Naturavetal Logo

Canis Plus® InsectVetal® - Környezetbarát, hidegen sajtolt kutyaeledel rovarfehérjével

Hozzáadom a kedvencekhez

Kutyáink évezredek óta élnek velünk: egy csapattá váltunk, feltétel nélküli elkötelezettséggel egymás iránt. Lehetővé tettük kutyáink természetes és megfelelő táplálását is. A hagyományos húsforrások alternatívái pedig új utakat nyitnak a magas fehérjetartalmú etetéshez – minden eddiginél fenntarthatóbb módon.

Első hidegen sajtolt rovar alapú kutyaeledelünk, a Canis Plus® InsectVetal®, tiszta, természetes összetevőket kínál kíméletesen elkészítve, a Hermetia illucens lárvájából nyert rovarfehérjéjével és tápanyagban gazdag növényi kiegészítőkkel, hidegen sajtolva. Az innovatív kutyatáp így mindenki számára lehetőséget kínál a természeti erőforrások védelmére, és kiváló alternatíva allergiás vagy ételérzékeny kutyák számára is. A legtisztább alapanyagokból készült, a legkisebb ökológiai lábnyommal – egészséges, fenntartható és állatbarát, a tudatos környezetvédelemhez.

Naturavetal® szakértői tanácsadás

Szakértőink személyesen segítenek.

Ha kérdése van ezzel a témával kapcsolatban, szívesen segítünk egyénre szabott tanácsokkal. 

Hétfőtől péntekig 8.00 és 16.00 óra
között érhet el minket

Canis Plus® InsectVetal®

Rovarfehérjés kutyateledelünk előnyei

 • fenntartható kutyaeledel rovarfehérjével
 • kímélően hidegen sajtolva
 • a többi Canis Plus® kutyaeledellel kombinálva
 • részleges BARF etetéshez is ideális
 • gondosan válogatott gyógynövényekkel
 • töltőanyagok, színezékek és tartósítószerek nélkül
 • szója, búza, burgonya és tejtermékek nélkül
 • allergiások és érzékeny kutyák számára is

Hermetia illucens - a fekete katonalégy

A fekete katonalégy világszerte elterjedt. Környezetükkel szemben támasztott alacsony igényeik miatt a legkülönfélébb helyeken találnak kiváló életkörülményeket, ugyanígy a lárváik is, melyek döntő fontosságúak az új Canis Plus® InsectVetal® rovar alapú kutyaeledelünk gyártása szempontjából. A Hermetia illucens lárva tenyésztése problémamentes a hústermeléshez képest és gyakorlatilag bárhol lehetséges. A lárvának nem kell sok a gondtalan fejlődéshez – a lehető legtöbb táplálék felvételére fókuszál. A Hermetia illucens lárva stádiumában annyit eszik és annyi tápanyagot tárol szervezetében, amennyit csak bír, mert teljesen kifejlett rovarként ezeken a tartalékokon él, és már nem fogyaszt más táplálékot. Ezért olyan magas a Hermetia lárva tápanyagtartalma röviddel a bábozódás előtt: sok fehérjét, zsírt és egészséges mennyiségű laurinsavat tartalmaz.

Fenntartható kutyatáp rovarfehérjével

Az ember növekvő környezettudatossága mellett egyre jobban törekszünk új módszerek felkutatására, melyekkel a kutya értékes fehérjékkel való táplálása a faj igényeinek megfelelő módon sikerülhet, ezáltal csökkentve az elfogyasztott hús mennyiségét. A világ számos részén teljesen normális, hogy rovarok szerepelnek az étlapon, így kutyaeledel is készíthető rovarfehérjéből. A rovartenyésztés előnyei kézenfekvőek – jelentősen kevesebb értékes szántóföld és más természeti erőforrások szükségesek hozzá. 1kg lárva tenyésztéséhez csak 1–1,5kg takarmány szükséges – ezzel ellentétben 1kg hús előállításához kb. 12–14kg takarmányra van szükség.

Minimális vízfogyasztás, valamint ammónia- és szén-dioxid-kibocsátás

A lárvák kevés követelményt támasztanak táplálékukkal és a környezetükkel szemben, és nagy sebességgel szaporíthatók. Ha figyelembevesszük a lényegesen alacsonyabb vízfogyasztást, az ammónia és a szén-dioxid-kibocsátást is, akkor világossá válik, miért válhat a rovar alapú eledellel való etetés olyan fontos a kutyák, emberek és környezetünk számára egyaránt.

Rovar alapú eledel kutyák számára adalékanyagok nélkül - tisztán természetes alapon

Tartalmas kiegészítő eledelként a Canis Plus® InsectVetal®-t felváltva kell etetni teljes értékű eledeleinkkel. Ez csökkenti a húsfogyasztást, és átfogó ellátást biztosít a kutyának – a környezettudatos, fenntartható és a fajnak megfelelő táplálkozás érdekében.

Jelenleg nem lehet teljes értékű eledelként elkészíteni a rovar alapú kutyaeledelt bizonyos adalékanyagok használata nélkül. Mi tudatosan döntöttünk úgy, hogy lemondunk ezekről az adalékanyagokról, és hűek maradunk a természetes etetés holisztikus megközelítéséhez.

Az InsectVetal® termékünk így egyedülállóan természetes – kiegészítő eledelként kínáljuk, a többi Canis Plus® eledelünkkel kombinálva. Mert ha mindannyian rendszeresen használjuk ezt az az alternatívát, akkor a környezet számára ez máris óriási könnyebbséget jelentene, és emellet a kutyát is igényeinek megfelelően látjuk el.

Ha allergia miatt vagy etikai okokból teljes értékű eledelként szeretné etetni a Canis Plus® InsectVetal®-t, javasoljuk, hogy rendszeresen konzultáljon szakértő csapatunkkal, hogy egyénileg megbeszélhessük a kutyájának szükséges kiegészítőket.

Új fehérjeforrás: alternatíva az allergiások számára

Nemcsak a környezetünk szempontjából kiemelkedő előnyök, hanem az allergiások etetésére való alkalmassága is nagyon érdekessé teszi a Canis Plus® InsectVetal®-t. Gluténmentes, szárított rovarlárvákat tartalmazó receptünket a hidegen sajtolási eljárással kímélően pellet formába préseljük, hogy a banán, az áfonya, a vörös áfonya és sok más értékes összetevő tápanyagait a lehető legjobban megőrizzük. A teljes kiőrlésű rizs egészséges tápanyagokat biztosít, és alacsony az allergia potenciálja, így egy olyan kiegészítő eledelt készítettünk, amelyet még az ételérzékeny kutyák vagy az erősen allergiás kutyák is nagyon jól tolerálnak.

Allergia akkor jelentkezik, amikor a szervezet kapcsolatba kerül egy anyaggal, és azt helytelenül veszélyesnek minősíti, majd amikor ismét kapcsolatba kerül vele, erre hevesen reagál. Sok kutya pl. csirkeallergiában szenved, mert a csirkét nagyon széles körben használják a kutyaeledelek összetevőjeként. Az olyan összetevőket, mint a kecske- vagy lóhús, ritkábban dolgozzák fel, és sok kutya nem is ismeri ezeket a húsforrásokat. Ezért a lóhúsra vagy kecskére kialakult allergia sokkal kevésbé gyakori, mint például a csirkeallergia. Az, hogy melyik húsforrás ismeretlen a kutya számára, csak a kutya eddigi életétől függ.

Aki két-három különböző húsforrással eteti kutyáját (a száraz eledel, a nedves eledel és az snack esetén is), és lemond a többi húsforrásról, akkor ezek egy kialakult allergia esetén megfelelőek lehetnek az etetésre. Ezért annyira fontosak azok az eledeltípusok, amelyek csak egy állati fehérjeforrást tartalmaznak, mert ideális módon beilleszthetők az ilyen típusú étrendbe. Például, ha a kutya allergiás reakciót mutat a csirkére, de jól tolerálja a bárányt, akkor a Canis Plus® Bárány teljes értékű szárazeledelünkkel, a bárányos komplett menüvel vagy a tiszta bárány húsroládunkkal valamint házilag készített zöldség/gyümölcs körettel, a pelyheinkkel és kalciummal kiegészítve lehet gondoskodni a változatos étrendről.

Tehát elég tisztában lenni azzal, hogy a kutyát nem kell etetni minden, a világon elérhető húsforrással ahhoz, hogy igényeinek megfelelő módon gondozzuk. Két-három különböző húsforrás, változatos, könnyen emészthető köretekkel elegendő a megfelelő táplálás biztosításához. Ez azt jelenti, hogy a kutyának az összes többi húsforrás ismeretlen marad, és felhasználható a jövőben, ha esetleg allergia alakul ki.

Azoknál az allergiásoknál, akik csak egyetlen húsforrást tudnak megemészteni, a rovaros kutyatápunkkal könnyen emészthetően gazdagítható az étrend, mivel a tapasztalatok szerint előbb-utóbb arra az egy húsra is reagálnak majd, amelyeket hosszabb ideig csak egyetlen forrásként kaptak. Az egyoldalú etetés kiválthat ilyen reakciót is, ezért az InsectVetal® egy lehetőséget kínál ennek az egyoldalúságnak a megszakítására, és ezáltal elősegítheti az ilyen nemkívánatos reakciók késleltetését, vagy akár teljesen megelőzheti azt.

Canis Plus® InsectVetal®

Rovar alapú kutyatápunk előnyei

 • tiszta rovartartalommal készül (Hermetia illucens)
 • tiszta és egészséges forrásokból
 • környezetbarát termeléssel
 • állatbarát eledelforrás
 • teljesen természetes vitaminokkal és ásványi anyagokkal
 • gluténmentes, könnyen emészthető receptúra
 • allergiások számára is kiváló

Etetési javaslat 

Canis Plus® InsectVetal®

Kiegészítő eledelként a Canis Plus® InsectVetal®-t felváltva kell etetni a Canis Plus® teljes értékű eledelekkel, vagy BARF-étrenddel.

Ez az etetési javaslat felnőtt kutyákra vonatkozik, és aktuális testtömegükön alapul. Ezek a gyakorlatban meghatározott átlagértékek. A kutya számára optimális táplálékmennyiség az életkortól és a temperamentumtól is függ.

Eledelváltás rovar alapú eledelre - Canis Plus® InsectVetal®

Hasonlóan a többi hidegen sajtolt száraz eledelünkhöz, az InsectVetal®-ra való közvetlen, gyors váltás ajánlott. Ez azt jelenti, hogy az eddig etetett extrudát tápot ne keverje a hidegen sajtolt száraz eledelünkkel, hanem közvetlenül cserélje az új eledelre.

Ha más hidegen sajtolt Canis Plus® eledeltípusunkról vált, esetleg nedves eledelről vagy BARF-ról állnak át InsectVetal®-ra, akkor az átállás közvetlenül a soron következő etetéskor történjen. Az átállásról itt olvashat többet.

Etetési javaslat Canis Plus® InsectVetal®

A Canis Plus® InsectVetal® kiegészítő eledelként érdemes kutyájának adnia Canis Plus® teljes értékű eledelekkel vagy nyersetetéssel kombinálva. Fontos, hogy a különböző eledeleket ne egyszerre, hanem külön-külön etesse (pl. az egyiket reggel, a másikat este). Az etetési javaslat felnőtt kutyák esetében mindig az aktuális testsúlyukra értendő.

Napi adag:

Kutya testsúlyaNapi adag
5 kg80 g
10 kg125 g
15 kg165 g
20 kg215 g
25 kg250 g
30 kg280 g
35 kg340 g
40 kg370 g
45 kg410 g
50 kg450 g
60 kg510 g
70 kg600 g

További információk és gyakran ismételt kérdések (GyIK) a Canis Plus® InsectVetal® rovarproteinből készült kutyaeledelünk etetéséről

Mi az az InsectVetal®?

Az InsectVetal® kiváló minőségű, hidegen sajtolt kiegészítő eledel kutyák számára, amely a fekete katonalégy (Hermetia illucens) lárvájának rovarfehérjéjéből készül, és így nem tartalmaz melegvérű állatokból származó húst vagy halat. A Canis Plus® InsectVetal® egy egészséges és környezetbarát etetési lehetőség, amely rengeteg természeti erőforrást takarít meg a hagyományos fehérjeforrások előállításához képest. Kiváló alternatíva az allergiás kutyák számára is, mivel bővítheti étrendjüket.

Az etetési mennyiség megegyezik a többi Canis Plus® eledeltípus felnőtt kutyáknak szánt mennyiségével?

Kiegészítő eledelként a Canis Plus® InsectVetal®-t külön étkezésekben kell etetni, felváltva a Canis Plus® teljes értékű eledelekkel vagy BARF-fal.

A Canis Plus® InsectVetal® eledelünk etetési mennyisége megegyezik a többi Canis Plus® száraz eledelek típusaival. Az InsectVetal® egy jól bevált kalóriatartalomba esik, hasonlóan a többi eledelünkhöz. Az etetési javaslat felnőtt kutyákra vonatkozik, és az aktuális testtömegükön alapul. Ezek a gyakorlatban meghatározott átlagértékek. A kutya számára optimális táplálékmennyiség az életkortól és a temperamentumtól is függ.

Etethető a Canis Plus® InsectVetal® teljes értékű eledelként is?

A rovar alapú eledelünk kiegészítő táplálék kutyák számára, amelynek célja a kutya étrendjének bővítése. A teljes értékű eldelként való etetés ezért csak időben korlátozottan és szakértői csoportunkkal konzultálva ajánlott. A jelenlegi állás szerint nem lehet teljes kutyaeledelt előállítani rovarfehérjéből bizonyos adalékanyagok hozzáadása nélkül. Ezekkel az adalékokkal azonban mi nem dolgozunk. 

Kiegészítő eledelként kínáljuk, így a Canis Plus® teljes értékű eledelekkel felváltva etethető. Mert ha mindenki, aki érdeklődik az alternatív táplálkozási módszerek iránt, rendszeresen beépíti rovareledelünket kutyája étrendjébe, akkor a hagyományos húsforrások fogyasztása ezáltal jelentősem csökken. Ez enyhíti a környezeti terheket, miközben a kutyáról a faj igényeinek megfelelően gondoskodunk.

Mit kell figyelembe vennem, amikor rovar alapú kutyaeledelre váltok?

Csakúgy, mint a többi hidegen sajtolt szárazeledelünknél, az azonnali és hirtelen átállás javasolt az InsectVetal®-ra is. Ez azt jelenti, hogy az eddig etetett extrudát tápot ne keverje a hidegen sajtolt száraz eledelünkkel, hanem álljon rá át a következő étkezésnél közvetlenül. Etesse az InsectVetal®-t kettő-négy hétig, majd váltson közvetlenül egy másik hidegen sajtolt száraz eledelünkre. Az eledel típusát napi szinten is lehet váltogatni. 

Ha érzékeny kutyája van, keressen minket egyénre szabott tanácsért. Ha korábban nedves ételt vagy BARF-étrendet etetett, akkor a váltás a következő étkezéssel történik. Érzékeny emésztésű, vagy beteges sorsú kutyák esetében egy egyéni beszélgetés során lehet szakértő csapatunkkal konzultálni a kíméletes váltásról (info@naturavetal.hu).

Az InsectVetal® kölyökkutyák etetésére is alkalmas?

A Canis Plus® InsectVetal®-t kiegészítő eledelként terveztük felnőtt kutyák számára. Fiatal kutyáknak attól az időponttól kezdve adható kiegészítő eledelként, amikor a növekedési szakaszuk már lezárult. Annak természetesen semmi akadálya, hogy a kölyökkutyákat jutalomfalatként már megismertessük az InsectVetal®-lal.

Kombinálható-e az InsectVetal® a Canis Plus® nedves eledelekkel?

Csakúgy, mint a többi hidegen sajtolt száraz eledeltípusunkat, ezt is lehetséges a nedves eledeleink variációival és BARF-fal kombinálni. Itt kell megjegyezni azt is, hogy a különféle ételeket nem ajánlatos keverni, inkább külön étkezésben kínálja őket: például reggel nedves eledelt vagy BARF-ot, este pedig az InsectVetal®-t. Az érzékeny kutyáknál általában kerülni kell a különféle típusú eledelek keverését egy étkezés során, mivel ez irritálhatja az emésztést.

Kombinálható-e az InsectVetal® más Canis Plus® száraz eledelekkel?

Az InsectVetal® egy kiegészítő eledel, amelyet felváltva kell etetni a többi Canis Plus® teljes értékű eledellel. Mivel az összes száraz eledel-típusunk hidegen sajtolt, etetheti a Canis Plus® InsectVetal®-t kettő-négy hétig zsákjával, majd váltson közvetlenül egy másik hidegen sajtolt száraz eledelünkre. Az eledel típusokat akár napi szinten is lehet váltani. Ha érzékeny kutyája van, keressen minket egyéni tanácsért: info@naturavetal.hu.

Hogyan tenyésztik a lárvát a rovarfehérjéhez?

A fekete katonalégy lárváját a fajnak megfelelő hőmérsékleten és klímában tartják, és gabonával, főleg zabbal táplálják. Ezek az előfeltételek biztosítják a természetes és tiszta növekedést, a rendszeres szaporodási ciklus csak néhány hétig tart.

Megfelelő az InsectVetal® allergiások és érzékeny kutyák számára is?

Igen, a fekete katonalégy lárvájával és a hámozatlan teljes kiőrlésű rizzsel készített recept megfelelő az allergiásoknak. A rovarlárvák, mint táplálékforrás általában teljesen ismeretlenek a kutya számára, a teljes kiőrlésű rizsnek pedig természetesen alacsony az allergén potenciálja, ezért a Canis Plus® InsectVetal® megfelelő táplálékforrás még nagyon allergiás vagy érzékeny kutyák számára is. És természetesen, ahogy a többi eledelünknél sem, az InsectVetal®-nál sem használunk szintetikus adalékanyagokat, így allergiás kutyája nemcsak könnyen tudja emészteni, hanem távol marad a felesleges idegen anyagoktól is!

Az allergiások számára egy adaptált etetést javaslunk, mivel ilyen esetben, ahogy a kizárásos diéta esetén is, gyakran előnyös a jól tolerált eledel 6-8 hétig való etetése, hogy az irritált szerevezet és az anyagcsere megnyugodhasson és regenerálódhasson. Mivel sok allergiás kutya csak egy vagy két húsforrást tud tolerálni, a rovarfehérjéből készült eledel egy igazi vészmegoldás lehet a számukra.

Kérhetek egyéni tanácsot az etetéssel kapcsolatban?

Örömmel segítünk a kutya megfelelő etetésével kapcsolatban.

Várjuk hívását hétfőtől péntekig 9-17 óráig a +36 70 883 4343 telefonszámon, vagy e-mailben: info@naturavetal.hu.

Ha kérdése merülne fel, kérjük, forduljon hozzánk bizalommal telefonon, átfogó tanácsokkal állunk rendelkezésére. Hétfőtől péntekig 8.00-tól 16.00-ig a 06 70 883 43 43-as telefonszámon vagy e-mailben a info@naturavetal.hu címen érhet el minket.

Naturavetal® Termékminta

Szívesen küldünk Önnek termékminta és segítünk kiválasztani a megfelelő fajtát.
 

A Naturavetal®-hírlevél

Hírlevelünkben a természetes, egészséges kutyaeledelekkel és a faj igényeinek megfelelő macskaeledelekkel kapcsolatos legfrissebb híreinkről tájékoztatjuk.