AZ ÖN FIÓKJA
Kereső naturavetal.hu
Hund leckt sich über die Nase und zwei Näpfe

Naturavetal kutya etetési tanácsok

Útmutatónkban rengeteg információt és hasznos tippet talál kutyája egészséges és természetes etetéséhez. Az egyes eledelek összetevőitől kezdve a konkrét etetési tippeken át a gyakori etetési problémákig mindenről írunk, ami segíthet Önnek abban, hogy kutyáját a fajának megfelelő módon, egészségesen tudja etetni. Mindig az állat természetét tartjuk szem előtt: a farkastól való származása fontos szerepet játszik a megfelelő etetési koncepció kiválasztásában. Vadon élve az állat az egész zsákmányt megeszi, beleértve a szőrzetet, a csontokat és a belsőségeket is. Táplálékában azonban gyógynövények, bogyók és erdei gyökerek is szerepelnek. Ezért a természetes és egészséges kutyaeledel fő összetevője, a hús mellett feltétlenül fontosak a gyümölcsök, zöldségek és olajok is. Tanácsadó oldalunkon végigvesszük Önnel az alapokat – köztük a népszerű nyers etetését, a BARF-ét is!

Kutyaeledel összetevők: mi legyen benne és mi inkább ne?

A Naturavetal a faj igényeinek megfelelő, természetes eledelben hisz, hiszen kutyájának csak a legjobb lehet elég jó. De mely összetevők alkalmasak erre és melyeknek nincs helyük a kutyaeledelben? Ebben az összefüggésben sokszor esik szó például a “rossz gabonákról”. A búza, a rozs vagy az árpa valójában jó energiaforrások is lehetnek, és vitaminokat és ásványi anyagokat is tartalmaznak. Sok kutya azonban nem tolerálja a glutént, és allergiásan reagál a gabonatartalmú ételekre. A feldolgozatlan gabona pedig gyakran emésztési problémákat is okoz. Többek között ezzel a témával is részletesen foglalkozunk, tájékoztatónk másik fontos cikke pedig a kutyák számára mérgező és veszélyes ételekről szól, például a csokoládéról.

A megfelelő eledel és a megfelelő etetési mennyiség meghatározása

A táplálék összetevői mellett a táplálék mennyisége is hatással van a kutya egészségére, ezért ez a téma is szerepel a kutyatáplálási útmutatónkban. Hogy mekkora legyen a napi adag, a kutya korától, fajtájától és egyéni temperamentumától is függ. A nyugodt, idős kutyáknak kevesebb energiára van szükségük, mint a mozgékony fiatal kutyáknak (erről bővebben a kölyökkutyákról szóló útmutatóban is olvashat). Ezenkívül egyes kutyafajták hajlamosak a túlsúlyra, és nem szabad őket túl sok finomsággal kényeztetni. Végül, de nem utolsósorban a napi energiaszükséglet is fontos tényező: egy kiképzett munkakutyának, amely rendszeresen teljesít szolgálatot, több, energiában gazdagabb táplálékra van szüksége, mint egy ölebnek, aki a a nap nagy részében a kanapén kényezteti magát. Erről is többet olvashat itt, a kutyaetetési tanácsadónkban.

Kleiner Hund auf einer Wiese

Etetési útmutató hasznos tippekkel és tanácsokkal problémák esetén

Ha kutyája hirtelen nem hajlandó enni, vagy hasmenés, esetleg székrekedés jelentkezik nála, fontos, hogy gyorsan segítséget kérjen. A Naturavetal etetési útmutató cikkjei nem helyettesítik az állatorvos kivizsgálását, de számos etetési kérdésben hasznos tanácsokat nyújtanak. Ha esetleg a kutya már a táljához sem nyúl, a gazdik érthető módon aggódnak. A macskákkal ellentétben a legtöbb kutya nem ínyenc, és nem habozik megenni a felkínált eledelt. Egészségügyi problémák és betegségek viszont könnyen elronthatják az étvágyát, de még az egészséges kutyák is megtagadják néha az ételt. Olvassa el, mit tegyen ilyen esetben, és nézze át további tippjeinkek még sok más etetési helyzetre vonatkozóan itt, az egészséges, természetes kutyaetetés tanácsadó oldalán!

Naturavetal Newsletter
Naturavetal Logo

Hírlevelünk értékes tippekkel, információkkal és újdonságokkal

Regisztráljon most gyorsan és egyszerűen hírlevelünkre! Ebben tájékoztatjuk Önt a tisztán természetes, egészséges kutyaeledeleinkről és a megfelelő összetételű macskaeledeleinkről szóló újdonságainkról – és értékes tippeket adunk az etetéshez és tartáshoz is, mely hosszú és egészséges életet biztosít kutyájának és macskájának.