Naturavetal Logo

Útmutató a kutyák tartásához és gondozásához a Naturavetal®-tól

A kutyák egészséges és természetes gondozása, valamint a kutyák fajnak megfelelő tartása a központi témánk a Naturavetal® kutyakalauz ezen részében. Az erős immunrendszer véd a betegségekkel szemben, és megnehezíti, hogy a baktériumok, vírusok, endo- és ektoparaziták kárt tegyenek az állatban. A kutyaápolási és tartási útmutatónkban arról olvashat, hogyan támogathatja kutyája védekezőképességét hosszú távon tisztán természetes úton.

Nagyon konkrét mindennapi problémákkal is foglalkozunk, és megmutatjuk, hogyan védekezhet a különösen bosszantó vérszívóktól: természetesen a kullancsokról beszélünk, amelyek veszélyes betegségeket terjeszthetnek kutyára és emberre egyaránt. Ezért minden alkalommal, amikor kimegy a szabadba, alaposan kutassa át kutyája bundáját az élősködők után, és távolítsa el őket kullancskártyával vagy csipesszel.

Naturavetal® szakértői tanácsadás

Szakértőink személyesen segítenek.

Ha kérdése van ezzel a témával kapcsolatban, szívesen segítünk egyénre szabott tanácsokkal. 

Hétfőtől péntekig 8.00 és 16.00 óra
között érhet el minket

Egészséges fogak és fényes szőrzet

Ha a szőrzet egészséges, az azt jelzi, hogy a kutya jól van. Ezzel szemben a bozontos, fénytelen és matt szőrzet azt jelzi, hogy az állat hiányt szenvedhet fontos tápanyagokból. A fajnak megfelelő és kiegyensúlyozott etetés tehát közvetlen hatással van a kutya küllemére. Egy betegség után vagy a szőrváltás idején extra adag tápanyaggal is támogathatja négylábú barátját. Hogy melyek ezek, azt itt, a kutyagondozási és ápolási útmutatóban foglaltuk össze az Ön számára. A természetes kutyagondozáshoz tartozik az is, hogy különös figyelmet fordítsunk a fogakra. A foghigiéniáról szóló cikkekben bemutatjuk a természetes rágóanyagok előnyeit, amelyek kíméletesen megelőzhetik a fogkövet és segíthetnek a kölyökkutyáknak a fogzásnál.

Kutyás sportok és tevékenységek az agilis állatok számára

A kutyáknak sok mozgásra van szükségük - és nem csak arra, hogy friss levegőt szívjanak és elvégezzék a dolgukat. Míg a nyugodtabb és idősebb állatok a nyugodt sétát részesítik előnyben, a fiatalabb energiabombák igazi kihívást akarnak. De milyen lehetőségek vannak erre? Kutyatartási és gondozási útmutatónkban különböző tevékenységeket mutatunk, amelyek tökéletesek a fiatal és dinamikus kutyák számára. A kutyasportok közé tartozik az agility, a dog dancing és a disc dogging - olyan sportágak, amelyek a gazdik számára is remek szórakozást jelentenek. Bemutatjuk a munkakutyák tevékenységeit is, amelyeket nemcsak a rendőrség vagy a katonaság használ, hanem önkéntesként a mentőkutya-csapatokban is tevékenykednek. A Naturavetal® kutyaetetési útmutatójából megtudhatja, mely kutyáknak van fokozott energiaigényük, és mikor a sport kutyaeledel a megfelelő választás.

Tippek a kutyák tartásához és gondozásához

Mit kell szem előtt tartani, ha kutyával nyaral? Hogyan élheti át nyugodtabban a különösen stresszes helyzeteket, például a szilveszteri tűzijátékot? És mit kell tudni arról, ha menhelyről fogad örökbe egy kutyát? Ezekre és még sok más kérdésre átfogó válaszokat gyűjtöttünk össze a kutyatartásról és -gondozásról szóló útmutatónkban. A Naturavetal® tippjei és trükkjei segítenek a mindennapokban, és mélyreható szakértői tudást nyújtanak. Böngésszen most a cikkek között!

Naturavetal®-Tipp

A macskabarátok sokoldalú macskakalauzunkban érdekes tudnivalókat találhatnak a macskák tartásáról és gondozásáról!

Ha kérdése merülne fel, kérjük, forduljon hozzánk bizalommal telefonon, átfogó tanácsokkal állunk rendelkezésére. Hétfőtől péntekig 8.00-tól 16.00-ig a 06 70 883 4343-as telefonszámon vagy e-mailben a info@naturavetal.hu címen érhet el minket.

Naturavetal® Termékminta

Szívesen küldünk Önnek termékminta és segítünk kiválasztani a megfelelő fajtát.
 

A Naturavetal®-hírlevél

Hírlevelünkben a természetes, egészséges kutyaeledelekkel és a faj igényeinek megfelelő macskaeledelekkel kapcsolatos legfrissebb híreinkről tájékoztatjuk.