Naturavetal Logo

Hogyan támogassuk a kutya csontjait és ízületeit

Hozzáadom a kedvencekhez

Az idő, amit gazdiként kutyáinkkal töltünk, rendkívül értékes. Természetesen ide tartoznak a lakásban együtt töltött pihenős órák is, de mindenekelőtt azok az idők is, amelyeket a természetben töltünk kutyáinkkal. Minden kirándulás egy kaland, mindig van mit felfedezni és új élményekkel gazdagodni, még a rutinszerű esti sétákon is. A kutya olyan világot mutat meg nekünk, amely korábban zárva volt előttünk, intenzívebben érzékeljük a természetet, jobban figyelünk a részletekre, és békét találunk a saját közös ritmusunkban.

Naturavetal® szakértői tanácsadás

Szakértőink személyesen segítenek.

Ha kérdése van ezzel a témával kapcsolatban, szívesen segítünk egyénre szabott tanácsokkal. 

Hétfőtől péntekig 8.00 és 16.00 óra
között érhet el minket

A hosszú út a fiatal kutyától a szeniorig 

A kutya már születésétől fogva négy mancsán közlekedik. Kezdetben még ügyetlenül, de aztán "megismeri" a testét, gyakorolja a futást és az ugrálást, olykor fájdalmas incidensekkel tarkítva. Fiatal kutyaként gyakran túlzásba megy egy-egy mozdulat, és olyan helyzetek adódnak, amelyekben a mozgásszervek túlterhelődnek. 

A természetes és kíméletes támogatás ebben az esetben különösen értékes, mert nem avatkozik bele a kutya anyagcseréjébe, hanem csak természetes tápanyagokat juttat a szervezetébe, amelyek segíthetnek neki a gyógyulásban. Ha aztán a kutya lassan megöregszik, akkor más tényezők lépnek be a képbe, amelyek kihívást jelentenek a mozgásszervi rendszerének, hiszen ez kopásnak van kitéve. Itt is először a természetes támogatást kell választani, hogy ebben a helyzetben is tudjuk a kutyának segíteni.

Ha azt veszi észre, hogy kutyája rendellenes mozgásmintákat mutat, például kevésbé élvezi a mozgást, vagy problémákat okoz neki a felállás, táplálkozási szempontból támogathatja mozgásszerveit vagy ízületeit a Canis Plus® Zöld ajkú kagylóporral vagy a Canis Extra Bio Csipkebogyóporral. Az extra segítségre szoruló kutyák számára a Canis Plus® Ízületvital gyógynövény-keverékünk a zöld ajkú kagylón kívül más, a csont- és ízületi anyagcserét elősegítő gyógynövényeket is tartalmaz.

Naturavetal®-Info

A csontok és ízületek természetes támogatása hasznos

  • a fiatal kutya gyors vagy szabálytalan növekedése esetén
  • ha a kölyök vagy fiatal kutya a növekedési szakaszban alultápláltságnak volt kitéve
  • a mozgásszervek életkorral összefüggő rendellenességei esetén
  • elhízott kutyáknál
  • a mozgásszerveket ért sérülések vagy műtétek után
  • télen, amikor a kutyának hosszabb időre van szüksége, hogy " bemelegedjen"

Canis Extra Zöld ajkú kagylópor 

Fontos tápanyagokkal látja el az ízületeket és a porcokat, rugalmassá teszi őket, és így elősegíti az egészséges mozgékonyságot. A zöldajkú kagyló gazdag glikozaminoglikánokban (röviden GAG-okban), omega-3 zsírsavakban, ásványi anyagokban és aminosavakban, így táplálja a kötőszövetet és az ízületeket, és számos ízületi panaszra szabályozó hatással lehet.

Canis Extra Bio Csipkebogyó por 

A magas C-vitamin-, karotinoid- és antioxidáns-tartalom hozzájárul a szabad gyökök elleni védelemhez, így az ízületeket is támogatja.

Canis Extra Ízületvital

A Canis Extra Ízületvital egy olyan kiegészítő eledel, amely táplálkozási szempontból támogatja az ízületeket, porcszöveteket, szalagokat és inakat, és így hozzájárulhat azok egészségének megőrzéséhez.

Olajok az egészséges csontokért és ízületekért 

Természetes csont- és ízületi kiegészítőink mellett, amelyeket por alakban kínálunk kutyák számára, kiváló minőségű olajokat is kínálunk, amelyek elősegítik a mozgásszervi rendszer egészséges működését.

Canis Extra Lazacolaj, Canis Extra 3-6-9 BARF olaj

A lazacolaj és a BARF-olajunk elősegíti az egészséges ízületeket, támogatja az immunrendszert és biztosítja a fényes szőrzetet és az egészséges bőrt, míg a Canis Extra Krill olaj növelheti a kondíciót és a koncentrációt, elősegíti a teljesítményt és az erőnlétet, stabilizálja a szív- és érrendszeri funkciókat, valamint csökkenti a stressz és az öregedés jeleit.

Canis Extra Krill olaj

A krill olaj gyulladáscsökkentő és immunerősítő tulajdonságokkal rendelkezik, ezért alkalmas krónikus gyulladásokban szenvedő kutyák számára. Ezek közé tartozik az ízületi gyulladás és az artrózis, mint fájdalmas ízületi betegségek, amelyek mozgáskorlátozottsághoz vezetnek.

Kalciumpótlás az erős, egészséges csontokért 

A kalcium valószínűleg a kutyák szervezetében a legnagyobb mennyiségben előforduló ásványi anyag, és a kalciumszükséglet a csontok és a fogak kialakulásakor a legnagyobb, vagyis a kutya növekedési szakaszában. A kalcium azonban nemcsak az egészséges csontok és fogak építéséhez nélkülözhetetlen, hanem a véralvadásban, az idegimpulzusok továbbításában és az izomösszehúzódásban is döntő szerepet játszik. Tehát a táplálásban is döntő szerepet kap, hiszen ha a kutyák nem tudják megemészteni a csontot, akkor a húsban található foszfor pótlására egy másik, természetes kalciumforrásra van szükségük a táplálékukban.

Természetes kalciumforrások csontpótlóként: Algamész és Bio Tojáshéjpor 

Hidegen sajtolt Canis Plus® szárazeledeleink, valamint kölyök és felnőtt kutyáknak szánt Komplett menüink etetésénél nem kell más kalciumforrást kiegészítenie. Ha azonban csont nélküli BARF étrendet etet, akkor naponta ki kell egészítenie az eledelt egy természetes kalciumforrással, például a Canis Extra Bio Tojáshéjporunkkal vagy az Algamésszel. Mind a Bio Tojáshéjpor, mind az Algamész kiváló természetes kalciumforrásként szolgál a BARF étrendhez, egyszerűen választhatja az egyiket vagy a másikat, egyéni preferenciáitól függően. 

Naturavetal®-Tipp: Etesse tiszta hús-eledeleinket természetes kalciumforrással

Mivel sok kutya érzékeny a csontokra, a Canis Plus® tiszta hús-eledeleinkben sem használunk csontot. Ha saját maga készíti el kutyája számára az eledelt, és erre a célra a tiszta hústálainkat vagy húsroládainkat használja, akkor itt is ki kell egészítenie egy kalciumforrást, például Bio Tojáshéjporunkat vagy az Algameszet.

Ha kérdése merülne fel, kérjük, forduljon hozzánk bizalommal telefonon, átfogó tanácsokkal állunk rendelkezésére. Hétfőtől péntekig 8.00-tól 16.00-ig a 06 70 883 43 43-as telefonszámon vagy e-mailben a info@naturavetal.hu címen érhet el minket.

Naturavetal® Termékminta

Szívesen küldünk Önnek termékminta és segítünk kiválasztani a megfelelő fajtát.
 

A Naturavetal®-hírlevél

Hírlevelünkben a természetes, egészséges kutyaeledelekkel és a faj igényeinek megfelelő macskaeledelekkel kapcsolatos legfrissebb híreinkről tájékoztatjuk.