketej kikeveréséhez és energiát biztosít.

Ihatnak a kölyökkutyák tejet?

A kölyökkutyák mindaddig ihatnak tejet, amíg az nem tartalmaz szintetikus adalékanyagokat. Elvileg az anyatejről való leválása után már nincs tejre szüksége, ha azonban a fiatal kutya legyengült, pl. mert hosszabb ideig szenvedett parazitáktól, mint a férgek vagy a giardia, gyógyulási fázisban van, vagy szüksége lenne egy extra adag energiára a napi táplálékában, akkor nyugodtan kiegészítheti az eledelt a Canis Extra teljes zsírtartalmú kecsketejporral.

"Giardia fertőzés kutyáknál" cikkünkben többet megtudhat a kutyák giardiázisáról.

Ha kérdése merülne fel, kérjük, forduljon hozzánk bizalommal telefonon, átfogó tanácsokkal állunk rendelkezésére. Hétfőtől péntekig 8.00-tól 16.00-ig a 06 70 883 4343-as telefonszámon vagy e-mailben a info@naturavetal.hu címen érhet el minket.

Naturavetal® Termékminta

Szívesen küldünk Önnek termékminta és segítünk kiválasztani a megfelelő fajtát.
 

A Naturavetal®-hírlevél

Hírlevelünkben a természetes, egészséges kutyaeledelekkel és a faj igényeinek megfelelő macskaeledelekkel kapcsolatos legfrissebb híreinkről tájékoztatjuk.