Naturavetal Logo

Felins Plus® Baromfi & Hal: természetes szárazeledel macskáknak

Hozzáadom a kedvencekhez

A Felins Plus® Baromfi & Hal száraz macskaeledel egy egyedülálló macskaeledel magas hús- és haltartalommal, mivel hidegen sajtolt és 100%-ban mentes a szintetikus adalékanyagoktól. A Felins Plus® menüroládokkal vagy nyers étrenddel együtt etetve hozzájárulhat az egészséges emésztéshez. A Felins Plus® Baromfi & Hal szárazeledelben a Naturavetal® párolási eljárással feltárt gabonafélék értékes nyers rostokkal és cellulózzal támogatják az egészséges emésztést, serkentik a bélperisztaltikát, és ezáltal megnehezítik a béltapadást. 

A baromfit a zsírok jó hasznosíthatósága jellemzi. A halak kiváló minőségű fehérjéket biztosítanak. A zöldajkú kagylópor, mint alapvető, létfontosságú taurinforrás természetes támogatást nyújt az ízületek számára. A válogatott, levegőn szárított gyümölcsök és zöldségek természetes ereje vitaminokat biztosít, a kovaföld pedig gazdag ásványi anyagokban. Az eledel értékes olajokat tartalmaz, például kókuszzsírt és lazacolajat az egészséges bőr és a fényes szőrzet támogatására. A macskamenta az eledel ízét teszi teljessé, a sörélesztő a fényes szőrzetről gondoskodik, a tengeri mész pedig természetes kalciumot biztosít.

Naturavetal® szakértői tanácsadás

Szakértőink személyesen segítenek.

Ha kérdése van ezzel a témával kapcsolatban, szívesen segítünk egyénre szabott tanácsokkal. 

Hétfőtől péntekig 8.00 és 16.00 óra
között érhet el minket

A macska-BARF optimális kiegészítője

A Felins Plus® Baromfi & Hal optimális kiegészítője a macska-BARF-nak vagy a Felins Plus® menüroládoknak. Ideális esetben 80% hústartalmú nedves eledelt és 20% száraztápot kell adni a cicának, hogy a sivatagi származású állat mindig kellőképpen el legyen látva folyadékkal. Ezzel kapcsolatban jó tudni, hogy a macska nem bírja ki két napnál tovább víz nélkül. Ezért gondoskodjon arról, hogy kedvence mindig elegendő friss vízhez jusson, hogy megelőzze a hólyag- és veseproblémákat. A Felins Plus® Baromfi & Hal természetes és különleges jutalomfalatként is használható.

Etetési javaslat

A Felins Plus® Baromfi & Hal optimális kiegészítője a macska-BARF étrendnek vagy a Felins Plus® menüroládoknak. Ideális esetben arányaiban 80% hústartalmú nedves eledelt és 20% száraztápot kell adni, hogy a sivatagi származású macska mindig kellő mennyiségű folyadékkal legyen ellátva. Ezzel kapcsolatban nagyon jó tudni, hogy a macska nem bírja ki két napnál tovább víz nélkül. Mivel testének kétharmada vízből áll, annál fontosabb, hogy táplálékként főként nedves eledelt kínáljunk neki.

Szívesen küldünk Önnek próbacsomagot

További információk és gyakran ismételt kérdések (GYIK) a Felins Plus® Baromfi és Halról

Melyik macskatápnak van magas hústartalma?

Ha magas hústartalmú macskaeledelt szeretne etetni, akkor alapvetően csak a nedves eledelek jöhetnek szóba. Minden szárazeledelnek szüksége van egy bizonyos növényi tartalomra ahhoz, hogy préselhető legyen. Mivel a nedves eledeleket nem kell préselni, ez az összetevő elhagyható. A macska, mint egykori sivatagi állat számára amúgy is nagyon fontos, hogy nedves eledelt kapjon, hogy elegendő folyadékkal legyen ellátva a táplálékon keresztül. 

Azonban nem minden nedves eledel egyforma. Ügyeljünk arra, hogy ne kerüljenek benne feldolgozásra rossz minőségű állati melléktermékek, például karmok vagy tollak, mert a macskának jó minőségű fehérjeforrásokra van szüksége ahhoz, hogy hosszú ideig egészséges maradjon. Az eledelnek emellett nem szabad felesleges szintetikus adalékanyagokat, például mesterséges vitaminokat vagy tartósítószereket tartalmaznia, és természetes módon kell biztosítania a macskának mindent, amire a hosszú, életerős élethez szüksége van. 

Ezért tekintse meg a Felins Plus® menüroládokat. Ezek hústartalma legalább 87%-os, ami egyedülállóvá teszi őket. Az összetevők nyitott felsorolásának köszönhetően pontosan láthatja, hogy mivel eteti macskáját. A "Macskaeledel váltás" oldalunkon minden fontos információt megtalál, amit macskája eledelének lecserélésekor szem előtt kell tartania.

Melyik gabonamentes macskaeledel a legjobb?

Az olyan macskaeledel, amely gabonamentesnek van hirdetve, de nagy arányban burgonyát, édesburgonyát, borsót vagy hasonló szénhidrátforrást tartalmaz, semmiképpen sem megfelelően egészséges. A szénhidrátok értékes tápanyagokat, energiát és rostot biztosíthatnak, de csak ha jól lebomlanak és könnyen emészthetők a macska számára. A macskák azonban elsősorban húsevők, ezért a jó minőségű macskaeledel nagyrészt húst és általában kevés szénhidrátot tartalmaz, függetlenül attól, hogy azok az édesfűfélék (gabonafélék), a szulákfélék (édesburgonya), a burgonyafélék (burgonya) vagy a hüvelyesek családjából (borsó) származnak.

Sokkal fontosabb, hogy macskáját fajának megfelelő, sok húst tartalmazó macskaeledellel etesse. Ezenkívül a megfelelő macskaeledelnek kerülnie kell a felesleges szintetikus adalékanyagokat, például a mesterséges vitaminokat és tartósítószereket. A macska egészséges folyadékbevitele is a táplálékától függ, fő táplálékának ezért mindig nedves eledelnek kell lennie.

Arról, hogy mi jellemzi a megfelelő macskaeledelt, többet megtudhat "A macska megfelelő étrendje" című oldalunkon.

Miért legyen a macskaeledel gabonamentes?

A macskaeledelnek nem kell gabonamentesnek lennie, amennyiben a macska nem allergiás a gabonára. A gyomor-bélrendszeri érzékenységben szenvedő macskák azonban profitálnak abból, ha csak gluténmentes gabonát használnak. A fajnak megfelelő macskaeledel olyan nedves eledel, amely összességében csak kis arányban tartalmaz növényi összetevőket, mivel a macskának, mint húsevőnek, elsősorban húsra van szüksége táplálékként. 

A gabona nélküli táplálási trend irányzata annyira elterjedt, hogy ma már olyan összetevőket is használnak gabona helyett, mint a burgonya vagy az édesburgonya, amelyek sokszor túl nagy arányt képviselnek a receptúrában. Ezek az összetevők azonban mind növényi kiegészítők, amelyeket csak kis mértékben (max. 10-15%) szabad feldolgozni egy egészséges macskaeledelben. Nézze meg a Felins Plus® menüroládokat, és győződjön meg a macskáknak szánt megfelelő eledelek receptúrájáról.

Miért nem jó a gabona a macskáknak?

Vannak macskák, amelyek allergiás reakciót mutatnak a feldolgozott gabonafélékre, vagy bélrendszerük érzékeny a gluténre. Ezért a hidegen sajtolt Felins Plus® Baromfi & Hal macskaeledelben kizárólag gluténmentes gabonaféléket használunk. Általános szabályként azonban a macskáknak a napi adagjuk legfeljebb 20%-át szabad szárazeledelben kapniuk, mivel a macska a napi táplálkozással biztosítja a folyadékbevitelt is. A szárazeledelek mindig tartalmaznak növényi kiegészítőket egy bizonyos arányban, hogy préselhetőek legyenek. 

A macskának azonban, mivel tiszta húsevő, főként húsra van szüksége ahhoz, hogy megfelelő legyen az étrendje. A szénhidrátok, akár gabonafélékből, akár burgonyából, édesburgonyából vagy hasonlókból származnak, csak kis arányban szerepelhetnek a táplálékban. Ezért a nedves eledel vagy a saját készítésű BARF a macska számára a leginkább megfelelő etetési forma. Érdekli a macska-BARF étrend? Akkor tekintse meg az "Első lépések a macskák barfolásához" című útmutatónkat.

Ha kérdése merülne fel, kérjük, forduljon hozzánk bizalommal telefonon, átfogó tanácsokkal állunk rendelkezésére. Hétfőtől péntekig 8.00-tól 16.00-ig a 06 70 883 43 43-as telefonszámon vagy e-mailben a info@naturavetal.hu címen érhet el minket.

Naturavetal® Termékminta

Szívesen küldünk Önnek termékminta és segítünk kiválasztani a megfelelő fajtát.
 

A Naturavetal®-hírlevél

Hírlevelünkben a természetes, egészséges kutyaeledelekkel és a faj igényeinek megfelelő macskaeledelekkel kapcsolatos legfrissebb híreinkről tájékoztatjuk.