Naturavetal Logo

Hidegen sajtolt szárazeledel kutyáknak: a Canis Plus® eledelek tisztán természetesek és megfelelő összetételűek

Hozzáadom a kedvencekhez

A Canis Plus® hidegen sajtolt szárazeledel természetes, a faj igényeinek megfelelő és kiegyensúlyozott étrendet jelent, amely minden fajta kutya számára alkalmazható.

Hidegen sajtolt szárazeledeleink természetes összetevőit nagyon gondosan kezeljük, hogy a benne lévő tápanyagokat ne tegye tönkre a magas hőmérséklet a gyártás során. Az alacsonyabb gyártási hőmérsékletnek köszönhetően a fajnak megfelelő és változatos, sok húst tartalmazó receptúrák megfelelnek a kutya biológiai szükségleteinek. A Canis Plus®, hidegen sajtolt szárazeledel nem tartalmaz szintetikus adalékanyagokat, és a természet mintájára táplálja a kutyát. A nyolc receptúra kiváló minőségű, teljes értékű eledelként biztosítja a fajnak megfelelő etetést - allergiás és érzékeny kutyák számára is.

Naturavetal® szakértői tanácsadás

Szakértőink személyesen segítenek.

Ha kérdése van ezzel a témával kapcsolatban, szívesen segítünk egyénre szabott tanácsokkal. 

Hétfőtől péntekig 8.00 és 16.00 óra
között érhet el minket

A hidegen sajtolt szárazeledel előnyei

 • Kíméletesen hidegen sajtolt, tápanyagban gazdag teljes értékű táplálék, amely nem duzzad meg a gyomorban
 • Szárítás előtt több mint 60% friss hús vagy hal tartalommal
 • Csak egy-egy állati fehérjeforrást tartalmaz lazac-, szárnyas-, bárány-, marha- vagy nyúlhúsból, illetve fenntartható rovarfehérjével
 • Értékes esszenciális zsírsavakkal lazacolajból, marhahúsból vagy kókuszzsírból
 • Valódi, tápláló csírákkal csupasz zabból, barna kölesből, hajdinából vagy mungóbabból
 • Tisztán természetes eredetű vitaminokkal és ásványi anyagokkal
 • DogProMin algákból és gyógynövényekből álló tápanyag-komplexszel
 • Gluténmentes, jól emészthető recept
 • Kombinálható a Canis Plus® Komplett-Menükkel, Canis Plus® tiszta hústálakkal vagy húsroládokkal, kiegészítőkkel vagy BARF-al
 • Nem tartalmaz töltőanyagokat és silány minőségű melléktermékeket, mint például tolllisztet, karmokat vagy szarvat
 • Hozzáadott színezékek, aromák és tartósítószerek nélkül készül
 • Szója, búza és tejtermékektől mentes
 • Minősége laboratóriumi elemzésekkel biztosítva

Mi az a hidegen sajtolt szárazeledel?

Így készítjük a hidegen sajtolt kutyaeledelt

A hagyományos extrudált eledelek általában 130-180°C-on sülnek hosszú ideig. E folyamat során a természetes vitaminok nagy része kiég, és a gyártóknak mesterséges vitamin-előkeverékekkel kell helyettesíteniük őket.

A Canis Plus® hidegen sajtolt szárazeledel különlegessége, hogy az alapanyagokat egyedileg és gondosan készítjük elő: a húst préselés előtt megfőzzük és ledaráljuk. Ez azt jelenti, hogy a hidegen sajtolás folyamata is megfelel minden higiéniai előírásnak.

Az egészséges gabonákat, mint például a barna rizs és zab, vagy a gabonaalternetívákat, mint a köles és a hajdina gőz alatt feltárjuk. A Canis Plus® eledelek ennek az egyedülálló feltárási eljárásnak köszönhetően minden kutya számára optimálisan emészthetők.

A zöldségeket, gyümölcsöket és gyógynövényeket levegőn szárítjuk, mielőtt mindent közvetlenül a keverékhez adnánk a hidegen sajtoláshoz. Ez a kb. 39°C-os hidegsajtolási eljárás nagyon kíméletes a létfontosságú tápanyagokhoz. A rövid környezeti nyomás ezután az összes összetevőt a jellegzetes pellet formába préseli.

A Naturavetal® hidegen sajtolt szárazeledel gyártási folyamata biztosítja az egyes természetes összetevők különösen magas biológiai hozzáférhetőségét. Ez azt jelenti, hogy az eredeti vitaminok, ásványi anyagok és másodlagos növényi anyagok nagymértékben megmaradnak az eledelben.

Milyen előnyei vannak a hidegen sajtolt kutyatápnak?

A kutya a hidegen sajtolt szárazeledelt nagyon jól tudja hasznosítani, a tápanyagokat megóvó gyártási folyamatnak köszönhetően. Az értékes csíráztatott magok enzimaktivitása, a gyógynövények, valamint a zöldségek és gyümölcsök tápanyagai azért tudnak megmaradni, mert a táplálékra nem hat magas hő, ami tönkretenné ezeket. A magas hústartalom és a receptekben szereplő egészséges gabonafélék vagy gabonaalternatívák viszont párolódtak, így optimális erőforrást biztosítanak. Az eledelek minden esszenciája felhasználható a sejtek számára, és hozzájárul a kirobbanó életerőhöz. Az összetevők ilyen optimális hasznosítása miatt az ideális eledelmennyiség lényegesen kisebb, mint az extrudált tápok esetében, ami tartósan tehermentesíti a kutya emésztőszerveit és a gazdi pénztárcáját.

A hidegen sajtolt szárazeledel nem duzzad meg a gyomorban, hanem összetevőire bomlik. Ez kíméletes a szervezet számára és pozitívan hozzájárul a természetes bélmozgáshoz. Ugyanakkor elősegíti a hatékony béltisztítást, és így csökkentheti a paraziták megtelepedését a belekben. Az olyan hidegen sajtolt szárazeledel, mint amilyen a Canis Plus®, természetes, fajnak megfelelő és teljesen mentes mindenféle szintetikus adalékanyagtól, amik így nem terhelik a szervezetet feleslegesen.

A Canis Plus® hidegen sajtolt szárazeledel egészséges alapot teremt minden kutya életében - legyen az fiatal vagy idős, családi kutya vagy nagyon aktív sportoló, egészséges vagy allergiás. Az eledel tisztán természetes összetevőkből áll, a kutyák fajnak megfelelő és optimális táplálkozása érdekében.

Egészséges eledelek kutyájának

A tápláléknak döntő befolyása van kutyáink egészségének megőrzésére. Ezért a Canis Plus® hidegen sajtolt szárazeledelben a magas hústartalom mellett kizárólag természetes összetevőket használunk. A Canis Plus® hidegen sajtolt szárazeledel összetétele a kutyák napi táplálkozásához igazodik. A legjobb minőségű, jól emészthető fehérjét és megfelelő zsírtartalmat biztosít, értékes ómega-3 és -6 zsírsavakkal, valamint egészséges zöldségeket is tartalmaz. Az őshonos gyógynövények különleges keveréke sejtvédő, másodlagos növényi anyagokat tartalmaz, és mindig is kutyáink őseinek egyik eredeti táplálékforrásai közé tartozott.

A Canis Plus® hidegen sajtolt szárazeledel nem tartalmaz állati vagy növényi melléktermékeket, mint például tolllisztet, karmokat, patát, szarvat vagy szárakat, gabonatermesztésből származó gyökereket, szárakat vagy leveleket. Az ilyen silány melléktermékek ugyanis nem tartoznak a kutyaeledelbe!

A nyílt és természetes összetételnek köszönhetően a Canis Plus® hidegen sajtolt szárazeledelek allergiás vagy eledel-intoleranciával küzdő kutyák számára is alkalmas.

Könnyen emészthető szárazeledel

A Canis Plus® hidegen sajtolt szárazeledel összetevői természetes tisztaságúak. Nem használunk olyan töltőanyagokat, mint a növényi rostok és törmelékek, amelyek csak arra szolgálnak, hogy olcsón megtöltsék vele a zsákot. A kutya csak akkor tudja jól megemészteni a szénhidrátokat, ha a valódi összetevők, mint például a teljes kiőrlésű rizs vagy köles, a lehető legjobban fel vannak tárva.

További információk és gyakran ismételt kérdések (GYIK) a hidegen sajtolt szárazeledelről

Jobb a hidegen sajtolt kutyatáp?

A Naturavetal® hidegen sajtolt eljárásának előnye, hogy az eledelben lévő fontos vitaminforrások nem érintkeznek magas hőmérséklettel, így a természetben található tápanyagok a lehető legjobban megmaradnak. Minden egyes gondosan kiválasztott összetevő olyan tápanyagokat biztosít, amelyek természetes, eredeti formában maradnak az eledelben. A mesterséges adalékanyagok szükségtelenné válnak, amikor a kiváló minőségű, kíméletesen feldolgozott összetevők kombinációja biztosítja a természet erejét. Hidegen sajtolt eledeleink nem puffadnak meg a gyomorban, hanem egyszerűen szétesnek egyes alkotóelemeikre. Tudjon meg többet a hidegen sajtolt száraz kutyatápunk előnyeiről itt.

Melyik száraz kutyaeledel a jó?

Egy jó szárazeledel esetében, ha átolvassa az összetételt, megérti, amit lát, így tudatos döntést tud hozni arról, hogy mivel eteti a kutyáját. Tehát az ilyen eledel nyíltan közzéteszi a hozzávalókat, így tisztán láthatja, hogy milyen összetevőket dolgoztak fel benne. Ezenkívül hidegen sajtoltnak kell lennie, nem tartalmazhat rossz minőségű állati vagy növényi melléktermékeket, például karmokat, tollakat, gyökereket vagy szárakat, és kerülni kell a szintetikus adalékanyagokat is, például a mesterséges vitaminokat, tartósítószereket vagy ízfokozókat.

Milyen száraztápot adhatunk BARF mellé?

Ha úgy döntött, hogy kutyáját BARF szerint fogja etetni, az valószínűleg azért lett így, mert a lehető legjobban szeretne a faj biológiai igényeinek megfelelni. Ön döntheti el, hogy miből mennyit kapjon a kutyája, és lehetősége van meggyőződni az egyes összetevők minőségéről is. Ebben a száraztápok terén sem szabad engedményeket tennie - tehát olyan természetes eledelre van szüksége a kigészítéshez, amely nyíltan felsorolja, hogy mit tartalmaz. Csak kiváló minőségű összetevőket tartalmazzon, és kerülje az olyan rossz minőségű állati vagy növényi melléktermékeket, mint a karmok, tollak, gyökerek vagy szárak. 

Az eledel nem tartalmazhat szintetikus adalékanyagokat, például mesterséges vitaminokat vagy tartósítószereket sem. Ezenkívül az eledelnek a kutya emésztőrendszerében egy eredeti zsákmányhoz hasonlóan kell viselkednie. Ez azt jelenti, hogy nem duzzadhat meg a gyomorban. A "Részleges BARF: arany középút vagy gyenge félmegoldás?" című útmutatóban mindent megtudhat a BARF és a szárazeledel kombinálásának különböző lehetőségeiről.

Hogyan készül a száraz kutyatáp?

A szárazeledel előállításának különböző módjai vannak. A legelterjedtebbek az úgynevezett extrudátumok, amelyeket nagy nyomáson és magas hőfokon préselnek. Aztán vannak a sült szárazeledelek, ez a gyártási folyamat szintén magas hőmérsékletet használ. A Naturavetal® által alkalmazott hidegsajtolási eljárás során a szárazeledelt külön lépésekben állítjuk elő. A húst megfőzzük és ledaráljuk. Az olyan szénhidrátforrásokat, mint a köles vagy a teljes kiőrlésű rizs, egy egyedi eljárással, gőz felett feltárjuk, hogy optimálisan emészthetőek legyenek. 

A zöldségeket, gyümölcsöket és fűszernövényeket levegőn szárítjuk és közvetlenül a hidegsajtolás előtt adjuk hozzá. A pelleteket rövid környezeti nyomás alatt, 39 fokon préseljük formába. Ez a létfontosságú anyagokat kímélő eljárás a lehető legnagyobb mértékben megőrzi a vitaminokat, ásványi anyagokat és másodlagos növényi anyagokat. Ha többet szeretne megtudni a különböző gyártási eljárásokról vagy a kutyaeledelek címkézési lehetőségeiről, olvasson itt tovább.

Mi az extrudált kutyatáp?

Az extrudált táp olyan eledel, amelyet nagy nyomáson és 140°C feletti hőmérsékleten történő hevítéssel állítanak elő. Mivel a folyamat eltart egy ideig, és minden összetevő hosszan hőnek van kitéve, a nyersanyagokban lévő eredeti tápanyagok megsemmisülhetnek. Ezért a táphoz szintetikus adalékanyagokat, például szintetikus vitaminokat adnak. Azonban a szervezet a valódi, eredeti összetevőket és a bennük lévő eredeti vitaminokat és ásványi anyagokat hasznosítja a legjobban. Ezek tették lehetővé fejlődését, erős védekező rendszerét és teljesítőképességét az elmúlt évezredek során - ezért a faj igényeinek megfelelő kutyatáp kizárólag természetes vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, szintetikus adalékanyagok nélkül. Ha többet szeretne megtudni a természetes kutyatápok előnyeiről, olvasson itt tovább.

Az extrudált eledel ezen kívül megduzzad, ha vízzel érintkezik. Ha tehát ki szeretné deríteni, hogy az Ön által etetett eledel extrudált-e, csak dobjon néhány pelletet az eledelből egy pohár vízbe, és nézze meg, mi történik.
 

Ha kérdése merülne fel, kérjük, forduljon hozzánk bizalommal telefonon, átfogó tanácsokkal állunk rendelkezésére. Hétfőtől péntekig 8.00-tól 16.00-ig a 06 70 883 43 43-as telefonszámon vagy e-mailben a info@naturavetal.hu címen érhet el minket.

Naturavetal® Termékminta

Szívesen küldünk Önnek termékminta és segítünk kiválasztani a megfelelő fajtát.
 

A Naturavetal®-hírlevél

Hírlevelünkben a természetes, egészséges kutyaeledelekkel és a faj igényeinek megfelelő macskaeledelekkel kapcsolatos legfrissebb híreinkről tájékoztatjuk.