Naturavetal Logo

Természetes kutyatáp a fajnak megfelelő, étrendhez

Hozzáadom a kedvencekhez

Kutyáink gazdagítják életünket és rengeteg örömet okoznak nekünk. A kutya hűséges társunk minden helyzetben, családtagunk és legjobb barátunk egyszerre. Természetesen csak a legjobbat szeretnénk neki biztosítani, és ez magában foglalja az optimálisan kiegyensúlyozott és egészséges étrendet is. A legjobb - és a kezdetektől fogva egészséges - kutyaélet érdekében munkánk során arra összpontosítunk, hogy olyan kiváló eledelt készítsünk, amellyel az állatok egészségesek és boldogok lehetnek. Mert ha a kutya egészséges és egészségesen táplálkozik, az gazdája is boldog.

Azonban nem minden eledel egyforma! Az egyes alapanyagok minősége és a gyártási folyamatok közötti különbségek jelentősek, és mindenképpen befolyásolhatják négylábú barátaink egészségét. Számos betegség genetikai eredetű, de többségük környezeti tényezőkön is alapul - amelyekben az étrendnek meghatározó szerepe van. Az egyre gyakoribb allergia, ízületi problémák, bőr- és szőrproblémák, a rák, a gyomor-bélrendszeri gondok, a vese- és májbetegségek, valamint az emésztési rendellenességek minden bizonnyal összefüggésbe hozhatók egy egészségtelen, helytelen étrenddel. Különösen az ételallergia és az érzékenység esetén kell a gazdának olyan eledelt keresnie, amely nem tartalmazza a bizonyos allergéneket. Ilyen esetben tanácsos gluténmentes eledelt választani, amely csak egy fehérjeforrást tartalmaz, ahogy a Canis Plus® eledeleket is terveztük állatorvosok és az állategészségügyi szakemberek ajánlása szerint.

A hosszú, energikus élet alapja

A viselkedésproblémás kutyák gyakorisága nemcsak a helytelen tartásnak és nevelésnek tudható be, hanem az eledeleikben található túl sok adalékanyagra adott válaszreakcióban is, mivel a szintetikus tartósítószerekben található neurotoxikus anyagok befolyásolhatják a kutyák viselkedését. A kutya gazdáján múlik, hogy az eledel kiváló minősége révén közvetlen hatással legyen állata egészségére.

Ezenkívül a biológiailag megfelelő eledelnek meg kell felelnie az állatok természetes életmódjának is. Az egyéni igényekhez és életkörülményekhez igazított étrend a hosszú élet alapja. Ezért mindenképpen figyeljen a következőkre: ha a kutyát természetével harmóniában, egészségesen eteti, négylábú barátja töretlen életkedvvel és egészségével mond majd köszönetet.

Naturavetal® szakértői tanácsadás

Szakértőink személyesen segítenek.

Ha kérdése van ezzel a témával kapcsolatban, szívesen segítünk egyénre szabott tanácsokkal. 

Hétfőtől péntekig 8.00 és 16.00 óra
között érhet el minket

Természetes kutyatáp a fajnak megfelelő, étrendhez

Hogy kutyáját mivel eteti, annak óriási hatása van az egészségére és a közérzetére, mivel nem minden kutyaeledel egyforma. A különböző receptek van, hogy több húst, vgy akár több gabonát és gyakran szintetikus adalékokat is tartalmazhatnak. Nem minden összetevő, ami a kutyaeledelben található, és amely látszólag a faj igényeinek megfelelő, tesz jót az állatnak. A Naturavetalnál® ezért meg vagyunk győződve róla, hogy az a kutyaeledel a legjobb, mely kizárólag természetes összetevőkből áll. Ebben a cikkben megmutatjuk, hogy mit is értünk pontosan a természetes kutyaeledel alatt, milyen anyagoknak nincs helyük a természetes kutya étrendben, és hogy kutyája milyen előnyöket élvez majd a természetesen egészséges táplálkozástól!

Etessen természetesen – de mit is jelent ez?

Ha valami természetes, az a természethez tartozik, a természetben fordul elő és/vagy a természet törvényein alapul. Fontos az is, hogy természetes körülmények között terem, és nem mesterségesen állították elő laboratóriumban. A természetes kutyaeledel esetében ez a meghatározás azt jelenti, hogy az eledel olyan összetevőkből áll, amelyeket a természetben változatlan formában találunk meg. Sem az állati, sem a növényi összetevőket nem módosították genetikailag, és szintetikus anyagok sem hamisították azok tulajdonságait. Ezeknek a természetes összetevőknek a feldolgozása a legnagyobb gondosságot igényli. Ha például túlságosan felmelegítik őket a szárazeledelek gyártása során - mint pl. az extrudát eledelek esetében -, akkor elveszhetnek az értékes vitaminok és a tápanyagok, amiket elkerülhetetlenül mesterséges adalékokkal kell pótolni. Az ilyen természetellenes táplálék megdagadhat a kutya gyomrában, és anyagcserezavarokat okozhat - teljesen ellentétben a természetes etetéssel.

A természetes kutyatáp összetevői

A természetes kutyaeledel pontosan azt tartalmazza, ami a kutya természetének megfelel, és amire a négylábú barátjának szüksége van a fajának megfelelő etetés szempontjából. Ezért a hús a legfontosabb összetevő. A macskákkal ellentétben a kutyák nem kizárólag húsevők, de étrendjük fő összetevője állati eredetű. E táplálkozási forma eredete a farkasnál látható, ami zsákmányát szőröstől-bőröstől falja fel, amibe beletartozik az egész gyomortartalom is, amely a növényevőknél növényi összetevőkből áll. A természetes kutyaeledelnek ezért sok húst kell tartalmaznia a kiegyensúlyozott, megfelelő táplálkozáshoz, valamint gyümölcsöt, zöldséget, gyógynövényt és/vagy csírát is. Jegyezzük meg: sem a vadon élő farkasnak, sem egy háziasított kutyának nem jutna eszébe, hogy egy búzamezőn legelve találja meg az ebédjét. Így a túlzott mennyiségű gabona sem tartozik a természetes kutyaeledelekbe.

Mi a helyzet a „káros gabonával"?

Nagy mennyiségű gabonának, például búzának, rozsnak vagy árpának nincs helye a kiváló minőségű kutyaeledelben. A gabonában alapvetően sok az energia; vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket is tartalmaz. De ha az arány nem megfelelő vagy növényi melléktermékeket, például gyökereket vagy héjakat dolgoznak fel az értékes részek helyett, abból nem lesz megfelelő kutyaeledel. Ezenkívül sok kutya allergiás is a különféle gabonafélékre, vagy nem tolerálja a gabonában található glutént. Ezért a Naturavetal® mindig tartózkodott a gluténtartalmú gabonafélék használatától. A feltáratlan gabonát nehéz megemészteni - ez nemcsak rövid távú székrekedéshez vagy hasmenéshez vezethet, hanem a gyomor-bél traktus és más szervek hosszú távú megbetegedéseihez is. A túl sok gabona szintén hasmenést okozhat, és krónikusan megbetegítheti a kutyát, például károsíthatja a vesét. A Naturavetal® ezért feltárt gabona-alternatívákkal is dolgozik, például kölessel és hajdinával, amelyek értékesen járulnak hozzá az etetéshez.

Az eledelkínálatunkban használt gabonafélék és gabonapótlók az EU-ból származnak, és a törvényes előírásoknak megfelelően termesztik őket.

Kizárólag olyan gabonaféléket és gabonapótlókat használunk, amelyek nem géntechnológiával módosítottak. Azt azonban nem tudjuk garantálni, hogy 100%-ban GMO-mentesek, mivel a környezeti tényezők és a szállítási útvonalak apró szennyeződésekhez vezethetnek, amit sajnos manapság már senki sem tud elkerülni.

A Canis Plus® eledelünkben felhasznált gabonákat vagy gabonaalternatívákat azonban a legszigorúbb minőségi kritériumok szerint vizsgáljuk, és gőz alatt párolva tárjuk fel. Ez azt jelenti, hogy a kutya optimálisan tudja hasznosítani őket, és a hús, a zöldségek, a gyümölcsök és a gyógynövények kiegészítéseként a tápanyagok széles skáláját biztosítják. A szigorú minőségellenőrzés során az alapanyagokat többször megtisztítjuk, így csak az értékes szemek maradnak meg, amelyekből hidegen sajtolt eledeleink készülnek. A nem megfelelő növényi melléktermékeket, mint például a szárakat vagy leveleket így már a minőségellenőrzések során kiválogatjuk. A mikrotoxinok, köztük az aflatoxinok tartalmát is szigorúan ellenőrizzük.

Miért hasznos, ha csak egy állati fehérjeforrás van az eledelben?

Ha a farkast, a kutya vadon élő rokonát figyeljük meg, gyorsan kiderül, hogy étkezésenként miért csak egy állati fehérjeforrás felel meg a természetes étkezési formának. A farkas egyetlen állatot választ zsákmányául egyszerre. Függetlenül attól, hogy őz vagy nyúl - egyiküknek sem lesz gyomrában más állatok húsa. Sem az őz, sem a nyúl nem ragadozó, hanem füvekkel, gyógynövényekkel táplálkozik. Így a farkas csak vadászott zsákmányának húsát eszi meg, és egyszerre csak egyetlen típusú állati fehérjét fogyaszt. A természetes viselkedéshez igazodva a Naturavetal® hidegen sajtolt szárazeledeleinkben egyetlen állati fehérjeforrást használunk. A Komplett Menük receptjeinek többsége is egyetlen fehérjével készül, de a jó emésztésű ínyenceknek 3 olyan a receptúra is készült, amelyek többféle, könnyen emészthető állati fehérjeforrásokra épülnek.

A szintetikus és káros anyagok kerülése

A Naturavetal®-nál nem használjuk a következő összetevők egyikét sem, mert a természetes kutyaeledelben semmi keresnivalójuk:

 • Ízfokozók
 • Vegyi tartósítószerek
 • Mesterséges színezékek
 • Mesterséges aromák
 • Attraktánsok
 • Növényi eredetű melléktermékek
 • Állati ererdetű melléktermékek
 • Szintetikus állagjavítók és kötőanyagok


A növényi eredetű melléktermékek közé tartozik például a mogyoróhéj, a szalma, a cukorrépapép, a gyökerek és a melasz. Az állati eredetű melléktermékek lehetnek toll-lisztek, karmok, csőrök vagy paták. Mindkét kategória silány tápértékű hulladékanyagokat is tartalmaz, melyeket olcsó tömegnövelő anyagként is használnak. Alacsonyabb minőségű eledelek esetében gyakran nem a tényleges összetevőket sorolják fel, hanem csak a növényi vagy állati eredetű melléktermékeket.

A természetes kutyaeledel előnyei

A természetes kutyaeledel alapja az első osztályú alapanyagok minősége. A Naturavetal® csak tiszta, jó minőségű alapanyagokat használ, és ezeket kíméletes gyártási folyamatok során dolgozza fel. Ez megőrzi a természetes vitaminokat és jól hasznosíthatóvá teszi őket a kutya számára. Magától értetődik, hogy nem használunk géntechnológiával módosított összetevőket és olcsó töltőanyagokat, például búzát, szóját, tejtermékeket, cukorrépát répapép vagy melasz formájában. A szintetikus vitaminoknak, attraktánsoknak és tartósítószereknek szintén nincs helyük a teljesen természetes kutyaeledelben, aminek számos előnye van a kutya egészségére nézve. Ha természetes kutyaeledelt választ, aktívan hozzájárul kedvence egészségéhez!

Összefoglalva

A természetes eledelünk

 • kizárólag természetes
 • a fajnak megfelelő
 • holisztikus
 • jó minőségű
 • könnyen emészthető
 • egészséges

Ha kérdése merülne fel, kérjük, forduljon hozzánk bizalommal telefonon, átfogó tanácsokkal állunk rendelkezésére. Hétfőtől péntekig 8.00-tól 16.00-ig a 06 70 883 43 43-as telefonszámon vagy e-mailben a info@naturavetal.hu címen érhet el minket.

Naturavetal® Termékminta

Szívesen küldünk Önnek termékminta és segítünk kiválasztani a megfelelő fajtát.
 

A Naturavetal®-hírlevél

Hírlevelünkben a természetes, egészséges kutyaeledelekkel és a faj igényeinek megfelelő macskaeledelekkel kapcsolatos legfrissebb híreinkről tájékoztatjuk.