Naturavetal Logo

Kölyökkutyák etetése - Eledelmennyiségek és tippek az eledelváltáshoz

Hozzáadom a kedvencekhez

A kölykök megfelelő etetése megalapozhatja, hogy  hosszú, egészséges és aktív életet élhessenek. A kölyökkor érzékeny fejlődési időszak, ezért ilyenkor különösen fontos, hogy kiegyensúlyozott étrend segítségével támogassuk a szervek, izmok és ízületek megfelelő fejlődését, a csontok erősödését és a hormonok harmonikus összjátékát. Hogy teljes vagy részleges nyersetetés mellett döntünk-e, vagy hogy nedves vagy szárazeledellel etetjük-e kiskutyánkat, csupán másodlagos kérdés. A legtöbb, amit az ember fiatal kutyájáért tehet, hogy az hosszú távon is jól érezze magát a bőrében, ha természetes, az igényeihez és szükségleteihez igazított eledellel eteti őt.

Mindegy, milyen etetési koncepciót követett a tenyésztő, Ön a későbbiekben kedve szerint kibővítheti vagy megváltoztathatja azt, mi pedig segítünk Önnek természetes és kutyabarát megoldást találni, bármelyik etetési koncepciót válassza is.

Ebben a cikkünkben még többet megtudhat a kölyökkutyák etetéséről, valamint etetési javaslatokat és eledelváltási tippeket is olvashat. 

Naturavetal® szakértői tanácsadás

Szakértőink személyesen segítenek.

Ha kérdése van ezzel a témával kapcsolatban, szívesen segítünk egyénre szabott tanácsokkal. 

Hétfőtől péntekig 8.00 és 16.00 óra
között érhet el minket

Kölyökkutyák etetése: Mivel etethetem a kölyökkutyámat? 

Ha azt akarja, hogy kölyökkutyája minden fontos tápanyaghoz hozzájuthasson, amelyre az egészséges fejlődéshez szüksége van, akkor érdemes olyan eledelt választania, amely megfelel a kiskutyák szükségleteinek – függetlenül attól, mivel szeretné etetni kedvencét (például hidegen sajtolt szárazeledellel, nedves eledellel vagy részben/teljesen nyers koszttal). Pontosan ezért kínálunk Önnek olyan nedves és száraz kölyökeledeleket, amelyek természetes hozzávalók felhasználásával készültek, és kifejezetten a kölykök, valamint a növésben lévő fiatal kutyák igényeinek figyelembevételével alakítottunk ki. Ráadásul kölyök- és fiatal kutyáknak készült, hidegen sajtolt szárazeledeleinknek köszönhetően akár kombinálhatja is egymással a különböző eledeltípusokat. Az egyik etetés alkalmával például adhat hidegen sajtolt szárazeledelt a kiskutyának, a másik etetéskor pedig kímélő eljárással párolt nedves kölyökeledelt. A megfelelő természetes eledelek kiválasztását tehát teljes mértékben a kölyök igényeihez, valamint a saját preferenciáihoz igazíthatja.

Kölyökkutyák etetése kölyök- és fiatal kutyák számára készült, hidegen sajtolt szárazeledeleinkkel 

Kölyök- és fiatal kutyák számára készült, hidegen sajtolt szárazeledelünk két ízváltozatban érhető el: a klasszikusnak számító Canis Plus® Szárnyas Kölyökeledel mellett a Canis Plus®  Lazac Kölyökeledel különösen érzékeny gyomrú vagy allergiás fiatal kutyáknak ideális választás. A változatok különlegessége az összetételükben rejlik: ennek köszönhetően ugyanis mindkét eledel természetes módon biztosítja a kölyök- és fiatal kutyák számára az összes olyan tápanyagot, amelyre az egészséges fejlődéshez szükségük van. 

A kölyök- és fiatal kutyák számára készült, hidegen sajtolt Canis Plus® szárazeledelek előnyei röviden: 

 • A kímélő hidegen sajtolási eljárásnak köszönhetően a szemek nem duzzadnak meg a gyomorban és a belekben
 • Szárítás előtt 65%-nál nagyobb a friss hús, illetve a friss hal aránya
 • Természetes vitaminokban és ásványi anyagokban gazdagok
 • Legalább a kutya 12 hónapos koráig adhatóak: a lassú és egyenletes növekedés érdekében mérsékelt energiatartalommal rendelkeznek
 • Állati eredetű fehérjeforrásként kizárólag szárnyashúst vagy lazacot tartalmaznak
 • Lazacolajjal gazdagítva az ízületek egészséges növekedéséért, a csillogó szőrzetért és az egészséges bőrért
 • Nem tartalmaznak tömegnövelőket és silány minőségű melléktermékeket, például toll-lisztet vagy karmokat
 • Színezékektől, aromáktól és tartósítószerektől, valamint mesterséges vitaminoktól mentesek
 • Gluténmentes receptúra
 • Jól kombinálhatók a Canis Plus® kölyökmenükkel, valamint köretekkel kiegészítve a Canis Plus® hústálakkal és húsroládokkal, illetve nyersetetéssel is
Porada Naturavetal®: Hidegen sajtolt szárazeledelek kölyök- és fiatal kutyák számára

Ha szeretne többet megtudni a kölyök- és fiatal kutyák számára készült, hidegen sajtolt szárazeledeleinkről, akkor ajánljuk figyelmébe az alábbi oldalt, vagy jelentkezzen szakértő csapatunknál egyéni tanácsadásra és eledelmintákért. 

Kölyökkutyák etetése nedves eledellel: kímélő eljárással párolt kölyökmenüink 

A kímélő eljárással párolt Canis Plus® kölyökmenük különböző ízváltozatokban érhetőek el, például szárnyas-, bárány- és marhahúsból készült változatban. Amellett, hogy magas a hústartalmuk, ráadásul csak egyetlen állati eredetű fehérjeforrásból származó húsból készültek, különböző zöldség- és gyümölcsfajtákat, valamint értékes gyógynövényeket és olajokat is tartalmaznak. Az ízbeli változatosság tehát garantált, és mindegyik kölyökmenünk gabonamentes is egyben. 

A Canis Plus® kölyökmenük előnyei röviden:

 • Kímélő párolási eljárással készültek, hogy a tápanyagokat a lehető legnagyobb mértékben megőrizzük
 • Magas a hústartalmuk (több mint 70%)
 • Csak egyetlen állati eredetű fehérjeforrást tartalmaznak, így allergiás kutyák is számára is megfelelőek
 • Természetes vitaminokban és ásványi anyagokban gazdagok
 • Az összetevők nyílt jelölésének köszönhetően pontosan tudhatja, mivel eteti kutyáját
 • Gabonamentes receptúrák; gyors és praktikus etetés: a menük tartalmazzák a legfontosabb kiegészítőket, így a kutya igényeinek megfelelően, nyersetetéshez hasonló módon etetheti kedvencét
Naturavetal®-Tipp: Kímélő eljárással párolt nedves eledelek kölyök- és fiatal kutyák számára

Ha szeretne többet megtudni a Canis Plus® kölyökmenükről, akkor ajánljuk figyelmébe az alábbi oldalt, vagy jelentkezzen szakértő csapatunknál egyéni tanácsadásra és eledelmintákért. 

Kölyökkutyák etetése Canis Plus® húsroládokkal és hústálakkal 

Ha szeretné még jobban személyre szabni kölyökkutyája étkezését – például mert allergia vagy intolerancia miatt egyik kölyökmenünket sem kaphatja –, akkor a Canis Plus® hústálak és húsroládok között biztosan megtalálja, amit keres. A Canis Plus® hústálak és húsroládok akkor is jó választásnak bizonyulnak, ha kölyökkutyája nem kaphat nyers húst, Ön azonban szeretné nyersetetéshez hasonló módon etetni kedvencét. Az ezekben az eledelekben található húst ugyanis kímélő eljárással megpároltuk, így ezek tökéletes választások a nyershús-mennyiség helyettesítésére. 

Kérjük, ne feledje azonban, hogy a Canis Plus® hústálak és húsroládok alapvetően kiegészítő eledelek! Alkalmanként adhatók önmagukban is – például jutalomfalatként –, ha viszont huzamosabb ideig szeretné fő eledelként adni ezeket, akkor köretként egészítse ki az adagokat levegőn szárított pehelykeverékeinkkel (Canis Extra Vit/Min vegyes pelyhekkel vagy Canis Extra Top-Fit-Mix pelyhekkel), valamint valamilyen kiegészítő kalcium- és olajforrással is. Húseledeleinket akár saját készítésű zöldség-, gyümölcs- és gyógynövényköretekkel is kiegészítheti
 

A Canis Plus® hústálak és húsroládok előnyei röviden:

 • 100%-ban egyetlen állati eredetű fehérjeforrásból származó húst tartalmaznak
 • Allergiások is fogyaszthatják, a különböző változatoknak köszönhetően pedig széles a választék
 • Az összetevők nyílt jelölésének köszönhetően pontosan feltüntetjük az összes összetevőt
 • Remek alternatívát jelentenek azoknak a kölyköknek, amelyek nem ehetnek nyers húst
 • Ön döntheti el, milyen köretekkel és kiegészítőkkel szeretné kombinálni az adagokat
 • Kiválóan alkalmasak kizárásos diétákhoz
   
Naturavetal®-Tipp: Kímélő eljárással párolt hústálak és húsroládok kölyök- és fiatal kutyák számára

Ha szeretne többet megtudni a Canis Plus® hústálakról és húsroládokról, valamint az ajánlott köretekről, akkor ajánljuk figyelmébe az alábbi oldalt, vagy jelentkezzen szakértő csapatunknál egyéni tanácsadásra és eledelmintákért.

Mikor váltsunk eledelt a kölyökkutyáknál?

A kölyökkutyák számára az új otthonba költözés azt jelenti, hogy a megszokott életük a teljesen feje tetejére áll: új, számukra általában teljesen ismeretlen környezetbe kerülnek, ahol nincsenek többé körülöttük a testvéreik és az anyjuk, ahol minden illat új, ahol meg kell találniuk a helyüket az új „falkájukban”, és meg kell ismerniük új környezetüket.

Költözés előtt ráadásul jellemzően oltást és féreghajtót is kapnak, mindez pedig hatalmas stresszt jelent a kicsik szervezetének – ezáltal pedig az immunrendszerüknek is, amelynek központja a bélrendszerben található. 

A kölyökkutyák ebben az időszakban hajlamosabbak lehetnek arra, hogy összeszedjenek valamilyen fertőzést vagy élősködőket, például giardiátférgeket vagy kullancsokat. Ilyenkor a túl gyorsan végrehajtott eledelváltás minden jó szándék ellenére is túlterhelheti a kölykök szervezetét. A legjobb, amit az első napokban tehetünk, hogy egy darabig még a megszokott módon etetjük kiskutyánkat, emellett pedig erősítjük az immunrendszerét – például Canis Extra Petflora segítségével. Ezáltal megkönnyíthetjük számára a beilleszkedést az új otthonába. A tenyésztő gyakran ad is valamennyi eledelt a kölyök mellé, vagy legalább elmagyarázza, hol szerezhetjük be az adott eledelt, illetve mikor és mennyit adjunk belőle a kicsinek, hogy kedvencünkről már az első napokban is megfelelően gondoskodhassunk. 

Az eledelváltás ideje kicsit később jön el, mégpedig akkor, amikor már a kölyök megnyugodott és biztonságban érzi magát új otthonában.

Eledelváltás: Hogyan váltsunk eledelt a kölyökkutyáknál? 

Az eledelváltás nem bonyolult folyamat, csak figyelembe kell vennünk, korábban milyen etetési koncepciót ismert meg a kölyök.

Extrudált eledel helyett hidegen sajtolt szárazeledel 

Ha a kölyök korábban hagyományos extrudált eledelt kapott, Ön viszont hidegen sajtolt teljes értékű eledelre szeretne váltani, akkor érdemes a Canis Plus® kölyök- és fiatal kutyáknak készült szárazeledelt első nap még kézből kínálnia a kiskutyának.

A következő naptól kezdve az etetésekkor teljes mértékben átállhat a Canis Plus® szárazeledelre, a korábbi eledelt pedig teljesen elhagyhatja. Nagyon fontos, hogy a régi eledelt ne keverje az újjal, és ne öntse egyszerre a kettőt a kutya táljába, hanem az etetések alkalmával kizárólag Canis Plus® kölyök- és fiatal kutyáknak készült szárazeledelt adjon neki.

Naturavetal®-Info

Eledelváltás válogatós kölyköknél 

Sajnos a kereskedelmi forgalomban kapható kutyaeledelek jelentős részét ízfokozókkal, színezékekkel és aromákkal próbálják meg ízletesebbé, kívánatosabbá és elfogadhatóbbá tenni. A kutyák egészsége szempontjából például semmilyen előnnyel nem jár, ha cukrot kevernek az eledelhez, melasz vagy cukorrépapép formájában mégis sok szárazeledelben megtalálható.

Egyik Canis Plus® szárazeledel sem tartalmaz azonban ilyen adalékokat – mi ugyanis nem csalogatjuk mesterséges módszerekkel a kutyákat az eledelhez. Éppen ezért elképzelhető, hogy azok a kölykök, amelyek korábban még nem ismerkedtek meg természetes eledelekkel, első alkalommal bizalmatlanul fogadhatják a Canis Plus® kölyök- és fiatal kutyák számára készült szárazeledelt. Az is lehet, hogy megtagadják az evést, és a korábbi eledelüket akarják helyette.

Ha ilyenkor valamilyen különleges finomságot keverünk az eledelükhöz (például Canis Plus® kölyökmenüt, joghurtot stb.), hogy meghozzuk a kedvüket az evéshez, akkor azzal azt erősítjük bennük, hogy az eledel megtagadásával befolyásolhatják az etetést. Ha pedig ez a tapasztalat pozitív eredménnyel zárul, akkor könnyen lehet, hogy egyre gyakrabban fognak így viselkedni, és mire észbe kapunk, máris válogatós kutyát neveltük magunknak. Abban az esetben tehát, ha kutyája nem akar enni, várjon negyed órát, majd vegye el az eledelt, legközelebb pedig ismét ugyanazzal kínálja meg. Egy rövid eledelváltási, illetve leszoktatási időszakot követően ezek az állatok is lelkes evőkké válnak majd.

Nyersetetésről (BARF) részleges nyersetetésre váltás

Ha a kölyök korábban nyers eledelt kapott, Ön viszont a részleges nyersetetést szeretné választani, akkor könnyen kiszámíthatja, mennyi szárazeledellel kell kiegészítenie az étkezéseket, hogy teljes értékű napi menüt állíthasson össze. 

Példa: 

13 hetes kölyök, jelenlegi testsúlya 13kg, várható testsúlya felnőtt korábban 40kg

Össz. szárazeledel-mennyiség: 540g naponta (lásd a táblázatot)
Három etetésre bontva à 180g etetésenként

Nedves eledel napi összmennyisége (BARF/kölyökmenü/tiszta hús + zöldség/gyümölcs és kiegészítők): 13kg testsúly 5%-a à 650g
Három etetésre bontva à 216g etetésenként

Tegyük fel, hogy naponta kétszer szeretne nedves eledelt adni kölyökkutyájának, egyszer pedig szárazat: ez esetben reggel és délben 216 g nedves eledelt kapna a kicsi, este pedig 180g szárazat kellene adnia neki.

Így kombinálhatja a kölyökkutyáknak készült szárazeledeleinket:
Kölyköknek készült, hidegen sajtolt Canis Plus® szárazeledeleinket kombinálhatja a Canis Plus® kölyökmenükkel, a Canis Plus® húsroládokkal és hústálakkal, valamint levegőn szárított pelyhekkel vagy gyümölcsökkel és zöldségekkel, valamilyen természetes kalcium- és olajforrással – sőt, akár nyersetetéssel is.

Kölyköknek készült, hidegen sajtolt Canis Plus® szárazeledeleinket kombinálhatja a Canis Plus® kölyökmenükkel, a Canis Plus® húsroládokkal és hústálakkal, valamint levegőn szárított pelyhekkel vagy gyümölcsökkel és zöldségekkel, valamilyen természetes kalcium- és olajforrással – sőt, akár nyersetetéssel is. Az érzékeny gyomrú kutyák ilyen módon könnyebben meg tudják emészteni az eledeleket, a válogatós négylábúak esetében pedig elkerülhető, hogy a szárazeledelt csak nedves eledellel összekeverve akarják megenni, hiszen például könnyen elképzelhető, hogy nyaralás alatt szívesebben etetné kedvencét kizárólag szárazeledellel. Ha azonban kutyája önmagában nem fogadja el a szárazeledelt, mert megszokta, hogy mindig nedves eledellel összekeverve kapja, akkor nem lesz könnyű dolga. Szakértő csapatunk ezért azt javasolja, hogy ne is kezdje el összekeverni a nedves és szárazeledeleket, hanem a különböző eledeltípusokat mindig külön-külön etetések alkalmával adja oda. 

Naturavetal®-Tipp: További információk az eledelváltásról

Szeretne még többet megtudni az eledelváltásról? Akkor kattintson ide! 

Eledelmennyiség kölyökkorban: Mennyi eledelre van szüksége egy kölyökkutyának?

Nemcsak a kölykök igényeinek megfelelő  természetes eledelek befolyásolják a fiatal kutyák egészséges fejlődését, hanem azok mennyisége is. A túl sok vagy túl kevés eledel ugyanis negatívan hathat a növekedésre. 

Eledelmennyiség kölyökkorban: Mennyi Canis Plus® hidegen sajtolt kölyökeledelre van szüksége egy kölyökkutyának? 

A napi szárazeledel-mennyiség kiszámításának alapja a kutya aktuális életkora, valamint hogy várhatóan mekkora lesz a testsúlya felnőtt korában. Ezek segítségével már ki tudja keresni a táblázatból az ajánlott napi eledelmennyiséget. A legjobb, ha a napi adagot több kisebb etetésre osztja szét. Természetesen lehetnek egyéni különbségek a kutyák igényei szerint, így ha kérdése merülne fel, forduljon hozzánk bizalommal!

Etetési javaslat – Canis Plus® Kölyök Szárazeledel

A kifejlett kutya várható súlya*A kiskutya kora hónapokban
 2-34-67-1213-20
5 kg80-100 g100-120 g120-130 g 
10 kg120-150 g150-180 g180-210 g 
15 kg150-180 g180-210 g210-240 g 
20 kg200-240 g240-270 g270-300 g 
25 kg240-300 g300-330 g330-360 g360-400 g
30 kg300-350 g350-380 g380-420 g420-480 g
35 kg350-450 g450 -480 g480-500 g500-540 g
40 kg450-540 g540-580 g580-600 g600-640 g
50 kg540-600 g600-640 g640-670 g670-700 g
60 kg600-700 g700-740 g740-780 g780-800 g
65 kg-nál több700-750 g750-780 g780-800 g800-900 g

* Minden érték a felnőtt kutya várható súlyára vonatkozik.

Eledelmennyiség kölyökkorban: Mennyi Canis Plus® kölyökmenüre van szüksége egy kölyökkutyának? 

A napi nedveseledel-adag kiszámításakor az állat aktuális testsúlyából kell kiindulnia: ezt az életkorától és aktivitási szintjétől függően szorozza meg 3–8%-kal (lásd a táblázatot). A legjobb, ha az így kapott napi adagot több kisebb etetésre osztja szét. Természetesen lehetnek egyéni különbségek a kutyák igényei szerint, így ha kérdése merülne fel, forduljon hozzánk bizalommal!

Eledelmennyiség kölyökkorban

Mennyi Canis Plus® kölyökmenüre

Takarmányozási ajánlás - napi mennyiség
a kutya aktuális testsúlya (testtömeg) alapján:

 • 7 hónapos korig: a testtömeg kb. 5-8%-a
 • 7-12 hónapos kortól: a kutya testtömegének kb. 3-5%-a
 • 13 hónapos kortól a Canis Plus® teljes értékű menük etethetők.

Eledelmennyiség kölyökkorban: Mennyi Canis Plus® hústálra vagy húsroládra van szüksége egy kölyökkutyának?

Canis Plus® Tiszta húsváltozatok főétkezésként - a testtömeg 5%-a naponta

Azoknak az egészséges fiatal kutyáknak, amelyeknek naponta testsúlyuk 5%-ának megfelelő eledelmennyiségre van szükségük, az alábbiak szerint adhatunk Canis Plus® húsroládot vagy hústálat: 

Kutya aktuális testsúlyaCanis Plus® hústál/húsrolád napontaCanis Extra (szárított) pelyhek* naponta
5 kg175 g25 g
10 kg350 g50 g
15 kg252 g75 g
20 kg700 g100 g
25 kg875 g125 g
30 kg1050 g150 g
35 kg1225 g175 g
40 kg1400 g200 g
45 kg1575 g225 g
50 kg1750 g250 g
60 kg2100 g300 g
70 kg2450 g350 g

Kérjük, az eledelt minden nap egészítse ki valamilyen kalcium- és olajforrással.

*A szárított pelyheket kb. negyed órára áztassa vízbe, majd keverje a húshoz.

Az eledel ideális mennyisége számos tényezőtől függ, többek között kutyája aktivitási szintjétől, életkorától, testi és lelki egészségétől, valamint az aktuális évszaktól – hogy csak néhány példát említsünk. Éppen ezért az adagokat minden esetben egyedileg kell meghatározni.

Canis Plus® Tiszta húsváltozatok főétkezésként - a testtömeg 6%-a naponta

Azoknak az egészséges fiatal kutyáknak, amelyeknek naponta testsúlyuk 6%-ának megfelelő eledelmennyiségre van szükségük, az alábbiak szerint adhatunk Canis Plus® húsroládot vagy hústálat: 

Kutya aktuális testsúlyaCanis Plus® hústál/húsrolád napontaCanis Extra (szárított) pelyhek* naponta
5 kg210 g30 g
10 kg420 g60 g
15 kg630 g90 g
20 kg840 g120 g
25 kg1050 g150 g
30 kg1260 g180 g
35 kg1470 g210 g
40 kg1680 g240 g
45 kg1890g270 g
50 kg2100 g300 g
60 kg2520 g360 g
70 kg2940 g420 g

Kérjük, az eledelt minden nap egészítse ki valamilyen kalcium- és olajforrással.

*A szárított pelyheket kb. negyed órára áztassa vízbe, majd keverje a húshoz.

Az eledel ideális mennyisége számos tényezőtől függ, többek között kutyája aktivitási szintjétől, életkorától, testi és lelki egészségétől, valamint az aktuális évszaktól – hogy csak néhány példát említsünk. Éppen ezért az adagokat minden esetben egyedileg kell meghatározni.

Canis Plus® Tiszta húsváltozatok főétkezésként - a testtömeg 7%-a naponta

Azoknak az egészséges fiatal kutyáknak, amelyeknek naponta testsúlyuk 7%-ának megfelelő eledelmennyiségre van szükségük, az alábbiak szerint adhatunk Canis Plus® húsroládot vagy hústálat: 

Kutya aktuális testsúlyaCanis Plus® hústál/húsrolád napontaCanis Extra (szárított) pelyhek* naponta
5 kg245 g35 g
10 kg490 g70 g
15 kg735 g105 g
20 kg980 g140 g
25 kg1225 g175 g
30 kg1470 g210 g
35 kg1715 g245 g
40 kg1960 g280 g
45 kg2205g315 g
50 kg2450 g350 g
60 kg2940 g420 g
70 kg3430 g490 g

Kérjük, az eledelt minden nap egészítse ki valamilyen kalcium- és olajforrással.

*A szárított pelyheket kb. negyed órára áztassa vízbe, majd keverje a húshoz.

Az eledel ideális mennyisége számos tényezőtől függ, többek között kutyája aktivitási szintjétől, életkorától, testi és lelki egészségétől, valamint az aktuális évszaktól – hogy csak néhány példát említsünk. Éppen ezért az adagokat minden esetben egyedileg kell meghatározni.

Canis Plus® Tiszta húsváltozatok főétkezésként - a testtömeg 8%-a naponta

Azoknak az egészséges fiatal kutyáknak, amelyeknek naponta testsúlyuk 8%-ának megfelelő eledelmennyiségre van szükségük, az alábbiak szerint adhatunk Canis Plus® húsroládot vagy hústálat: 

Kutya aktuális testsúlyaCanis Plus® hústál/húsrolád napontaCanis Extra (szárított) pelyhek* naponta
5 kg280 g40 g
10 kg560 g80 g
15 kg840 g120 g
20 kg1120 g160 g
25 kg1400 g200 g
30 kg1680 g240 g
35 kg1960 g280 g
40 kg2240 g320 g
45 kg2520g360 g
50 kg2800 g400 g
60 kg3360 g480 g
70 kg3920 g560 g

Kérjük, az eledelt minden nap egészítse ki valamilyen kalcium- és olajforrással.

*A szárított pelyheket kb. negyed órára áztassa vízbe, majd keverje a húshoz.

Az eledel ideális mennyisége számos tényezőtől függ, többek között kutyája aktivitási szintjétől, életkorától, testi és lelki egészségétől, valamint az aktuális évszaktól – hogy csak néhány példát említsünk. Éppen ezért az adagokat minden esetben egyedileg kell meghatározni.

Naturavetal®-Info

Ha saját köretekkel szeretné kiegyensúlyozottabbá tenni az eledelt, akkor kutyája egészsége érdekében érdemes arra törekednie, hogy 70% hús mellé 30% növényi köretet adjon. Betegség esetén ez az arány változhat! Szakértő csapatunk ilyenkor is örömmel ad Önnek személyre szabott tanácsot. Táblázatainkból kiderül, mennyi szárított pelyhet adjon az eledelhez, de a friss gyümölcs és zöldség szükséges mennyiségét nem tartalmazzák. „A nyers etetés (BARF) kezdeti lépései” című tanácsadó cikkünkből megtudhatja, hogyan számíthatja ki ezeknek a mennyiségét.

Ha kérdése merülne fel, kérjük, forduljon hozzánk bizalommal telefonon, átfogó tanácsokkal állunk rendelkezésére. Hétfőtől péntekig 8.00-tól 16.00-ig a 06 70 883 43 43-as telefonszámon vagy e-mailben a info@naturavetal.hu címen érhet el minket.

Naturavetal® Termékminta

Szívesen küldünk Önnek termékminta és segítünk kiválasztani a megfelelő fajtát.
 

A Naturavetal®-hírlevél

Hírlevelünkben a természetes, egészséges kutyaeledelekkel és a faj igényeinek megfelelő macskaeledelekkel kapcsolatos legfrissebb híreinkről tájékoztatjuk.