AZ ÖN FIÓKJA
Kereső naturavetal.hu
Nahaufnahme eines Hundes

"Mi lenne a kutyával ember nélkül? Farkas maradna!"
Peter F. Keller, svájci szerző

A kutyában rejlő húsevő farkasért

A tudomány megállapítása szerint a kutya nem más, mint háziasított farkas. Annyi bizonyos, hogy minden kutya eredete és DNS mintája, genetikai kódja azonos a szürke farkaséval, mert ugyanoda, a kutyafélék (Canidae) családjába tartoznak. Vadon élő elődeikhez és fajtársaikhoz hasonlóan a mi kutyáink is húsevők. Az anatómiai jelek egyértelműek: éles, hegyes fogak a hús szétszaggatásához, és szélesre nyitható állkapocs. A rövid, egyszerű felépítésű emésztőcsatorna a nagyon savas PH-értékű gyomorral optimális a fehérjedús élelem megemésztéséhez és az anyagcseréhez. A háziasítás évezredei alatt ennek a húsevőnek az étkezési szokásai csaknem változatlanok maradtak – ezért biológiailag fontos a természetközeli, húson alapuló étrend. Ezért nem meglepő, hogy az összes kutyafajta nem csak hogy ugyanazt a táplálékot tudja megemészteni, mint közös őseik, hanem egészségük szempontjából is ezt igénylik. Az Ön kutyájában lakozó farkas tehát húst kíván. Az Ön húsevőjének a szabad vadcsapácson állati fehérjére lenne szüksége a túléléshez és az egészséges felnövekedéshez. Kutyáink ősei azonban ragadozóként nem csak húshoz jutottak hozzá, hanem környezetüktől és évszaktól függően belsőségekhez is, mint például a zsákmány gyomra az előemésztett füvekkel és növényekkel, testnedvek, illetve szőrzet. Mindezeken kívül voltak még az étlapon kukacok, rovarok, halak, egerek, apró rágcsálók, gyökerek, bogyók, gyógynövények vagy gyümölcsök is.

Hús és annál sokkal több

A majdnem teljes egészében emészthető zsákmány nem csak zsírt és fehérjét nyújt, hanem más létfontosságú tápanyagokat is: kálciumot a csontokból; nátriumot a vérből; zsírban oldódó vitaminokat a májból és a veséből; vízben oldódó vitaminokat a bélből és a béltartalomból; esszenciális zsírsavakat a testzsírból; emészthetetlen rostanyagokat a béltartalomból, amik az emésztéshez mégis nélkülözhetetlenek. A természet ezen „zsákmányreceptje” az oka, hogy húskészítményeink természetközeli összetevőkből épülnek fel- speciálisan a kutyák igényeihez igazodva. Így terít a Naturavetal egy természetes asztalt kutyájának, könnyen emészthető, változatos étrenddel, ami az állatot az ő természetes környezetébe helyezi vissza, kielégítve a farkast a kutyában. A Naturavetal húskészítményei élelmiszer minőségű- ellenőrzött és engedélyezett- összetevőkből készülnek. Akár a proteinben gazdag Canis Plus komplett menüket, színhús konzerveket, vagy húsroládokat választja, széles kínálatot talál hús és hal formájában, leküzdve a farkaséhséget a kutyában, úgy ahogy ezt egy modern állatbarát elvárja. Mivel ma a kutyák természetes táplálása az embertől függ, meg kell értenünk és igazodnunk kell a kutyák speciális igényeihez. Hozzáértő előállítóként támogatjuk Önt kiváló minőségű termékeinkkel az Ön hű társa egészségének és teljesítőképességének megtartásához. Ezen kívül szívesen állunk rendelkezésére kiváló szolgáltatásainkkal kutyája jóléte érdekében.

Naturavetal Newsletter
Naturavetal Logo

Hírlevelünk értékes tippekkel, információkkal és újdonságokkal

Regisztráljon most gyorsan és egyszerűen hírlevelünkre! Ebben tájékoztatjuk Önt a tisztán természetes, egészséges kutyaeledeleinkről és a megfelelő összetételű macskaeledeleinkről szóló újdonságainkról – és értékes tippeket adunk az etetéshez és tartáshoz is, mely hosszú és egészséges életet biztosít kutyájának és macskájának.