Naturavetal Logo

Gabonamentes nedves eledel kölyökkutyáknak - Canis Plus® kölyökmenük

Hozzáadom a kedvencekhez

A rugalmasság a kölyökkutyák etetésénél nagyon meghatározó lehet az egyes eledeltípusok későbbi emésztése szempontjából. Sok tenyésztő ezért nem csak egyféle tápot etet, hanem kombinálja a nedves és száraz eledelt, valamint a BARF-ot is. Ez lehetővé teszi, hogy a kölyök hozzászokjon a különböző típusú eledelek ízéhez, az emésztőrendszere számára előnyös a változatosság, és később kevésbé lesz érzékeny a változásokra. Annak érdekében, hogy kölyökkutyájának mindig olyan eledelt kínálhasson, amely egyéni igényeihez igazodik, de az Ön mindennapjaiba is könnyen illeszkedik, többféle komplett menüt állítottunk össze kölyökkutyák és fiatal, növésben lévő kutyák számára. 

Mindegyik sok húst kínál a kölyök- és a fiatal kutyának egyetlen állati fehérjeforrásból, valamint értékes köreteket, például brokkolit, cukkinit, áfonyát vagy körtét, és mindegyik gabonamentes. Ez azt jelenti, hogy minden Naturavetal® etetési koncepcióval természetesen etethet, és a kölyök- és fiatal kutya igényeire szabottan biztosíthatja a hosszú élet egészséges kezdetét. 

Naturavetal® szakértői tanácsadás

Szakértőink személyesen segítenek.

Ha kérdése van ezzel a témával kapcsolatban, szívesen segítünk egyénre szabott tanácsokkal. 

Hétfőtől péntekig 8.00 és 16.00 óra
között érhet el minket

Teljes értékű táplálás kölyökkutyáknak: 

Canis Plus® kölyökmenük

A Naturavetal® Shopban a kölyökmenük teljes választékát megtalálja.

Etetési javaslat 

Canis Plus® kölyökmenük 

Napi mennyiség, a kutya aktuális testsúlya alapján:
 

  • 7 hónapos korig: a testsúly kb. 5-8%-a
  • 7-12 hónapos kortól: a kutya testsúlyának kb. 3-5%-a
  • 13 hónapos kortól a Canis Plus® teljes értékű menük etethetők
     

Minden menünk kombinálható Canis Plus® hidegen sajtolt szárazeledellel vagy BARF-fal, külön étkezésekben etetve.

További információk és gyakran ismételt kérdések (GYIK) a Canis Plus® kölyökmenükről

Melyik a legjobb kölyökkutyatáp?

A legjobb kölyökkutyatápokat az jellemzi, hogy nem tartalmaznak kémiai adalékanyagokat, például szintetikus vitaminokat vagy tartósítószereket. Nagy arányban tartalmaznak értékes tápanyagokat, ugyanakkor energiatartalmuk nem lehet túl magas, hogy a kölyökkutya egyenletesen és lassan tudjon növekedni. Tehát ügyeljen arra, hogy a fehérje- és zsírtartalom megfelelő mértékű legyen. Erről a témáról itt még többet olvashat.

Meddig kell kölyökkutyatápot etetni?

Mivel a Naturavetal® nedves eledelek optimálisan igazodnak a növésben lévő kutya igényeihez, általában a kutya tizenkét hónapos koráig etethetők, ezt követően pedig a a Canis Plus® teljes értékű komplett menükre lehet váltani. Hidegen sajtolt kölyök- és fiatal szárazeledelünket szintén a kutya tizenkét hónapos koráig etesse. Az olyan fiatal kutyák esetében, amelyeknél nem egyértelmű, hogy életük első heteiben mennyire jól gondoskodtak róluk (talált vagy menhelyi kutyák), valamint a nagytestű fajták fiatal kutyái esetében a kölyökkutyatáp a tizennyolcadik élethónapig is etethető.

Mit ehetnek a kölyökkutyák és mit nem?

Különböző, az ember számára ártalmatlan ételek mérgezőek lehetnek a kölyökkutyák számára. A kutyák számára mérgező ételek listáját itt találja.

Milyen ételek valók a kölyökkutyáknak?

Legyen szó szárazeledelről, nedves eledelről vagy akár BARF étrendről - a kölyökkutyatápnak mentesnek kell lennie az olyan kémiai adalékanyagoktól, mint a szintetikus tartósítószerek vagy mesterséges vitaminok és ízesítők, és nem tartalmazhat olyan gyenge minőségű összetevőket, mint a növényi vagy állati melléktermékek, például levelek, szárak, karmok vagy tollak. Itt tudhat meg többet a fajnak megfelelő kutyaeledelekről.

A kölyökkutyák ihatnak tejet?

A kölyökkutyák ihatnak tejet, de a tejnek inkább kecskétől kell származnia, mert a kecsketejet gyakran könnyebben tudják emészteni. A kecsketej fehérje- és zsírmolekulái nagyon finomak, ezért könnyebben emészthető, mint a tehéntej. A szintetikus anyagoktól mentes, tiszta Canis Extra Kecsketejporból, vízzel keverve olyan tejet készíthetünk, amely támogatja a bélműködést, a bőr és a sejtek megújulását, valamint megfelelő tápanyagokat ad a kölyökkutyáknak. 

Milyen tej való kölyökkutyáknak?

A kölyökkutyák számára a legjobb a kecsketej vagy a kecsketejpor, amelyet vízzel összekeverhet és kecsketejjé turmixolhat. A rövid szénláncú zsírsavak miatt a kecsketej könnyebben emészthető, mint a tehéntej. Ha kölyökkutyája legyengült, például mert lábadozik, vagy hosszabb ideig szenvedett olyan parazitáktól, mint a férgek vagy a giardia, akkor nagy hasznát veheti a Canis Extra Kecsketejpornak, hogy időszakos hozzáetetéssel gyorsabban visszanyerje erejét.

A "Giardia kutyáknál" című útmutatónkban a kutyáknál előforduló giardia fertőzésről, míg a "Természetes etetés kutyák és macskák féregfertőzöttsége esetén" című útmutatónkban a kutyák és macskák féregfertőzöttségéről talál részletes információkat.

Ha kérdése merülne fel, kérjük, forduljon hozzánk bizalommal telefonon, átfogó tanácsokkal állunk rendelkezésére. Hétfőtől péntekig 8.00-tól 16.00-ig a 06 70 883 43 43-as telefonszámon vagy e-mailben a info@naturavetal.hu címen érhet el minket.

Naturavetal® Termékminta

Szívesen küldünk Önnek termékminta és segítünk kiválasztani a megfelelő fajtát.
 

A Naturavetal®-hírlevél

Hírlevelünkben a természetes, egészséges kutyaeledelekkel és a faj igényeinek megfelelő macskaeledelekkel kapcsolatos legfrissebb híreinkről tájékoztatjuk.