AZ ÖN FIÓKJA
Kereső naturavetal.hu
Welpe schnuppert an Blumen

A kutyám allergiás – most mi lesz?

Kutyáink már olyan stabil szerepet töltenek be az emberi civilizációban, hogy őket is megterhelhetik az állandó környezetszennyezés által okozott betegségek és a szennyezett táplálékforrások. A háziállatok számos olyan betegségtől vagy intoleranciától szenvedhetnek, melyeket mi emberek is már megismertünk. Az allergia erre egy nagyon jó példa, mivel ezt a jelenséget korunk civilizációjának egyik legelterjedtebb problémájának tekintjük. Mára nagy gond lett a kutya búzára és más gabonákra való allergiája, de háziállatainknak a környezeti pollenallerigával is meg kell birkózni. Mivel az egészségtudatos gazdik már tisztában vannak ezekkel a tényekkel, a természetesen tiszta és a faj igényeinek megfelelő táplálék már a kezdetektől fontos számukra, hogy lehetőleg el se jussanak a kutyával az allergiás reakciókig. Meglévő diagnózis esetén még fontosabb, hogy optimálisan etessük az állatot, mivel a kutyák allergiáját a környezeti tényezők, például a helytelen etetés is okozhatják.

A legjobb eledel az allergiás kutyámnak

Tudjuk, hogy a gazdák a legjobbat akarják kutyáik számára. Eledeleinkkel megpróbáljuk támogatni őket azzal, hogy a húsevő kutya az étrendjével mindazt megkapja, ami a kiváló életminőségéhez szükséges. Kutyaeledelünk ideális az allergiások számára, mivel nem használunk szintetikus adalékokat. Ha az állatnak már kialakult az allergiája, akkor a további intoleranciák kockázatát sem szabad alábecsülni. Még ha a diagnózis „pollenallergia” is, tanácsos az étrendjét természetesen tiszta eledelre váltani. Mivel az olyan adalékanyagok, amelyek csak az élelmiszer állagának és eltarthatóságának javítását szolgálják, az egészség szempontjából szükségtelen adalékok, amelyek potenciális allergia kiváltóként terhelhetik a szervezetet. Kutyaeledeleinkben nem használunk búzát, szóját vagy tejtermékeket, és a gyártás során semmiféle szín-, íz- vagy tartósítószert sem alkalmazunk. Nem használunk silány minőségű összetevőket, mint például a toll-liszt, karmok vagy szarvak. Az allergiás kutyáknak szánt ételeknek gluténmentesnek kell lenniük, és csak egyféle fehérjeforrást kell tartalmazniuk. Egy ilyen tiszta étrend a legjobb módszer a civilizációs betegségek megelőzésére, és a már beteg kutyák is optimálisan etethetők úgy, hogy tünetmentesek legyenek. A kutya az étvágyával mutatja meg, hogy élvezi az eledelt, a gazda pedig a fényes szőrzetből, az erős izmokból és a kutya egészséges életerejéből láthatja, hogy az mennyire jót tesz neki.

Egészséges élet az allergia ellenére

Az allergia tünetei nagyon sok szenvedést okozhatnak az embereknek és az állatoknak is, az allergia kiváltójának felkutatása pedig gyakran hosszú és fárasztó folyamat. Miután megtaláltuk az allergiás kutya számára az optimális eledelét, lehetőleg ne módosítsunk tovább az étrendjén. Soha nem zárhatjuk ki ugyanis, hogy az allergiának több különböző kiváltója is lehet. A kísérletezgetés alapvetően kockázatos az allergiás kutyák esetén. A gazda akkor érzi kutyáját biztonságban, ha olyan eledelt talált, amelyben megbízhat. A Naturavetal garantálja mind az alapanyagok, mint a gyártási folyamatok magas minőségét. Csak könnyen emészthető, jól hasznosítható összetevőket használunk, ezzel biztosítjuk a kutya energia- és táplálkozási szükségleteit. Természetesen tiszta és a faj igényeinek megfelelő eledelünk biztosítja a könnyű emészthetőséget, a kiváló hasznosítást és toleranciát, amelyre az aktív anyagcserének is szüksége van. Ezek a tulajdonságok lehetővé teszik az egészséges és stabil bélflóra felépítését, ami a legjobb megelőzési lehetőség a gazda számára. Ezért fontos, hogy az allergiás kutyák számára egy kiváló minőségű, természetes eledelt biztosítsunk. A minőségi gyártók garantálni tudják az eledel állandó összetételét, amely lehetővé teszi az allergiás kutyák számára, hogy tartósan egészséges életet éljenek.

Hund schaut in die Kamera

Az allergia kiváltójának felkutatása

A kutya allergiáját sokszor nehéz diagnosztizálni. A nem specifikus tünetek számos különböző okot jelezhetnek, és további nehézséget jelent, hogy a kutya nem tud válaszolni az állatorvos kérdéseire. Amint felmerül a gyanú az ételallergiára, kezdődhet a “bűnös” felkutatása.

A feldolgozott kutyaeledelek átláthatatlanul sok összetevőt tartalmazhatnak, így ezekkel kizárásos étrendbe kezdeni nem túl ígéretes megoldás. Vannak kutyák, akik nehezen tolerálják a gabonában található glutént és más anyagokat, és mindenekelőtt a búza okoz sok esetben allergiát. Ezért nem használunk eledeleinkben búzát és más gluténtartalmú gabonaféléket. Ezen felül különféle megoldásokat kínálunk a kutyák teljesen gabonamentes vagy kiváló minőségű, gluténmentes gabona-alternatívákkal történő etetésére – száraz és nedves eledelekkel egyaránt.

A Canis Plus® Lazac és a Canis Plus® Marha szárazeledeleink gluténmentes alternatívaként különösen jól tolerálható, feltárt kölessel készülnek. Barna kölesünk magas rosttartalmat biztosít az egészséges bélműködéshez, valamint különféle ásványi anyagokat, vitaminokat, nyomelemeket és mindenekelőtt értékes szilíciumot visz a szervezetbe. Ha azonban teljes mértékben kerülni akarja a gabonaféléket, akkor a Canis Plus® Nyúl eledelünket választhatja, mely hajdinával, egy gabonamentes keserűfűfélével készül. A hajdina sem tartalmaz glutént, és különösen gazdag tápanyagokban és esszenciális aminosavakban.
Ha száraz eledellel szeretne etetni, akkor allergiás kutyák számára a legjobb a Canis Plus® Lazacot vagy a Canis Plus® Nyulat kipróbálni, mivel ezek nem tartalmaznak gyakori allergéneket. Ezzel nő az esélyünk, hogy azonnali megoldást találjunk, és elkerüljünk egy hosszadalmas, több hónapos kizárásos diétát. A Canis Plus® Lazac Kölyök ideális választás kölyökkutyák és fiatal kutyák számára.

A magas minőségű, természetes táplálék a lehető legnagyobb biztonságot tudja nyújtani az allergiás kutyák esetében. Egyrészt azért, mert nem tartalmaz allergiát okozó anyagokat, másrészt pedig azért, mert a kutya mindent megkap egy ilyen étrenddel, amire a szervezetének szüksége van.

Azok a kutyák, melyeknek nagyon érzékeny vagy megterhelt az emésztőrendszerük, könnyebben boldogulnak az alacsonyabb szénhidrát tartalmú táplálékkal. Ehhez elsősorban a gabonamentes Canis Plus® Komplett Menüket, vagy a gabonamentes húsroládokat, hústálakat és táplálékkiegészítőinket javasoljuk. Ezekkel egyénileg meghatározható a fehérje, zsír és szénhidrátok aránya. Kiegészítésképpen a gazdi maga is elkészítheti a zöldség- és gyümölcs-köretet, vagy használhatja valamelyik pehelykeverékünket: a Canis Plus® Top-Fit-Mix keverékünk teljesen gabonamentes, a Canis Plus® Vit/Min pehelykeverékünk pedig feltárt, és így könnyen emészthető kölessel, mint értékes rostforrással készül.

Naturavetal-Tipp

Minden olyan húsforrás allergiát kiváltó tényező lehet, amelyet a kutya egyszer már evett, ha a kutya intoleranciát vagy érzékenységet mutat. Ezért nyúljunk ilyen esetben olyan húsforrásohoz, amelyeket a kutya szervezete még nem ismer – tehát még soha nem evett ilyet, sem főételként, sem pedig jutalomfalatként. Mivel a klasszikus húsforrásokat, például a baromfit vagy a marhahúst gyakran etetjük, így ideálisabb húsforrás ilyenkor például a ló, a kecske, a bivaly vagy a nyúl, mivel ezek gyakran még nem ismertek a szervezet számára.

Nahaufnahme eines Hundes

Canis Plus® , Kecske vagy Nyúl húsroládok nagyon praktikusak, mivel etetéskor az alapvető húsforrásként használhatók. Ehhez fokozatosan különféle zöldségeket és gyümölcsöket adhatunk, hogy kiderüljön, mit tud a kutya jól tolerálni. A jutalomfalatokat és rágósnackeket is csak abból a húsfajtából válasszuk, amelyet az etetésre használunk.

A Canis Plus® Ló Komplett Menü lenyűgöz szándékos egyszerűségével, mivel a kiváló minőségű lóhús mellett csak cukkinit, tököt, lazacolajat, valamint Bio-tojáshéj-port tartalmaz kalciumforrásként. Ezt a speciális receptet kifejezetten ajánljuk az allergiás és étel-érzékeny kutyák számára, valamint egy kizárásos étrendbe is különösen könnyen beilleszthető.

A Canis Plus® Bivaly Komplett Menü is kiválóan alkalmas allergiások számára, mivel a bivaly olyan húsfajta, amelyet még mindig viszonylag ritkán dolgoznak fel kutyaeledelben.

A Canis Plus® Kecske Kölyök Menü az allergiás és étel-érzékeny kölyökkutyák és fiatal kutyák számára ajánlott. A kecske is ritkán feldolgozott húsforrás, ezért a kutyák legtöbbször könnyen tolerálják.

Szakértő csapatunk örömmel segít Önnek: hétfőtől péntekig elérhet minket a +36 70 883 4343 telefonszámon, vagy az info@naturavetal.hu e-mail címen.

Az állatorvos vagy terapeuta diagnózisa

Ha a tünetek nem specifikusak és hosszú ideig fennállnak, akkor mindig ajánlott konzultálni az állatorvossal vagy természetgyógyásszal. Allergiás megbetegedés gyanúja esetén a kutyatulajdonos és a diagnosztikus együtt dolgoznak az okok kivizsgálásán. Eledel-allergia esetén egy hosszú, kizárásos étrend segíthet (például a fent említett Canis Plus® húsroládokkal vagy hústálakkal), más kiváltó tényezők, például a pollenallergia vérvizsgálattal vagy biorezonancia-elemzéssel mutathatók ki.

Naturavetal-Info

A eledel-allergia általában hosszú távon enyhíthető az étrend megváltoztatásával. A kiváló minőségű, természetes táplálék az allergiás kutyák kezelésének alapja, de megelőzésképpen is ajánlott. Az egészséges, természetes alapú és a fajnak megfelelő étrenddel támogatjuk a legjobban a kutya egészségét.

A jótékony béltisztítás

Olyan gyengült állapotban, mint allergia esetén a bél mikroflórája támogatásra szorul a saját és idegen mikrobák közötti egyensúly helyreállításában. Ha ez az egyensúly hosszú ideig zavart, akkor allergiás bőrreakciók, valamint a fűre és a pollenre való túlérzékenység jelentkezhet. Az allergiák a bélflóra egyensúlyának zavarából erednek, így allergia esetén a beleket is támogatni kell.

A megfelelő természetes étrend, mint nélkülözhetetlen alap mellett a bélflóra egészséges egyensúlyához szükség lehet a jó baktériumok természetes étrendkiegészítő formájában történő hozzátáplálására, akár hetekig vagy hónapokig is. Ehhez ajánljuk a Canis Extra Petflora kiegészítőt, mely a bél egyensúlyát laktobacillusokkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal, valamint az immunrendszer számára béta-glükánokkal táplálja. Erről bővebben a “Jótékony béltisztítás” című útmutatónkban olvashat.

Szakértő csapatunk szívesen segít Önnek személyesen az összes kérdésével kapcsolatban: hétfőtől péntekig a +36 70 883 4343 telefonszámon vagy e-mailben: info@naturavetal.hu

Téged is érdekelhetnek ezek a bejegyzések

Oszd meg ezt a posztot

Share on email
E-Mail
Naturavetal Newsletter
Naturavetal Logo

Hírlevelünk értékes tippekkel, információkkal és újdonságokkal

Regisztráljon most gyorsan és egyszerűen hírlevelünkre! Ebben tájékoztatjuk Önt a tisztán természetes, egészséges kutyaeledeleinkről és a megfelelő összetételű macskaeledeleinkről szóló újdonságainkról – és értékes tippeket adunk az etetéshez és tartáshoz is, mely hosszú és egészséges életet biztosít kutyájának és macskájának.